Bijna beroemd ;)

Gepost: 3 juli 2010 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
0

BIJNA BEROEMD ;)

BIJNA BEROEMD ;)

BIJNA BEROEMD ;)

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van [X]ist in Christ. Het artikel is even opgesplitst in drie delen omdat het anders wel heel erg klein werd. Voor wie de letters toch nog te klein zijn heb ik de tekst ook nog even bijgevoegd. Als je op het plaatje klikt krijg je het overigens groter te zien!

Naam: Laura Kieft

Leeftijd: 19 jaar
Studie: Commerciële Economie
Bijbaan: Taartenbakster
Je bijbaan is taartenbakster. Vertel eens!
“Als mensen een taart of cupcakes willen hebben, kunnen ze deze bij mij bestellen. Ze geven hun wensen aan mij door en dan maak ik de bestelling. Omdat ik druk ben met mijn studie kan ik helaas niet alle bestellingen aannemen. Dat vind ik best jammer.”
Hoe ben je erbij gekomen om taarten te bakken?
“Ik vond het altijd al leuk om in de keuken te staan en vooral zoet gebak te maken. Via internet kwam ik op een forum over taarten bakken. Op een gegeven moment wilde ik zelf ook zo’n taart maken en sinds december 2009 bak ik allerlei soorten taarten en cupcakes.”
Werken voor de lol of werken voor het geld?
“Absoluut werken voor de lol! Het taarten bakken is en blijft vooral een hobby. Er gaat in zo’n taart al gauw zo’n zes tot acht uur zitten, de taart op de foto heeft nog meer tijd gekost. Ik vind het leuk om dit te doen dus bereken meestal de ingrediënten en wat extra om nieuwe materialen te kunnen kopen.”
Is dit je droombaan?
“De studie die ik op het moment volg, heeft niets te maken met taarten bakken. In de toekomst wil ik toch echt iets doen met deze studie. Maar het lijkt me ook erg leuk om in de toekomst wat met mijn hobby te doen, ik sluit niet uit om hier verder te gaan met taarten bakken.”
Op welke taart ben je het meest trots?
“Dat is zeker weten de taart die op de foto staat. Toen ik begon met deze taart wist ik nog niet zo goed hoe het zou worden, maar tijdens het decoreren werd de taart steeds gaver! Toen de taart werd opgehaald door de familie kreeg ik alleen maar leuke reacties. Dat maakte mij wel extra trots.”

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Joke schreef:

  Leuk Laura, iets om trots op te zijn :-)))

  Liefs, Mam

 2. Ans schreef:

  Laura, als je iemand zoekt om te keuren……kom dan eens een weekje naar Noorwegen. De Noren zijn nl dol op allerlei lekkers vooral taarten. En ze willen vast en zeker jouw taarten aan een keuring onderwerpen hoor. En Laura….ik doe natuurlijk mee.
  Groetjes Ans

 3. Ikram schreef:

  Wat een leuk artikel én lekker taart precies! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *