Brood, ik ben er een groot liefhebber van. Om op te eten, maar ook om zelf te bakken. Dat bakken van brood doe ik steeds vaker de laatste tijd. Voornamelijk omdat het me steeds beter af gaat. En laten we eerlijk zijn, dat maakt het ook gelijk een stuk leuker. Zoals ik zelf mijn zoete bakrecepten bedenk, lukt dat nog niet met brood. Daar moet ik wel echt een recept voor hebben om te volgen. Maar variëren op een bestaand recept gaat wel steeds iets beter. Wie wel een kei is in het zelf ontwikkelen van broden is Meester Boulanger Mark Plaating, hij staat erom bekend dat hij graag met unieke en natuurlijke ingrediënten werkt. Reden voor Heineken om hem een uitdaging te geven: brood bakken met het A-gist dat zij ook gebruiken voor de bekende groene flesjes met bier. Je raadt het al, dat is gelukt! En daarmee heb ik ook gelijk een hele leuke tip voor als je de komende dagen in Amsterdam bent.
Het resultaat van de uitdaging wil Heineken namelijk met iedereen delen in The Heineken Bakery. In deze tijdelijke pop-up shop kun je de broden gemaakt met A-gist kopen. Hieronder vast een voorproefje van de broden en het proces erachter.
Het gevaar van zelf brood bakken vind ik, is dat je veel meer eet, dan twee boterhammen tussen de middag.
Het smaakt te lekker 🙂
Leuk filmpje!