Ferrero Rocher brownies

18 september 2019
197

Goedemorgen! Het is een mooie dag vandaag, op 18 september ben ik namelijk jarig. En dit jaar tik ik de 29 aan. Mijn zus vroeg laatst gekscherend of ik het niet erg vond dat ik nu aan mijn laatste jaar als twintiger begin en nee, dat vind ik helemaal niet erg. Leeftijd doet mij vrij weinig, alleen maar mooi toch om ouder te worden? Nou goed, voordat dit allemaal heel cliché wordt: tijd voor een recept! Ik koos voor deze schandalig lekkere Ferrero Rocher brownies. De laatste tijd kan ik echt leven op chocolade en dat zit met deze brownies helemaal goed. De topping die je op de brownies ziet, is een Nutella-roomkaas frosting. Door de brownie zelf zitten stukjes chocola en hazelnoten. Als decoratie natuurlijk de bekende chocolaatjes en het feest is compleet. Perfect recept voor mijn verjaardag als je het mij vraagt!

Ferrero Rocher Brownies

Als je van Ferrero Rocher houdt dan zijn deze brownies helemaal jouw ding met extra veel chocolade, Nutella en hazelnoten.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram hazelnoten gehakt
  • 75 gram chocolate chips melkchocolade

Voor de topping

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram Nutella
  • handje hazelnoten fijngehakt
  • 16 stuks Ferrero Rocher ter decoratie

Instructies

Voor de brownie

  • Doe de boter, beide soorten suiker, pure chocolade en stroop in een pan op laag vuur. Roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten en haal van het vuur. De suiker hoeft niet volledig te zijn gesmolten en mag nog zichtbaar zijn. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  • Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal geheel.
  • Voeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Mix kort en niet te lang.
  • Voeg de gehakte hazelnoten en chocolate chips toe en spatel kort door het beslag.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en spreid gelijkmatig uit en bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen mag de brownie nog zacht zijn. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de topping.

Voor de Nutella topping

  • Mix de roomkaas met de Nutella tot een glad geheel. Het is niet nodig lang te mixen.
  • Smeer deze topping uit over de afgekoelde brownie en decoreer met de hazelnoten en Ferrero Rocher ballen.

Tips

Bewaren: Zonder topping bewaar je de brownies zo’n 3-5 dagen afgedekt op een donkere en koele plek. Zonder topping kun je de brownies ook invriezen. Bewaar de brownies met topping in de koelkast voor 2-3 dagen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

26 reacties

  1. Audrey schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag! Het mooie aan verjaardagen blijft toch wel dat je jezelf kunt verwennen met het allerlekkerste dat je kunt verzinnen 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Precies! Alleen het lekkerste van het lekkerste op je eigen verjaardag 😉

  2. Elisabeth schreef:

    Happy Birthday! Have a “Sweet” day! 🙂

  3. Mellanie schreef:

    Van harte gefeliciteerd!
    De brownie ziet er echt heerlijk uit!!!

  4. Yvonne schreef:

    Ha Laura,

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  5. Lisa schreef:

    Gefeliciteerd! Dit is echt een super brownie, ziet er heerlijk uit. Als ik zoiets nieuws maak voor een verjaardag probeer ik het altijd eerst (met veel plezier) uit.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is wel het slimst eigenlijk ja 😉 En dankjewel!

  6. Eline schreef:

    Ziet er goed uit! Vraagje, wat zijn chocolate chips?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zijn kleine stukjes chocolade chocolade! Worden ook wel chocolate drops genoemd, omdat het een soort van kleine chocolade druppeltjes zijn 😉 . Google maar eens om er een beeld bij te hebben. Je kunt dus ook gewoon een reep chocolade in stukjes hakken.

  7. DRIS schreef:

    Kan het ook in de diepvries met topping?

  8. Rachel schreef:

    Heel erg lekker… ik heb ‘m opgeslagen hoor!

  9. JK schreef:

    Hallo Laura,

    Wat voor roomkaas heb jij gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik meestal Philadelphia of Monchou.

  10. Debbie schreef:

    Welke stroop wprdt hiervoor gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon pannenkoekenstroop.

  11. Erica schreef:

    hoe puur gebruik je de pure chocolade? min. 50 of min. 70%?

  12. Patricia schreef:

    Kan ik de roomkaas vervangen door slagroom?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet getest, maar misschien dat dat wel kan (opgeklopte slagroom dan).

  13. Melissa schreef:

    Hoi laura,

    Ik ben de brownies aan het maken maar je zegt dat de boter, suiker, chocolade en stroop op het vuur moeten. Welke chocola? De pure chocola of de chocolate chips? Want je moet ook chocolade door het beslag mixen.
    Je zegt ook dat de suiker wel zichtbaar mag zijn maar bij mij is het wel echt een bonk suiker.
    Ik hoor het graag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      De pure chocolade ga je smelten en de chocolate chips meng je op het laatst door het beslag. Ik heb het meteen verduidelijkt in het recept!

      1. Melissa schreef:

        Bedankt voor je reactie.
        Heb ik goed gegokt! Ze zijn heerlijk! Al mijn collega’s vinden ze ook heerlijk.
        Bedankt voor het super recept!

  14. Hadassa Mathiesen schreef:

    Hoi Laura

    Een vraagje: De oven moet op 190 graden met boven en onderwarmte. Maar mijn oven heeft alleen bovenwarmte, kan ik toch dezelfde temperatuur en tijd aanhouden?

    Groetjes van Hadassa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk het niet, met enkel bovenwarmte kan je baksel ook niet goed garen. Ik heb er geen ervaring mee omdat het in principe niet wenselijk is bij het bakken van gebak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *