Goedemorgen! Het is een mooie dag vandaag, op 18 september ben ik namelijk jarig. En dit jaar tik ik de 29 aan. Mijn zus vroeg laatst gekscherend of ik het niet erg vond dat ik nu aan mijn laatste jaar als twintiger begin en nee, dat vind ik helemaal niet erg. Leeftijd doet mij vrij weinig, alleen maar mooi toch om ouder te worden? Nou goed, voordat dit allemaal heel cliché wordt: tijd voor een recept! Ik koos voor deze schandalig lekkere Ferrero Rocher brownies. De laatste tijd kan ik echt leven op chocolade en dat zit met deze brownies helemaal goed. De topping die je op de brownies ziet, is een Nutella-roomkaas frosting. Door de brownie zelf zitten stukjes chocola en hazelnoten. Als decoratie natuurlijk de bekende chocolaatjes en het feest is compleet. Perfect recept voor mijn verjaardag als je het mij vraagt!
BAKTIP: Voor dit recept gebruik ik een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm. De bakvormen van PME zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.
Gefeliciteerd met je verjaardag! Het mooie aan verjaardagen blijft toch wel dat je jezelf kunt verwennen met het allerlekkerste dat je kunt verzinnen 😉
Precies! Alleen het lekkerste van het lekkerste op je eigen verjaardag 😉
Happy Birthday! Have a “Sweet” day! 🙂
Van harte gefeliciteerd!
De brownie ziet er echt heerlijk uit!!!
Dankjewel!
Ha Laura,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Dankjewel!
Gefeliciteerd! Dit is echt een super brownie, ziet er heerlijk uit. Als ik zoiets nieuws maak voor een verjaardag probeer ik het altijd eerst (met veel plezier) uit.
Dat is wel het slimst eigenlijk ja 😉 En dankjewel!
Ziet er goed uit! Vraagje, wat zijn chocolate chips?
Dat zijn kleine stukjes chocolade chocolade! Worden ook wel chocolate drops genoemd, omdat het een soort van kleine chocolade druppeltjes zijn 😉 . Google maar eens om er een beeld bij te hebben. Je kunt dus ook gewoon een reep chocolade in stukjes hakken.
Kan het ook in de diepvries met topping?
Heel erg lekker… ik heb ‘m opgeslagen hoor!
Hallo Laura,
Wat voor roomkaas heb jij gebruikt?
Ik gebruik meestal Philadelphia of Monchou.
Welke stroop wprdt hiervoor gebruikt?
Gewoon pannenkoekenstroop.
hoe puur gebruik je de pure chocolade? min. 50 of min. 70%?
Rond de 50%.
Kan ik de roomkaas vervangen door slagroom?
Ik heb het niet getest, maar misschien dat dat wel kan (opgeklopte slagroom dan).
Hoi laura,
Ik ben de brownies aan het maken maar je zegt dat de boter, suiker, chocolade en stroop op het vuur moeten. Welke chocola? De pure chocola of de chocolate chips? Want je moet ook chocolade door het beslag mixen.
Je zegt ook dat de suiker wel zichtbaar mag zijn maar bij mij is het wel echt een bonk suiker.
Ik hoor het graag.
De pure chocolade ga je smelten en de chocolate chips meng je op het laatst door het beslag. Ik heb het meteen verduidelijkt in het recept!
Bedankt voor je reactie.
Heb ik goed gegokt! Ze zijn heerlijk! Al mijn collega’s vinden ze ook heerlijk.
Bedankt voor het super recept!
Hoi Laura
Een vraagje: De oven moet op 190 graden met boven en onderwarmte. Maar mijn oven heeft alleen bovenwarmte, kan ik toch dezelfde temperatuur en tijd aanhouden?
Groetjes van Hadassa
Ik denk het niet, met enkel bovenwarmte kan je baksel ook niet goed garen. Ik heb er geen ervaring mee omdat het in principe niet wenselijk is bij het bakken van gebak.
Ik heb deze al meerdere keer gemaakt en je kan er echt niet vanaf blijven!! Het was ook echt een hit volgens mijn gasten. Als je ferrerro fan ben dan zijn dit echt de brownies voor jou!