Foodnieuws #18 Chocolade paaseditie

Gepost: 6 maart 2018 Laatst bewerkt: 9 november 2022
Foodnieuws #18 Chocolade paaseditie
0

Nu Pasen in zicht komt draait het in Nederland eigenlijk nog maar om één ding en dat is chocolade. We werden zo overladen met chocolade dat we besloten de rubriek Foodnieuws in een chocolade jasje te stoppen. Een speciale chocolade paaseditie vol met paaseitjes, paaseitjes en nog meer chocolade paaseitjes. Oké, niet alleen maar paaseitjes, maar wel vol met chocolade. Welke nieuwe smaken paaseitjes, limited edition chocoladerepen en giftboxes zijn er in Nederland te vinden? Ik praat je vandaag even bij.

paaseitjes

foodnieuws18-paaseditie-paaseitjes

De trend van opvallende smaakcombinaties heeft zich dit jaar doorgezet naar de paaseitjes. Waar we de afgelopen jaren hebben gezien dat er steeds meer smaakcombinaties op het gebied van chocolade te vinden is, blijven de paaseitjes niet achter. Zo introduceert de Hema drie nieuwe smaken, waaronder de opvallende discodip en tompouce smaak. Om dit te vieren opent Hema een paasei pop-up shop. Je vindt de winkel op de Runstraat 25 in Amsterdam en de deuren zijn vanaf vrijdag 9 maart geopend.

Ook bij de Albert Heijn vind je aparte smaken. Nadat zij hun eigen chocoladerepen lijn een make-over hebben gegeven, zijn ook de paaseitjes vernieuwd. Ze hebben vier zakjes met mixen van speciale smaken, maar je kunt jouw favoriete smaken ook los kopen. Ik heb al wat smaken geproefd, maar ben ook erg benieuwd naar hun spicy mix.

JMN-Pasen-2018

Naast de Hema en de Albert Heijn introduceert ook de Jamin nieuwe smaken. Met behulp van bovenstaande ei-wijzer kun je jouw favoriete smaken alvast uitkiezen.

Al met al genoeg keuze in paaseitjes dit jaar en stiekem zijn we nog niet klaar, maar daarover meer hieronder.

chocolade repen

foodnieuws18-paaseditie-paasrepen

Je hebt paaseitjes en je hebt chocoladerepen dit jaar. Ga weg chocolade paashazen, want de repen nemen het over. Ook hier zien we de verrassende smaakcombinaties terug, alhoewel die trend bij de chocoladerepen al bestond. Tony’s Chocolonely introduceert een heuse paasreep ei in de smaak meringue citroen, welke mij erg goed beviel. Hands Off My Chocolate komt met drie verschillende paasrepen, waaronder een in de smaak worteltaart met pure chocolade. Ook Johnny Doodle heeft drie limited edition repen speciaal voor Pasen, waarbij wij vooral onder de indruk zijn van het konijn op de verpakking. Lot, ben jij dat?

giftboxen

Godiva pasen 1a

Het mooiste is natuurlijk om chocolade te krijgen en ook daar is aan gedacht in chocolade land. Wij zijn vooral onder de indruk van de voorjaarscollectie van Godiva die bij de Albert Heijn te koop is. Van verrassende bonbons tot klassieke chocolade eitjes en dit alles in mooie verpakkingen. Zoals ik al zei, wij zijn onder de indruk.

foodnieuws18-paaseditie-giftboxes

Ook werden wij verrast door het luxe merk Lakrids die  chocolade combineren met drop. Lakrids brengt twee limited edition smaken uit en een paas giftbox. In de doos vind je de twee limited edition smaken, mango-vanille en dulce de leche, en als extra toevoeging hun populaire zeezout karamel smaak. Ik houd wel van een dropje, dus erg verrast door deze chocolade ervaring.

Ook het Belgische chocolademerk Leonidas heeft speciale paasboxen. Deze doos met leuke illustratie in de vorm van een ei is natuurlijk al een cadeautje om te krijgen. De doos bevat gevulde eitjes in traditionelere smaken.

We zijn benieuwd of het water jullie al in de mond loopt. Ook horen we graag welke eitjes bij jouw favoriet zijn.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Casper schreef:

    Wij halen elk jaar bij Jamin vinden wij de aller lekkerste.

  2. Nelly schreef:

    De gevulde eitjes in de kilozak van Choco Sweet bij de Hoogvliet zijn dit jaar wel heel erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *