In mijn zoektocht naar gezonde vervangers voor ingrediënten bij het bakken kwam ik dit super handige overzicht tegen. Het is dan wel Engelstalig, maar ik denk dat het de meeste van jullie wel gaat lukken om de ingrediënten te vertalen 😉 . Het zijn geen lange stukken ingewikkelde tekst. De maatvoering gaat dus ook in cups, maar het gaat vooral om de verhoudingen. Dat is eenvoudig te vertalen naar jouw recept.
Ook heel handig: per soort vervanger staat aangegeven voor welk soort recept (koekjes, cake, etc.) de vervanger het beste werkt.
Gezonde vervangers bij het bakken
In dit overzicht vind je dus gezonde alternatieven voor de ingrediënten in bakrecepten. Er staan vervangers voor bloem in, maar ook voor boter, suiker, eieren en nog wat meer (Amerikaanse) ingrediënten. Niet alle ingrediënten zullen helemaal overeenkomen met onze Nederlandse varianten, maar hiermee kom je al een heel eind. Liever lijstjes met Nederlandse vervangers? Check dan dit overzicht op het blog even. Ook op Handige Baktips breid ik het aantal artikelen met vervangende ingrediënten namelijk steeds verder uit.
Kijk je mee naar dit handige overzicht?
Bron: Greatist
Hallo Laura,
Ik heb een vraagje over gist.
Ik bak wel eens glutenvrije broden.
En dan valt het mij op dat je minder droge gist hoeft te gebruiken dan er in zon zakje zit maar hoe weeg / meet ik dit want gist weegt niks ,vraag dus hoe weeg of meet je dit af . Warme groet Jetty