Delicious. 60x zoete recepten

Gepost: 18 januari 2015 Laatst bewerkt: 21 juni 2023

delicious zoete recepten

In het nieuwe boek van delicious. staat een verzameling van 60 zoete recepten. Van klassiek gebak en verschillende soorten ijs tot heerlijke desserts en een hoofdstuk vol met chocolade. Een gevarieerde verzameling van zoete recepten dus, waardoor het een geschikt bakboek is voor iedere bakliefhebber.

delicious zoete recepten

De inhoudsopgave laat zien dat de recepten zijn opgedeeld in chocolade, desserts uit de oven, fruit, taart en gebak, desserts en ijs. Dit is de enige pagina waarop deze onderscheiding duidelijk te zien is, in het boek zelf lopen de hoofdstukken direct in elkaar over. Handig aan deze inhoudsopgave is dat je per categorie een recept kunt uitzoeken en direct weet op welke pagina je deze op moet zoeken.

delicious zoete recepten

Om je een idee te geven waar je nu precies aan moet denken loop ik de hoofdstukken in vogelvlucht met je door. Onder het kopje chocolade vind je een grote diversiteit aan recepten. Van een indrukwekkende chocolade-hazelnoottaart tot snelle potjes met een pudding. Of je nu op zoek bent naar een lekker dessert voor je chocolade liefhebbende vrienden of dat je de familie op zondag een stukje taart voor wilt zetten, hier vind je zeker iets.

Maar het draait niet alleen om chocola. Er zijn ook twee hoofdstukken waar alleen maar desserts in staan. Bij de eerste komen al deze desserts uit de oven. Limoncello-souffleetjes bijvoorbeeld, maar ook een mooie glaasjes met een rabarbercrumble met crème anglaise. Zeker desserts om indruk mee te maken. Ook het hoofdstuk met dessert die geen oven vereisen staat vol met prachtige recepten. De meringues met chocolade en geglaceerde aardbeien zien er verrukkelijk uit en de twist die is gegeven aan de klassieke vanille-kwarktaart vind ik ook erg leuk.

delicious zoete recepten

De afdeling taart en gebak bevat recepten als een yoghurtcake met zomerfruit en rozenwater, heerlijk! Wat ik er ook fantastisch uit vind zien, zijn de millefeuilles met pralinéroom en frambozen.

Het allerlaatste hoofdstuk bevat een aantal ijsrecepten. Het meest verrassende vind ik denk ik wel het pindakaasijs met karamelpopcorn. Ik zou het zelf niet zo snel bedenken, maar ben zeker nieuwsgierig naar dit dessert. En anders kies ik gewoon voor de ijstaart met mangopuree.

delicious zoete recepten

Wat vind ik van het boek?

Ik hou wel van boeken met een diversiteit aan recepten. Alhoewel er flink wat klassiekers in dit boek staan, hebben ze allemaal een leuke twist gekregen. Of dit nu om de receptuur gaat of om de presentatie, het zijn recepten die uitnodigen om gemaakt te worden.

De recepten zijn allemaal helder omschreven en voorzien van foto’s die je doen watertanden. De ingrediënten staan duidelijk weergegeven, maar ook eventuele extra benodigdheden staan vermeld. Net als voor hoeveel personen het recept is. Volledige informatie dus. Daar hou ik van.

Mede door de prijs is dit een ontzettend leuk boek om (jezelf) cadeau te doen. Voor het geld krijg je een mooi boek met een fijne diversiteit aan recepten.

Dit boek telt 128 pagina’s, bevat (zoals de titel al zegt ;-)) 60 recepten en is hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Joke Kieft-Reijken schreef:

  Wat een prachtig boek met heerlijke recepten en mooie foto’s.

  Liefs, mam ❤️

 2. Margot schreef:

  Wat ziet alles er goed uit zeg! En mooie foto’s, dat blijft toch ook belangrijk.

 3. Geke schreef:

  Super boek, dankjewel voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *