Ik had al heel snel bedacht dat ik kerstkoekjes wilde bakken met mijn nieuwste potje lemon curd dat ik van Chivers opgestuurd kreeg. Dat het sterrenkoekjes moesten worden was ook al snel bepaald, ik zat alleen nog te twijfelen over de smaak van het koekje zelf. Een simpel vanillekoekje zou prima kunnen, maar eigenlijk wilde ik wel wat meer de smaken van het najaar gebruiken voor deze kerstkoekjes. Ik gokte dus op mijn favoriete recept voor gingerbread koekjes. Dat pakte heel erg goed uit, want jeetje wat past de frisse lemon curd goed bij deze kruidige koekjes. De lemon curd bak je mee in de oven, het wordt dan wat dikker en steviger maar blijft nog wel zacht. Qua structuren en smaken zit het dus helemaal goed in dit spannende koekje. Het zou zomaar kunnen dat ik er nog wat meer bak voor de feestdagen, de koekjes van de foto zijn namelijk allang op.



Hoi Laura,
Het ziet er weer super uit! Kan je alle soorten lemon curd gebruiken of is die van chivers speciaal?
Die van Chivers is lekker stevig wat fijn is met het verwerken.
Wat een fantastisch lekkere koekjes!!
Ik heb ze net gebakken en moet mezelf inhouden om het bij 1 koekje te laten bij de koffie! ?
Merry Christmas ?
Hoi Laura,
Ik zou verwachten dat de koekjes zompig worden van de lemon curd die meegebakken wordt. Dit is dus niet het geval?
Is het ook lekker om de lemon curd er ‘in’ te scheppen nadat ze gebakken en afgekoeld zijn?
Nog 2 vragen dan ?:
is het recept voor 18 dubbele koekjes (36 stukjes dus voor het bakken) of 18 enkele en dat je er 9 overhoudt als je dubbel doet?
En kun je dit trucje met de lemon curd ook doen met bijvoorbeeld jouw basisrecept voor koekjes?
Thanks!
Voor 18 koekjes als eindresultaat, je steekt dus meer rondjes uit. Met mijn basisrecept kan het ook, maar dat deeg loopt meer uit.
Dat is zeker niet het geval. Als je ze maar goed bakt. Na afloop kan ook, maar dan kun je ze minder lang bewaren en worden de koekjes wel zacht.
Dankjewel voor je reactie! Daar kan ik iets mee! Fijne dagen!
Kan je dit recept ook maken met de zelfgemaakt lemon curd? Heb nog wat over van een taart en ben op zoek naar een recept waar ik dat ervoor kan gebruiken ?
Zeker weten 🙂
Dit recept gemaakt met lemon curd, dat viel zo goed in de smaak dat ik er ook nog een andere variatie van heb gemaakt. Gevuld met de zelfgemaakte cranberry compote met kaneel en sinaasappel, ook van deze site. Heerlijk en ook kerstwaardig!!😋
Hoi moet de roomboter koud of op kamertemperatuur zijn?
Altijd kamertemperatuur tenzij anders vermeld. 🙂
Hoi mijn chivers lemoncurd werd niet echt vloeibaar in de oven. Wat is daar de reden van?, of wat zou ik daaraan kunnen doen?. Vr gr
Wellicht was het nog erg koud? Ik zou het op kamertemperatuur laten komen voor je het verwerkt.