Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Een dagje bij: Taartenmakerij de Springvorm

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 maart 2015
in Hotspots, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Taartenmakerij de springvorm

Met een moeder die werkzaam is bij De Hartekamp Groep wist ik al heel lang van het bestaan van taartenmakerij De Springvorm af. Ik vond het gelijk een superleuk initiatief. Wie het programma Syndroom van Johnny de Mol kent, is vast ook bekend met taartenmakerij De Springvorm. In één van de afleveringen waren zij het stralende middelpunt en werden hun dromen vervuld.

Voor wie nog niet eerder heeft gehoord over deze taartenmakerij: bij De Springvorm werken cliënten van De Hartekamp Groep die een passie hebben voor bakken en op bestelling de mooiste en lekkerste taarten uit al die springvormen toveren. De Springvorm is dus een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking.

Begin deze maand ging ik zelf een kijkje nemen bij deze gepassioneerde bakkers. Ik was namelijk wel erg nieuwsgierig. Hoe ziet hun dag er nu uit en hoe pakken ze alles aan?

Taartenmakerij de springvorm

Om 10 uur stapte ik de bakkerij binnen. Na een korte voorstelronde wist ik met welke bakkers ik die dag ging meelopen; Frida, Dick, Linda en Ramona. En natuurlijk Annewiek, hun begeleidster. Dit zijn trouwens niet alle bakkers. Wendy, Wijnanda, Robin en Corina waren vandaag niet aanwezig. Frida is de enige die fulltime werkt, de rest van de bakkers werkt parttime bij De Springvorm en hebben hiernaast ook nog andere banen. Bezige bijtjes hoor die bakkers!

De Springvorm is eigenlijk per toeval ontstaan. Één van de cliënten was werkzaam bij Jansje in Haarlem, maar zat hier toch niet op haar plek. Toen haar werd gevraagd wat ze graag wilde doen, gaf ze aan dat ze wel een taart wilde bakken. Zo gezegd, zo gedaan. Een taart werd gebakken. Na heel wat taarten vond begeleidster Annewiek dat hier meer mee gedaan moest worden. Er waren namelijk veel meer cliënten die graag wilden bakken.

Taartenmakerij de springvorm

Terwijl ik een korte rondleiding door de keuken kreeg, gingen de bakkers vast aan de slag met de voorbereidingen van die dag. Daarna hielden we een korte pauze. Mét taart natuurlijk! Ik had de eer om hun befaamde appeltaart te proeven, hij is heerlijk!

Na gezellig wat gekletst te hebben werden de eerste bakvragen gesteld. Het maken van cupcakes wilde namelijk niet helemaal lukken zoals ze graag wilden. Ze waren te groot en werden scheef, had ik daar niet wat tips en trucs voor?

Die had ik natuurlijk wel. We doken direct de keuken in om dit toe te passen. Om de scheve cupcakes tegen te gaan zetten we de luchtcirculatie van de oven uit, want die blaast je cupcakes als het ware opzij. Voor de grootte van de cupcakes gingen we testen. We moesten immers achterhalen hoeveel beslag de vormpjes nodig hadden voor de perfecte cupcake.

Ramona maakte snel wat cupcake beslag en vulde de vormpjes. We deelden de plaat op in drie delen en elk deel vulden we met een andere hoeveelheid beslag. Zo kun je na het bakken goed zien welke hoeveelheid beslag voor jouw vorm juist is.

Taartenmakerij de springvorm

Ik vind het leuk om te zien dat de bakkers zelf zoveel initiatief tonen als het gaat om de samenstelling van hun taarten assortiment. Van tevoren vertelde Annewiek mij dat de bakkers hun assortiment graag zouden willen uitbreiden met een cheesecake, maar het vinden van een geschikt recept bleek nog een uitdaging. Ik ging voor ze op zoek en vond een niet al te ingewikkeld recept.

Dit werd gelijk uitgeprobeerd. Dick ging aan de slag met de cheesecake. Met een kleine aanwijzing hier en daar heeft hij dit nieuwe recept helemaal zelf gemaakt en voordat we het wisten stond hij al in de oven. Bij gebrek aan een keukenmachine, verkruimelde hij de speculaasjes voor de bodem met een rolstok. Dat had hij zo voor elkaar!

Frida hield zich ondertussen bezig met de chocolade taarten. Deze bakt ze het liefst en het is inmiddels haar specialiteit geworden. Als je een chocoladetaart bestelt is de kans dus heel groot dat deze door Frida is gemaakt.

Taartenmakerij de springvorm

Ik sta zelf natuurlijk vaak in de keuken om allerlei zoete heerlijkheden te bakken. Wat het opeten van die baksels betreft kan ik mij heel goed beheersen, maar beslag. Tsja. Daar kan ik niet zo goed vanaf blijven, dat wil ik altijd proeven. Er zijn maar weinig soorten deeg en beslag waar ik wel af kan blijven.

Je voelt hem misschien al aankomen, ik was natuurlijk heel benieuwd hoe de bakkers dit ervaren. Snoepen zij stiekem wel eens van het beslag of nemen ze een stukje deeg? Maar nee, wat dat betreft kunnen de bakkers van De Springvorm zich beter inhouden. Hier wordt niet gesnoept. Hier wordt gebakken!

Taartenmakerij de springvorm

Het is niet zo dat iedereen zijn eigen taart heeft die hij of zij van begin tot eind bakt. Er wordt juist samengewerkt. Zo maakte Dick het deeg voor de appeltaarten. Ramona schilde de appels en bracht deze op smaak. Vervolgens bekleedde Linda de bakvormen met het deeg, vulde deze en maakte een raster bovenop de taart. Teamwork! Mooi om te zien.

Taartenmakerij de springvorm

In de loop van de dag begon mij steeds meer op te vallen dat iedereen zijn eigen manier van werken heeft. Ze werken allemaal keihard, maar wel op hun eigen manier. Zo is Frida iemand die van werken houdt en niet goed kan stilzitten. We werden er in de pauze dan ook vriendelijk op gewezen dat we maar weer eens de keuken in moesten gaan, werk aan de winkel!

Linda is heel precies en wilde graag dat de dikte van het appeltaartdeeg overal gelijk was. Dat precieze werken geldt voor allemaal trouwens. Zo schilde Ramona alle appels en dat houdt in dat ze goed geschild moeten worden. Geen stukje schil ging de bak met appelpartjes in, die werden allemaal zorgvuldig verwijderd. O wee als iemand anders wel een partje met klein stukje schil in de bak deed.

Taartenmakerij de springvorm

Speciaal voor mijn komst hadden de bakkers bijna alle soorten taarten voorbereid. Zo kon ik gelijk zien (en proeven!) wat er nu allemaal gemaakt werd. De appeltaart is hun populairste taart, wat ik kan begrijpen. Ziet hij er niet heerlijk uit? De chocolade brownie taart is misschien wel mijn favoriet, zó ontzettend lekker! De worteltaart is ook een pareltje. Om te zien, maar zeker ook om te proeven. De enige taart die ik niet heb geproefd is de dadeltaart, maar als ik het zo hoor van anderen is dit ook een absolute aanrader. Er staat verder ook nog een walnotentaart op de kaart, net als cupcakes en een seizoenstaart.

Taartenmakerij de springvorm

De dag eindigt met het opruimen van de keuken en bergen afwas. Er wordt gezamenlijk opgeruimd en schoongemaakt tot de keuken weer helemaal spik en span is.

Wil jij ook een taart bestellen bij taartenmakerij De Springvorm?

Dat kan! Woon jij in (de buurt van) Heemskerk, dan kun jij hier heerlijke taarten en cupcakes bestellen voor een leuke prijs. De meeste taarten kosten 10 euro en cupcakes worden vanaf €1,50 per stuk verkocht. Taarten en cupcakes kunnen worden afgehaald, maar als je in de buurt woont zijn er soms ook bezorgingsmogelijkheden (in overleg).

Heb jij zelf een horeca gelegenheid en wil je taarten van De Springvorm op je kaart zetten? Dat kan ook!

Hoe kun je bestellen?

Plaats je bestelling het liefst een week van tevoren. Die bestelling kun je doen via taartenmakerij@hartekampgroep.nl of via 06 – 296 215 51

De Springvorm heeft trouwens ook een hele leuke Facebookpagina waar je regelmatig wordt getrakteerd op een kijkje achter de schermen en soms zelf een taart kunt winnen, hartstikke leuk om te volgen!

Lieve bakkers van De Springvorm, bedankt dat ik een dag bij jullie mocht komen kijken! Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en ben onder de indruk. Jullie werken hard en gedisciplineerd om met elkaar de lekkerste taarten te maken. Geen wonder dat het zo goed gaat met De Springvorm. Jullie weten mij te vinden als jullie nog bakvragen hebben hè! 🙂

Vorige post

Volgende post

Chocolade-karamel paasei croissants
Voorkomen dat Royal icing uitdroogt

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Vlaaibodem basisrecept

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft
01 februari 2021
1

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 15

  1. Joke Kieft says:
    6 jaar geleden

    Wat een geweldig mooi en leuk artikel over de kanjers van taartenmakerij de Springvorm. Leuk dat je daar een dagje op bezoek mocht komen Laura en mee mocht kijken in hun keuken. Af en toe krijg ik op mijn bureau ook iets lekkers uit de taartenmakerij en dat is altijd weer overheerlijk!! Mijn complimenten aan de bakkers, ga zo door !!!

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  2. odi says:
    6 jaar geleden

    ik heb je artikel met veel plezier gelezen. Leuk en goed dat je hier aandacht aan schenkt!

    Beantwoorden
  3. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Wat een fantastische taarten. Zo mooi!

    Beantwoorden
  4. Emma says:
    6 jaar geleden

    Wat een geweldig initiatief!

    Beantwoorden
  5. Rensina Steursma says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk dat je bij ze op bezoek mocht komen en dit ook deelt met ons!
    Heb ze inderdaad ook gezien bij Johnny, erg leuk.
    Je moet vaker zulke bezoekjes doen en delen, zo leuk om te lezen.
    Fijn weekend, Rensina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik vond het ook erg leuk, dus ik wil dit zeker vaker gaan doen 🙂

      Beantwoorden
  6. André Kieft says:
    6 jaar geleden

    Mooi om te lezen wat deze kanjers allemaal bakken … ik weet nu waar ik de volgende keer een taart ga halen.
    Sorry Laura 😉
    Dikke kus van je Vader 🙂

    Beantwoorden
  7. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat leuk om te lezen en die taarten zien er geweldig uit!

    Beantwoorden
  8. Carla says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk artikel om te lezen, en wat een slimme dame die Annemiek!
    Chapeau! De taarten zien er verrukkelijk uit!

    Beantwoorden
  9. Marja says:
    6 jaar geleden

    Wat een supergoed initiatiif! En de taarten zien er super uit! Een erg leuk verslag Laura, leuk om hier eens achter de schermen te mogen kijken.
    Dit soort uitjes moet je vaker doen. Het is erg leuk om te lezen.
    Fijne zondag Laura en groetjes,
    Marja. :-).

    Beantwoorden
  10. Sanne says:
    6 jaar geleden

    Wat een ontzettend leuk artikel Laura!!
    Heb het met veel plezier gelezen, goed dat je hier aandacht aan schenkt!!
    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
  11. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Wat een leuk artikel en wat een goed initiatief zeg!
    En die taarten… Die zien er echt heel erg lekker uit!

    Beantwoorden
  12. Curly Creative says:
    6 jaar geleden

    Dat klinkt als een heerlijke dag. Ik heb veel stage gelopen met deze doelgroep alleen nog niet op een dagbesteding.
    Het is dat deze wat ver is voor mij maar anders lijkt het me zeker een ontzettend leuke plek!

    xx

    Beantwoorden
  13. Amy says:
    6 jaar geleden

    Alles ziet er super lekker uit, klinkt als een geslaagde dag! Leuk dat je daar geweest bent. 😀

    Beantwoorden
  14. Sita Castricum says:
    6 jaar geleden

    Wat een mooi verslag van je bezoek aan de taartenmakerij, complimenten!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Voorkomen dat Royal icing uitdroogt

Voorkomen dat Royal icing uitdroogt

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan