De Pink Ribbon koekjesfabriek

Gepost: 5 oktober 2011 Laatst bewerkt: 17 september 2023
0
DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
koekjes uitsteken

Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er wordt hier thuis gelukkig flink meegeholpen door mijn ouders en zusje, anders zou ik het nooit redden. Ik droom inmiddels zelfs over koekjes en dat is geen grapje. Denk ik overdag nog ‘hoe ga ik dit ooit redden’, ’s nachts droom ik er ook nog eens van. Hoe mijn dagelijkse leven er momenteel uitziet laten de foto’s in deze post zien.

recept DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
middenstukjes zijn ook uitgestoken

Stiekem was ik met mijn actie al in September begonnen. Op mijn verjaardag lag er al een bestellijst klaar, wel zo handig want je ziet niet al je familie wekelijks (ik niet in ieder geval). Mijn vader had eind september ook alvast een lijst meegenomen naar zijn werk. Hier werd de actie ontzettend enthousiast ontvangen! Op mijn verjaardag trouwens ook, er is niemand de deur uitgegaan zonder een zakje koekjes te kopen.

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
recept
de bakplaten liggen klaar om de oven in te gaan

Via mijn blog kreeg ik enthousiaste reacties, een aantal die in de buurt wonen hebben zelfs al zakjes besteld. Ook schreven andere blogs, zoals Pauline en Jolien, een stukje over mijn actie.

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
maken
gebakken koekjes, in de bakken zit een dubbele laag!

Eenmaal oktober geworden nam mijn moeder een bestellijst mee naar haar werk, ook hier werd de actie enthousiast ontvangen. Mijn overbuurvrouw had een aantal verjaardagen en nam hier een lijst mee naar toe. Iedereen helpt dus ontzettend goed mee!

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
bakken
Roze icing, een hele bak vol

Mijn zusje helpt enthousiast mee met bakken tot in de late uurtjes, tot een uur of 11 ’s avonds is geen uitzondering. Op de koekjes zet ik vervolgens de lijntjes en mijn moeder en zusje vullen de koekjes op.

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
koekjes
een tafel vol met koekjes

Na een nachtje drogen kunnen ze dan ingepakt worden. Ook dit wordt met de hele familie gedaan. De een stapelt de koekjes, de volgende doet ze in zakjes, weer een ander doet het lintje er omheen en de laatste krult de lintjes. Zo is het hier thuis haast een familie project geworden.

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
1
Druk aan het inpakken

De tafel kleurt nu al ruim een week roze. Wordt er niet ingepakt dat wordt er wel weer gedecoreerd, als dat klaar is liggen de koekjes weer te drogen.

DE PINK RIBBON KOEKJESFABRIEK
2
Et voila, weer 100 zakjes verpakt.

Hier liggen 100 zakjes op tafel, mijn doel wat ik graag zou willen halen. Dit aantal is geen eens genoeg om iedereen te voorzien van koekjes. Er zijn namelijk *tromgeroffel* al 214 zakjes verkocht! Dit betekent dat er al €1.070,- is opgehaald voor Pink Ribbon. En we zijn nog niet klaar, we gaan gewoon weer vrolijk verder!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

 1. Joke schreef:

  Het gaat inderdaad geweldig de verkoop van je koekjes. Ik ben zo trots op je dat je deze actie begonnen bent. We gaan gewoon door met bakken, decoreren, verpakken en verkopen want alles is voor Pink Ribbon !!!!!!!

  Dikke kus van mam ♥♥♥

 2. Kimmie_NL schreef:

  Waaauw wat een boel koekjes zeg, en wat een super actie van je!!! ik ga even verder rond neuzen op je blog..
  Liefs,
  Kimmie

 3. Carola schreef:

  Wow, wat goed. Wat een geweldige actie van je!

 4. Anneke schreef:

  Wauw Laura, dat is echt geweldig!! Mag je echt trots op zijn 🙂 Volg je blog al een tijdje en heb je dan ook getagt op mijn blog 🙂 Kom je eens kijken als je er eens tijd voor hebt natuurlijk 🙂 Groetjes Anneke

 5. Johanna schreef:

  Super zeg!! Wat een goede actie!

 6. Joli Gâteau schreef:

  Wauw Laura, echt geweldig hoor! En wat een opbrengst!!! Prachtig 🙂

 7. Geweldig Laura! Je kan trots op jezelf zijn. Leuk dat hele familie mee helpt, het ziet er heel gezellig uit met al dat roze 🙂

 8. Desiree schreef:

  Geweldig, heel veel succes verder met de verkoop!

 9. wat een super actie Laura! naast het feit dat ik jaloers ben op de tijd die jij blijkbaar hebt 😉 vind ik dit een geweldige reden om koekjes te bakken! ga zo door 😀

 10. Laura schreef:

  Dankjulliewel allemaal! Dit mega succes had ik nooit verwacht, ik heb dus een aantal plannen moeten wijzigen om dit in te kunnen passen. Maar ik heb gelukkig hulp en het gaat helemaal goed komen voor dit ontzettend goede doel!

 11. Chantal schreef:

  Was een geweldige superactie dit! Succes verder met bakken en pakken!

  Groetjes,
  Chantal

 12. Shirley schreef:

  Wat een geweldig goed idee zeg!!! Af en toe zelf een koekje eten tussendoor mmm. Helaas woon ik niet bij je om de hoek anders was ik een zakje komen halen.
  Succes met alle andere koekjes je kan het!!!!

 13. Anonymous schreef:

  Geweldig, heel veel succes verder met de verkoop!

 14. Heel leuk! Hoor kom je aan de uit steker?

  1. Laura's Bakery schreef:

   verschillende webshops hebben deze in het assortiment. patchshopgirl.nl bijvoorbeeld. die hebben nog veel meer leuke uitstekers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *