Croiffles met Nutella en aardbeien

Gepost: 8 mei 2021 Laatst bewerkt: 4 september 2025
Croiffles met Nutella en aardbeien

Croiffles! Heb jij er al eens van gehoord? Het is een combinatie van croissants en wafels: je bakt croissantdeeg in een wafelijzer. Ik vulde het deeg met nog Nutella, wat de croiffle zonder extra’s al heerlijk maakt. Deze croiffles met Nutella en aardbeien zijn dan ook perfect als ontbijt voor Moederdag. Of doe er nog wat ijs bij en je hebt een ontzettend heerlijk Moederdag dessert.

Wil je nog meer bakinspiratie om je moeder te verrassen? In dit artikel heb ik de lekkerste moederdag recepten verzameld, zodat je voor ieder moment van de dag iets speciaals kunt maken.

BAKTIP: Nog geen wafelijzer in huis? Ik kan de dit wafelijzer aanraden.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Danerolles Croiffle-2a

 

croiffles met Nutella en aardbeien

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 4 stemmen
Recept omrekenenBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Croiffles met Nutella en aardbeien

Een ware traktatie en deze croiffles met Nutella en aardbeien zijn bovendien ook nog eens heel eenvoudig om zelf te maken.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3-4 el Nutella
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • aardbeien
  • chocolate chips

Instructies

  • Rol het deeg uit en smeer in met een laagje Nutella.
  • Rol het stuk deeg weer op en snijd de rol met een scherp mes in 6 plakjes.
  • Vet je wafelijzer goed in en bak iedere croiffle in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin (let op: deze tijd kan per wafelijzer verschillen).
  • Snijd de aardbeien vast in stukjes en zet de chocolate chips en het ijs klaar. Voor het ijs kun je bijvoorbeeld mijn 3 ingrediënten roomijs gebruiken.
  • De wafels komen een beetje zacht uit het wafelijzer, maar zijn al snel lekker knapperig als ze wat afkoelen.
  • Je kunt de croiffles zowel koud als warm serveren. Voordat je ze serveert schep je er een bolletje ijs op. Maak het af met stukjes aardbei en chocolate chips.
Bewaren

De croiffles kun je (zonder ijs en aardbeien) 4-5 dagen bewaren buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Katja schreef:

    Kan je dit ook doen wanneer je het croissantdeeg zelf maakt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat lijkt mij wel 🙂

  2. Maureen schreef:

    Ze waren best lekker. Maar de nutella verbrandde wat waardoor dat bitter werd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien dat ze in jouw ijzer dan net wat minder lang nodig hebben.

  3. Chantal schreef:

    gisteren gemaakt met een “smaakcomité” van 7 kinderen: DIK geslaagd! Gelukkig had ik extra croissantdeeg gehaald! Of ze deze volgend weekend weer als ontbijt konden krijgen, of mee naar school, of als avondeten…. oftewel: ze vonden het super lekker! EN het is makkelijk te maken en het ziet er heel feestelijk uit! Dankjewel!

  4. Lisa schreef:

    Lijkt me heerlijk en ze zijn mooi van vorm en lekker dik. Maar ik heb geen wafelijzer. Laura, wat voor wafelijzer heb je hiervoor gebruikt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept