Cupcakes To Go

3 augustus 2013 Laatst bewerkt: 17 september 2023
1

CUPCAKES TO GO

Augustus alweer! Nog steeds prachtig weer, een echte zomer. Leuk om naar het strand te gaan of lekker te gaan picknicken. Dan wil je natuurlijk wel iets lekkers meenemen, liefst iets dat je zelf gebakken hebt. Schrapte je cupcakes altijd van je lijstje af omdat die met zo’n lekkere toef lastig mee te nemen waren? Vanaf nu is dat geen probleem meer met de Cupcake To Go! Nee, je hoeft geen speciale bakjes te kopen, aan papieren bekertjes heb je genoeg.

recept CUPCAKES TO GO

e

CUPCAKES TO GO maken

CUPCAKES TO GO bakken

CUPCAKES TO GO

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Cupcakes to go

Je gaat picknicken en wilt graag cupcakes meenemen, maar hoe? Met dit artikel over 'cupcakes to go' is dit voortaan geen probleem meer.
Porties: 4 cupcakes to go

Ingrediënten

 • 4 cupcakes (basisrecept)
 • Crème voor toeven (deze bijvoorbeeld)
 • Spuitzak met spuitmond (Wilton 1M)
 • 4 papieren bekertjes
 • 4 Doilies
 • 4 Bakers Twine

Instructies

 • Bak de cupcakes, deze kun je soms in de bekertjes bakken maar dit kan wel iets gaan doorschijnen. Dat gebeurde bij mij ook, toch iets minder mooi en daarom heb ik ze weer in nieuwe bekertjes gezet. Voor het gemak kun je beter de cupcakes gewoon in eenvoudige papiertjes bakken. Deze papieren bekertjes met sterren komen trouwens bij Albert Heijn vandaan. In de webshop van Sweet Table Shop is ook een groot assortiment bekertjes met verschillende kleuren en printjes te vinden.
 • Als de cupcakes zijn gebakken en de crème is ook gemaakt kun je beginnen. Zet een cupcake in het bekertje. Hou de spuitzak recht boven de cupcake en spuit een mooie toef. Probeer de toef zo te maken dat hij niet tegen de randen aan zit, dat scheelt straks een hoop geklieder.
 • Dan kun je je cupcake al inpakken. Leg een doilie bovenop het bekertje en vouw de randen omlaag. Bind het bakers twine voorzichtig om de doilie en het bekertje en maak er een mooie strik van.
 • De cupcakes kunnen best tegen wat gewiebel omdat ze goed vast staan in de bekertjes. Geen probleem om ze in een tas of mand naar je picknick te vervoeren dus. Met dit warme weer van de laatste tijd zou ik ze wel in een koelbox zetten.
 • Om van de cupcakes te smikkelen haal je de doilie eraf en scheur je het bekertje af tot je de cupcakes normaal kunt eten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

 1. Anonymous schreef:

  wat kan iets leuks toch simpel zijn of iets simpels leuk ! je moet er maar weer opkomen , dank je wel Laura. ga het zeker uitproberen. ook leuk voor een feestje gewoon op de sweettable als verrassingscupcake…groetjes Marjolein

 2. Anonymous schreef:

  Leuk!, lijkt me alleen wel lastig om e er mooi uit te krijgen hahaha

 3. Myriam schreef:

  Tof idee en ziet er mooi uit!
  Moet ik zeker onthouden. 🙂

  Groetjes, Myriam

 4. Anonymous schreef:

  Wat een super leuk idee weer! Mss met een bijpassende lepeltje kun je het er zo uitsmikkelen….

 5. Kimberly schreef:

  Wat een onwijs leuk idee! Deze tip ga ik onthouden 🙂

 6. Tessa schreef:

  Wat tof! Ziet er heel schattig uit 🙂

 7. BonBeauty schreef:

  Ziet er heel erg leuk uit, wat goed bedacht! Idd wel lastig eruit te halen denk ik..

 8. Joke schreef:

  Heel leuk en handig bedacht, kan ik morgen zo’n schatje mee naar mijn werk krijgen van je voor tijdens de koffiepauze? ;-)))

  Liefs, mam ♥

 9. Lilian schreef:

  Heb je toevallig ook recept voor die mooie roze topping? Of heb je vanille topping gebruikt (waarnaar je gelinkt hebt bij je ingrediënten) en kleurstof gebruikt voor het kleurtje?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het is inderdaad de vanillecreme met roze kleurstof 🙂

 10. Nadine schreef:

  Deze tip ga ik zeker gebruiken deze zomer en ook leuk als gift op een baby shower 🙂 weet jij toevallig nog waar je de dolies vandaan hebt met dit leuke printje. Meestal kom ik niet verder dan witte en met kerst de zilveren en gouden. Alvast bedankt voor je reactie

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb ze ooit gevonden bij een boerenwinkeltje in Lisse. Ik weet eigenlijk niet een meer gangbare winkel waar je die kan kopen helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *