Een en ander uitgeprobeerd

Gepost: 10 februari 2011 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

EEN EN ANDER UITGEPROBEERD
1

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog een aantal taartenbaksters en heb daar deze vrolijke bloemencupcakes gemaakt. Het leek mij leuk om eens wat te maken met een basis van 2 kleuren en te werken met mijn nieuwe structuurmatjes. Het resultaat vind ik erg fris en gezellig geworden.

EEN EN ANDER UITGEPROBEERD
2

 De dag erna ben ik thuis verder gegaan met nog een paar cupcakes. Op internet kwam ik steeds meer leuke ideetjes tegen met stencils. Laat ik nu net wat leuke stencils van Pronty hebben gekregen om uit te proberen, dat kwam dus goed van pas. De stencils zijn eigenlijk voor op taarten, ik heb een klein stukje van de print gebruikt voor de cupcakes wat ook prima kan.

EEN EN ANDER UITGEPROBEERD
3

 Met stencils kan je op verschillende manieren werken, je kunt bijvoorbeeld de afdruk maken met royal icing (waar ik ook de koekjes mee maak). Ik ben aan de slag gegaan met rainbow dust, dat zijn kleurpoeders. Voor deze cupcakes heb ik voor goud gekozen.

EEN EN ANDER UITGEPROBEERD
4

Het dusten zelf is heel simpel, je smeer op je uitgerolde fondant een heel dun laagje Crisco (plantaardig vet). Hier leg je dan je stencil op, door het laagje Crisco verschuift dit niet zodat je een mooie strakke print krijgt. Met een kwastje breng je vervolgens de poeder aan die ook weer goed blijft zitten door de Crisco. Wanneer je poeder overal zit haal je voorzichtig het stencil weg, et voila: een mooie print 🙂

EEN EN ANDER UITGEPROBEERD
5

Dit is uiteraard mogelijk met allerlei kleuren poeders en zelfs glitters. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Ik ga dus op zoek naar meer leuke stencils, misschien wel iets liefs met een bloemenprint?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Joke schreef:

  Zooooooooo mooi weer ♥♥♥

  Liefs, Mam

 2. Caroline Brouwer schreef:

  Wouw, dat ziet er heel proffesioneel uit!

 3. yvon schreef:

  Die zien er absoluut geweldig uit, om zo in te happen. Nee, dat is eigenlijk zonde.
  Groetjes, Yvon

 4. Wauw, ze zijn echt schitterend! Veel te mooi om op te eten! 😉 Groetjes, Yvonne

 5. Knuffie en Co. schreef:

  Ben je gaan volgen, wat een mooie taarten, koekjes en cupcakes maak je!
  groetjes Xandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *