Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

De Pink Ribbon koekjesfabriek

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 oktober 2011
in Overig
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
koekjes uitsteken

Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er wordt hier thuis gelukkig flink meegeholpen door mijn ouders en zusje, anders zou ik het nooit redden. Ik droom inmiddels zelfs over koekjes en dat is geen grapje. Denk ik overdag nog ‘hoe ga ik dit ooit redden’, ’s nachts droom ik er ook nog eens van. Hoe mijn dagelijkse leven er momenteel uitziet laten de foto’s in deze post zien.

middenstukjes zijn ook uitgestoken

Stiekem was ik met mijn actie al in September begonnen. Op mijn verjaardag lag er al een bestellijst klaar, wel zo handig want je ziet niet al je familie wekelijks (ik niet in ieder geval). Mijn vader had eind september ook alvast een lijst meegenomen naar zijn werk. Hier werd de actie ontzettend enthousiast ontvangen! Op mijn verjaardag trouwens ook, er is niemand de deur uitgegaan zonder een zakje koekjes te kopen.

de bakplaten liggen klaar om de oven in te gaan

Via mijn blog kreeg ik enthousiaste reacties, een aantal die in de buurt wonen hebben zelfs al zakjes besteld. Ook schreven andere blogs, zoals Pauline en Jolien, een stukje over mijn actie.

gebakken koekjes, in de bakken zit een dubbele laag!

Eenmaal oktober geworden nam mijn moeder een bestellijst mee naar haar werk, ook hier werd de actie enthousiast ontvangen. Mijn overbuurvrouw had een aantal verjaardagen en nam hier een lijst mee naar toe. Iedereen helpt dus ontzettend goed mee!

Roze icing, een hele bak vol

Mijn zusje helpt enthousiast mee met bakken tot in de late uurtjes, tot een uur of 11 ’s avonds is geen uitzondering. Op de koekjes zet ik vervolgens de lijntjes en mijn moeder en zusje vullen de koekjes op.

een tafel vol met koekjes

Na een nachtje drogen kunnen ze dan ingepakt worden. Ook dit wordt met de hele familie gedaan. De een stapelt de koekjes, de volgende doet ze in zakjes, weer een ander doet het lintje er omheen en de laatste krult de lintjes. Zo is het hier thuis haast een familie project geworden.

Druk aan het inpakken

De tafel kleurt nu al ruim een week roze. Wordt er niet ingepakt dat wordt er wel weer gedecoreerd, als dat klaar is liggen de koekjes weer te drogen.

Et voila, weer 100 zakjes verpakt.

Hier liggen 100 zakjes op tafel, mijn doel wat ik graag zou willen halen. Dit aantal is geen eens genoeg om iedereen te voorzien van koekjes. Er zijn namelijk *tromgeroffel* al 214 zakjes verkocht! Dit betekent dat er al €1.070,- is opgehaald voor Pink Ribbon. En we zijn nog niet klaar, we gaan gewoon weer vrolijk verder!

Vorige post

Volgende post

Een actie voor Pink Ribbon
Recept Suikerkoekjes

Related Posts

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

Vul onze enquête in en maak kans op al mijn boeken!

door Laura Kieft
06 december 2020
8

Zoals jullie weten bestaat Laura’s Bakery inmiddels 10 jaar en in die tijd is het blog enorm gegroeid....

De vernieuwde Laura’s Bakery is live!

De vernieuwde Laura’s Bakery is live!

door Laura Kieft
19 augustus 2013
21

Eindelijk is hij daar dan: de vernieuwde website van Laura's Bakery! Er is véél meer tijd in gaan zitten dan...

Laura’s Bakery in business

Laura’s Bakery in business

door Laura Kieft
22 februari 2013
22

Het lijkt maar niet op te houden. Alles rondom Laura's Bakery zit momenteel in een stroomversnelling. Nog geen maand geleden...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 16

  1. Joke says:
    9 jaar geleden

    Het gaat inderdaad geweldig de verkoop van je koekjes. Ik ben zo trots op je dat je deze actie begonnen bent. We gaan gewoon door met bakken, decoreren, verpakken en verkopen want alles is voor Pink Ribbon !!!!!!!

    Dikke kus van mam ♥♥♥

    Beantwoorden
  2. Kimmie_NL says:
    9 jaar geleden

    Waaauw wat een boel koekjes zeg, en wat een super actie van je!!! ik ga even verder rond neuzen op je blog..
    Liefs,
    Kimmie

    Beantwoorden
  3. Carola says:
    9 jaar geleden

    Wow, wat goed. Wat een geweldige actie van je!

    Beantwoorden
  4. Anneke says:
    9 jaar geleden

    Wauw Laura, dat is echt geweldig!! Mag je echt trots op zijn 🙂 Volg je blog al een tijdje en heb je dan ook getagt op mijn blog 🙂 Kom je eens kijken als je er eens tijd voor hebt natuurlijk 🙂 Groetjes Anneke

    Beantwoorden
  5. Johanna says:
    9 jaar geleden

    Super zeg!! Wat een goede actie!

    Beantwoorden
  6. Joli Gâteau says:
    9 jaar geleden

    Wauw Laura, echt geweldig hoor! En wat een opbrengst!!! Prachtig 🙂

    Beantwoorden
  7. Uit Pauline's keuken says:
    9 jaar geleden

    Geweldig Laura! Je kan trots op jezelf zijn. Leuk dat hele familie mee helpt, het ziet er heel gezellig uit met al dat roze 🙂

    Beantwoorden
  8. Desiree says:
    9 jaar geleden

    Geweldig, heel veel succes verder met de verkoop!

    Beantwoorden
  9. cakeje van eigen deeg says:
    9 jaar geleden

    wat een super actie Laura! naast het feit dat ik jaloers ben op de tijd die jij blijkbaar hebt 😉 vind ik dit een geweldige reden om koekjes te bakken! ga zo door 😀

    Beantwoorden
  10. Laura says:
    9 jaar geleden

    Dankjulliewel allemaal! Dit mega succes had ik nooit verwacht, ik heb dus een aantal plannen moeten wijzigen om dit in te kunnen passen. Maar ik heb gelukkig hulp en het gaat helemaal goed komen voor dit ontzettend goede doel!

    Beantwoorden
  11. Chantal says:
    9 jaar geleden

    Was een geweldige superactie dit! Succes verder met bakken en pakken!

    Groetjes,
    Chantal

    Beantwoorden
  12. Shirley says:
    9 jaar geleden

    Wat een geweldig goed idee zeg!!! Af en toe zelf een koekje eten tussendoor mmm. Helaas woon ik niet bij je om de hoek anders was ik een zakje komen halen.
    Succes met alle andere koekjes je kan het!!!!

    Beantwoorden
  13. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Geweldig, heel veel succes verder met de verkoop!

    Beantwoorden
  14. Lenicka van Mol-Hoeks says:
    8 jaar geleden

    Heel leuk! Hoor kom je aan de uit steker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      verschillende webshops hebben deze in het assortiment. patchshopgirl.nl bijvoorbeeld. die hebben nog veel meer leuke uitstekers 🙂

      Beantwoorden
  15. Lenicka van Mol-Hoeks says:
    8 jaar geleden

    Hoe bedoel ik

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Recept Suikerkoekjes

Recept Suikerkoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan