Foodnieuws #18

Gepost: 19 september 2017 Laatst bewerkt: 28 mei 2023
Foodnieuws #18

Wat een leuke week! We begonnen gisteren natuurlijk met het grootste nieuws van deze maand. Jazeker, mijn nieuwste bakboek is sinds gisteren verkrijgbaar. Heb jij het boek al binnen? Ik maakte daarnaast bekend wie van jullie uitgekozen zijn om naar de boeklancerings workshop in Utrecht te komen. Wij gaan er alles aan doen om er een geslaagde middag van te maken en we kijken er dan ook enorm naar uit. Maar er is natuurlijk ook ander – niet Laura’s Bakery gerelateerd – nieuws en daar ga ik je vandaag meer over vertellen. Het is misschien niet direct vers van de pers nieuws, maar wel leuke en lekkere nieuwtjes waar wij ontzettend blij van worden. Daarbij wil ik ook zeggen dat we geluisterd hebben naar jullie en de foto’s hieronder in het artikel ook terug laten komen voor wat meer duidelijkheid! 

foodnieuws-2a
Van Stapele Koekmakerij Amsterdam

Toen ik een dagje in Amsterdam was besloten we naar een hotspot te gaan die ondertussen al een hele tijd bestaat. Waarom we er nog ooit eerder waren geweest weten we eigenlijk niet zo goed. Een ding weten we wel, Van Stapele Koekmakerij heeft het chocoladekoekje geperfectioneerd. Je zou denken dat een bakkerij met maar een soort baksel snel failliet gaat, maar niets is minder waar. Vijf minuten na openingstijd stond er al een wachtrij. Niet zo gek, want grote kans dat je hier altijd een warm en vers gebakken chocolade koekje zult aantreffen. Over dat koekje gesproken: het is echt een heel lekker koekje! Als je wilt kun je ook nog een mooi blik kopen gevuld met 6 verse koeken, zoals je hierboven ziet. Voor meer informatie check je even hun website.

Dots & Peas

Dots & Peas is een van de sprinkles webshops die ineens als paddestoelen uit de grond lijken te schieten. Je hoort ons niet klagen, want wij zijn dol op dit soort mooie sprinkles mixen, of melanges zoals ze genoemd worden. Het leuke aan Dots & Peas is dat ze ook de officiële Sweetapolita Melanges zullen gaan verkopen vanaf dit najaar. Het enige nadeel omdat ze nog zo nieuw zijn is dat ze nog bezig zijn met hun webshop, maar via hun Instagram pagina kun je de stand van zaken op de voet volgen en kun je via privé berichten informeren en bestellingen plaatsen. Wij gebruikten hun sprinkles al in dit artikel.

Mister Kitchen Pindakaas

Fan van pindakaas? Ik wel en daarom ben ik fan van de nieuwe Mister Kitchen pindakaas smaken die op hun eigen website en bij Albert Heijn te verkrijgen zijn. Ze hebben zeven bijzondere smaken waarvan ik persoonlijk het meeste fan ben van de zeezout karamel smaak. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook een pindakaas smaak met chocolade en daarnaast vind je op hun website ook nog receptideeën om die pindakaas weer in te verwerken. Rennen naar de Albert Heijn dus!

 

foodnieuws-3
Joseph Joseph éénpersoons popcorn maker

Binnen een handomdraai genoeg popcorn maken voor precies één persoon is door deze Joseph Joseph Popcorn Maker nu mogelijk. Het siliconen bakje ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heel handig. Laura had nog wat popcorn maïs liggen thuis en testte deze popcorn maker voor jullie. Vul de maker met het maïs tot de afmeting en vouw dicht. Vervolgens plaats je de maker in de magnetron en als de popcorn klaar kun je gelijk uit het bakje eten. Je kunt hierna eventueel de maïs jouw gewenste smaak geven en smullen maar. Er bleef wat ongepofte maïs in de bodem liggen, maar dat was het enige nadeel dat we aan deze gadget konden vinden. De Popcorn Maker is gemaakt van hittebestendig siliconen en wordt in een set van twee geleverd voor €24,99.

Heel Holland Bakt Mee (seizoen 5) bakboek

Dit is HHB’s tweede Bak Mee bakboek en ik vind het concept leuk. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, zoveel hoofdstukken als er thema afleveringen zijn. Alle technische opdrachten van dit seizoen staan er in, maar je vindt ook Spektakel ideeën en andere recepten die passen bij het thema van de week. Het leukste is natuurlijk om iedere week mee te bakken met de aflevering, vooraf of na de uitzending. Gezellig thuis zonder camera’s en tijdsdruk een privé Heel Holland Bakt weekend houden. Er zijn nu natuurlijk al drie afleveringen geweest, maar dat betekent niet dat je te laat bent om het boek te kopen. Bij ieder recept staat trouwens ook de moeilijkheidsgraad van het recept en dat vind ik wel een must bij een bakboek. Niets vervelender dan als ietwat onervaren bakker aan een ontzettend moeilijk baksel beginnen. Net zoals in de serie worden de recepten bij iedere aflevering steeds iets moeilijker! Het Heel Holland bakt mee Seizoen 5 bakboek is verkrijgbaar voor €24,99.

foodnieuws-4
Origin Chocolate Event

Chocolade liefhebbers opgelet, want op zaterdag 21 oktober vindt het Origin Chocolate Event plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Ontmoet tijdens deze zevende editie chocolademakers uit de hele wereld, proef de verschillen in cacaosoort en proef chocolade in combinatie met bier, wijn, rum, thee, honing en kaas. Naast alle proeverijen, workshops en presentaties is er onder andere ook muziek, tentoonstellingen, kinderactiviteiten en een chocolademarkt waar de mooiste repen voor thuis verkrijgbaar zijn. Laura en ik zijn aan het overwegen ook te gaan als we die dag geen andere plannen hebben.

Godiva chocolade

Op een van de laatste hete dagen van deze zomer was ik te gast bij de lancering van een nieuwe chocoladelijn in Nederland. Het chocolademerk bestaat al een heel stuk langer, maar voor het eerst is Godiva nu ook in Nederland te verkrijgen. Het is een wat luxere chocolademerk die wij wel heel verleidelijk lekker vonden. Wij waren vooral onder de indruk van deze gevulde repen, de zogeheten Godiva’s Masterpieces. De chocolade is exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar en welke smaken ze nog meer hebben zie je hier.

Dit waren de nieuwtjes die we dit keer met jullie wilden delen en we horen natuurlijk graag waar jullie het meest enthousiast van zijn geworden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Gerda schreef:

    Wat een leuke blog. Ik ben benieuwd naar die pindakaas, maar ook wel naar de Godiva chocolade. Hoewel Toblerone ook altijd favoriet blijft bij mij 😉
    Ik ben ook benieuwd naar het nieuwe boek. Is er ook een digitale versie te krijgen?

    1. Laura Kieft schreef:

      nee, naar mijn weten is er alleen een hardcover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *