Gestrikt!

Gepost: 18 november 2011 Laatst bewerkt: 8 november 2022
Gestrikt!
2

De lussenstrik staat denk ik nu al ruim een jaar op mijn lijstje ‘wil ik nog eens maken’. Elke keer weer bedenk ik mij te laat dat er dan tylose door het fondant moet worden gekneed en je de strik moet laten drogen, door gebrek aan tijd komt het er dus steeds niet van. Gelukkig kwam ik op het idee om kleine strikken te maken met fondant die vanzelf al iets harder wordt, geen tylose nodig dus!

barok-3

Ik besloot om 3 verschillende soorten te maken, twee hiervan zijn uiteindelijk meer rozetten geworden maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de rozet linksboven heb ik twee rondjes gebruikt als basis, met frill-tool heb ik de randjes het reliëf gegeven. Door het frillen gaan de randjes vanzelf wat golvender uitzien. Zorg wel dat je je fondant heel erg dun uitrolt. Het rozet rechts is gemaakt aan de hand van een Pointy Five uitsteker. Je steekt de middenstukje niet uit en vouwt de punten naar binnen. Voor de strik linksonder heb ik een strik uitsteker gebruikt. Je kunt deze ook eenvoudige zelf maken door stroken te snijden. Het reliëf is gemaakt met een schroefdraad, welke ik zowel horizontaal als verticaal gerold heb voor het effect. De details heb ik met kleurpoeder (brons) bewerkt. De witte basis op de cupcakes heb ik een reliëf gegeven met een patchwork cutter.

barok-1

In combinatie met mijn heerlijk ordinaire baking cupcakes met luipaard print (hoezo fout?!) vind ik het een erg leuk geheel geworden. Je kunt de strikken natuurlijk ook als kleine versieringen op taarten gebruiken. Zo heb ik het rozet (bovenste cupcake) al eens gebruikt voor de verjaardagstaart van mijn zusje.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Wilma schreef:

  Ik vind ze prachtig mooi!!

 2. Riet schreef:

  Wat schitterend gemaakt Laura.

  Liefs Riet.

 3. Tanya schreef:

  Wauw ze zien er super uit Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *