Een actie voor Pink Ribbon

Gepost: 1 oktober 2011 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023

EEN ACTIE VOOR PINK RIBBON

Oktober is de maand waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans van 1 op 8 om borstkanker te krijgen in haar leven. Erfelijkheid speelt bij minder dan 20% een rol. De kans is op jonge leeftijd aanzienlijk kleiner, maar neemt toe na het 30ste jaar. De meeste vrouwen die borstkanker krijgen zijn in de leeftijd van 50 tot 75 jaar. Ongeveer 75% van de  vrouwen bij wie borstkanker wordt ontdekt is 50 jaar of ouder. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen; elk jaar overkomt dat circa 100 mannen.

EEN ACTIE VOOR PINK RIBBON
bakken

Zelf heb ik twee hele lieve tantes die deze slopende ziekte hebben overwonnen. Beide tantes zijn er weer helemaal bovenop gekomen. Ik zie wat de stichting Pink Ribbon voor hen betekent, in de maand oktober kopen zij verschillende dingen die bij dit goede doel horen. Daarom kwam ik op het idee om ook wat te ondernemen voor dit ontzettend goede doel. De keuze was gelukkig niet moeilijk, ik zou koekjes gaan bakken in de vorm van het bekende roze lintje.

EEN ACTIE VOOR PINK RIBBON
maken

De zakjes verkoop ik voor €5,- per stuk waarvan de opbrengst volledig naar Pink Ribbon gaat. Mijn doel is om 100 zakjes te verkopen maar ik hoop natuurlijk dat ik hier overheen ga.

Om het gehele bedrag aan Pink Ribbon te kunnen storten wil ik een paar sponsors bedanken. Happy Scrapping (mijn lieve mama) sponsort alle ingrediënten en Taartenprinses heeft de uitsteker en kleurstof gesponsord. Zelf zorg ik voor de verpakkingsmaterialen en dat alle koekjes gemaakt worden uiteraard.

Hier op mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden over het verloop van deze actie. Kom dus regelmatig langs om te kijken hoe de actie er voor staat.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Hey Laura wat een super goed initiatief van je! Ik wil wel een zakje van je kopen! Zal ik het komende week even ophalen of dat je bij mij langs komt!

  Groetjes Pauline

 2. Joke schreef:

  Lieve Lau,

  Meid ik ben zo trots op je dat je deze actie doet en mijn bestelling heb je inmiddels al. Al is het huis nu even net een bakkerij/koekjesfabriek en kunnen we voorlopig niet aan de eettafel zitten om te eten …..dat geeft allemaal niet hoor !!! Wij gaan met z’n allen deze actie tot een GROOT succes maken !!!

  Dikke kus van een hele trotse mam ♥♥♥

 3. KARIN schreef:

  Wat een goede actie.!!!

  Ik steun ook elk jaar Pink Ribbon.
  Gelukkig heb ik borstkanker nog niet van héèl dichtbij hoeven meemaken, maar ik werk in de gezondheidszorg en daar word ik er vaak genoeg mee geconfronteerd.

  Zet hem op!!!!
  Liefs Karin van Karin’s Taarten.

 4. Caroline schreef:

  Wat een geweldige actie, ik kom 2 zakjes bij je halen !!!

 5. M@rjan schreef:

  Ik las het op het blog van je moeder! Je koekjes zien er fantastisch uit! Ik vind het een geweldig initiatief en wens je enorm veel succes!

  Groetjes, Marjan

 6. wat een leuk idee! wil dit zelf ook doen, maar heb de tijd gewoon niet 🙁 heb meerdere mensen in mijn familie en kennisenkring aan deze ziekte verloren.

 7. Marjon schreef:

  Hoi Laura,

  Vandaag de koekjes ontvangen via je vader op het werk. Wat een ongelovelijke klus! Maar een super initiatief.

  Gezien mijn interesse voor taarten bakken en decoreren heb ik ook je blogspot bekeken. Wat een ontzettend mooie cc en taarten heb je al gemaakt! Echt super.

  Gr. Marjon

  Groetjes,
  Marjon

 8. anita01 schreef:

  Een heel groot en *ziet* compliment…ook ik verkoop mijn kaarten voor pink ribbon…en het geeft z’n goed gevoel. Jou koekjes zijn vast geweldig lekker en och wie wil hier nu niet van proeven he….ga door!!!!

  Warme groetjes,
  Anita.

 9. Carina schreef:

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt!!!
  Ik ben ervan onder de indruk en t motiveert
  mij om t dit jaar te doen.
  Ik loop de 5 km in Eindhoven en ik bak graag,
  dan is het leuk om de mensen die ik al gratis cupcakes heb
  gegeven die te vragen om koek of cupcake te kopen voor t goede doel.
  Weet jij wat ik kan vragen voor een cupcake?
  Heb zelf geen idee of vind je t een stomme vraag?
  Hoop toch op een antwoord van jou.
  Liefs Carina van Hout

  1. Laura Kieft schreef:

   Je zou zeker wel 2-2,50 euro kunnen vragen. Zou eerst even berekenen wat het kost ongeveer. Over het algemeen vinden mensen het niet erg om wat meer te betalen als ze weten dat er een goed doel bij betrokken is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *