Heineken bakt brood

Gepost: 18 maart 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Brood, ik ben er een groot liefhebber van. Om op te eten, maar ook om zelf te bakken. Dat bakken van brood doe ik steeds vaker de laatste tijd. Voornamelijk omdat het me steeds beter af gaat. En laten we eerlijk zijn, dat maakt het ook gelijk een stuk leuker. Zoals ik zelf mijn zoete bakrecepten bedenk, lukt dat nog niet met brood. Daar moet ik wel echt een recept voor hebben om te volgen. Maar variëren op een bestaand recept gaat wel steeds iets beter. Wie wel een kei is in het zelf ontwikkelen van broden is Meester Boulanger Mark Plaating, hij staat erom bekend dat hij graag met unieke en natuurlijke ingrediënten werkt. Reden voor Heineken om hem een uitdaging te geven: brood bakken met het A-gist dat zij ook gebruiken voor de bekende groene flesjes met bier. Je raadt het al, dat is gelukt! En daarmee heb ik ook gelijk een hele leuke tip voor als je de komende dagen in Amsterdam bent.

Het resultaat van de uitdaging wil Heineken namelijk met iedereen delen in The Heineken Bakery. In deze tijdelijke pop-up shop kun je de broden gemaakt met A-gist kopen. Hieronder vast een voorproefje van de broden en het proces erachter.

Mark zegt het volgende over zijn broden: “Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. Het A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood. Na veel experimenteren denk ik dat we erin geslaagd zijn om een fantastisch brood te maken, een allemansvriend met een lekkere bite en een licht frisje. Een borrelbrood dat perfect past bij een verfrissend glas Heineken”.

En die borrel, dat brengt mij natuurlijk weer op ideeën. Daarom heb ik even wat lekkere ideetjes op een rij gezet die je met het brood van The Heineken Bakery op tafel kunt zetten.

Tomaten tapenade

Als je gek bent op zongedroogde tomaatjes dan ben je zeker gek op deze zelfgemaakte tomaten tapenade. Je hebt slechts een handvol ingrediënten en een hakmolentje of blender nodig om deze tapenade te maken. Hier vind je het recept!

Groene pesto

Ik kan pesto vrijwel overal bij eten, heerlijk vind ik het. Een dun laagje op een goed sneetje brood is ook heerlijk. Hier vind je het recept!

Kruidenboter

Een klassieker voor bij brood: kruidenboter. Zelfgemaakt is dan natuurlijk wel zo lekker, hier vind je het recept voor mijn versie.

Je ziet het, een goed brood combineer ik het liefst met wat smeersels. Een dun laagje is meer dan genoeg, want een goed brood heeft niet veel nodig. Die heeft al genoeg smaak van zichzelf.

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 – 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs te Amsterdam.

Dit is een samenwerking met Heineken, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Trudy schreef:

    Het gevaar van zelf brood bakken vind ik, is dat je veel meer eet, dan twee boterhammen tussen de middag.
    Het smaakt te lekker 🙂
    Leuk filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *