Chocolade paaseieren met kwarktaart

Gepost: 21 maart 2016 Laatst bewerkt: 8 augustus 2024
Chocolade paaseieren met kwarktaart

Jullie weten dat ik graag een eigen draai mag geven aan baksels wanneer ik een bakmix gebruik. Deze keer heb ik er echt helemaal iets anders van gemaakt! Normaliter zou je een springvorm uit de kast pakken als je een kwarktaart maakt, dat deed ik dus niet. Ik brak een paar paaseieren open om ze te vullen met Dr. Oetker kwarktaart Banaan Chocolade. Zeg nou zelf, deze chocolade paaseieren met kwarktaart zijn toch superleuk om te serveren met Pasen? Je kunt met één pak trouwens ook heel veel eieren maken, dus als je veel visite verwacht is dit ideaal! Maak je er maar een paar en houd je een hoop kwark over? Dan maak je daar gewoon een mini kwarktaart van! Dat kan in een kleine taartvorm, maar je zou zelfs nog kleine schaaltjes kunnen vullen met het mengsel en de kruimels erover strooien. Oh jee, ik heb al weer allemaal ideeën voor nog meer variaties op kwarktaart! In plaats van stap voor stap foto’s, maakte ik dit keer een hele korte how to video, ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

chocolade paaseieren met kwarktaart 2a
>
>

Mango aardbeien kwarktaart 3a

Als je op de website van Dr. Oetker kijkt kun je nog veel meer kwarktaart en paasbrunch inspiratie vinden. Deze mango kwarktaart met aardbeien die ik vorig jaar maakte staat er bijvoorbeeld ook tussen!

 

Chocolade eitjes vullen met cheesecake

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Chocolade paaseieren met kwarktaart

Deze chocolade paaseieren met kwarktaart zijn een originele manier van het gebruik van een bakmix. Niet al te moeilijk en zeg nou zelf, ze staan hartstikke leuk op de paastafel!
Porties: 14 personen

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart banaan chocolade of een andere smaak naar keuze
  • 500 gram volle kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml water

Extra nodig

  • mixer
  • grote holle chocolade paaseieren
  • scherp mesje
  • schaaltje heet water

Instructies

  • Begin met het openmaken van de eieren. Vul een schaaltje met heet water en hou je mesje hier even in. Nu het heet is, zul je heel gemakkelijk door de chocola kunnen snijden. Druk niet te hard, het mesje glijdt vanzelf door de chocola heen. Haal op deze manier de bovenkant van alle eieren af.
  • Maak dan het kwarkmengsel. In een kom doe je het water en de taartmix, mix dit in een minuutje door elkaar. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix in 2-3 minuten tot een luchtig en romig geheel. Pak de chocolade eieren er weer bij en zet ze in bijvoorbeeld een klein kopje zodat ze niet omvallen. Met twee lepel vul je de eieren, dat mag lekker vol.
  • Zet de eieren een uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Ondertussen maak je vast het bodemmengsel, alleen verdelen we dat nu dus niet over de bodem. Smelt de boter en voeg de kruimelbodemmix toe, roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een bord zodat het wat steviger wordt.
  • Haal de eieren uit de koelkast en strooi er wat van het kruimelmengsel overheen. Dat is het, je chocolade paaseieren met kwarktaart zijn klaar!
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Dit artikel is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

34 reacties

  1. Zo’n leuk idee! Heb helemaal zin in Pasen!

  2. Nicole schreef:

    hmmm dat ziet er zo lekker uit!

  3. Joke schreef:

    Wat een leuk idee om deze eitjes zo te maken Laura en dat filmpje heb je super gemaakt.
    Heel anders dan je gebruikelijke filmpjes maar ik vind het leuk en duidelijk om te zien.

    Liefs, Mam ♥

  4. Ik zag het al op youtube voorbij komen. Heel erg leuk!

  5. Corrien schreef:

    Wat grappig ziet dit eruit! Zou ook nog een leuke tractatie voor een kinderfeestje kunnen zijn..

  6. Joyce schreef:

    Ik heb dit vorige jaar ergens gezien met een tiramisu vulling denk ik, het staat sindsdien op mijn lijstje 🙂

  7. Rachel Kromdijk schreef:

    Het ziet er echt zo onwijs lekker uit!

  8. Heerlijk zeg, en ziet er echt super schattig uit!

  9. Diana schreef:

    Dit ziet er heel lekker uit!!

  10. Joseph schreef:

    Wat een goed idee, zo maak je een heel leuk toetje voor Pasen.

  11. Je@net schreef:

    Ziet er heerlijk uit, Laura. Ik ga snel op zoek naar een mooi formaatje chocolade eieren!

  12. Hanneke schreef:

    Het ziet er heerlijk uit!
    Hoeveel eieren kun je ongeveer vullen met 1 pak kwarktaart?

    1. Laura schreef:

      Dat staat bij de ingrediënten, maar is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van je eieren.

  13. Caroline schreef:

    Suuuuuper lekker! En wat een leuk filmpje!

  14. Pauline schreef:

    Goed filmpje. De stappen zijn duidelijk. Fijne overgangen, wat het prettig maakt om te kijken. Alleen de bovenaanzichten van de slagroom en de kwark waren wat vreemd, maar dat komt omdat die twee ongeveer zo fotogeniek zijn als een pot witte verf.

    Verder, ga zo door met dit soort how-to’s. Ze passen uitstekend bij je blog.

  15. jamilla schreef:

    Hoi Laura,
    dat ziet er super uit! Ik heb zondag een paasbrunch bij mij thuis en wil deze graag maken.
    Alleen wil ik de kwarktaartvulling zelf maken mrt jouw recept voor vanillekwarktaart.
    Bij di recept moet het 3 uur in de koelkadt opstijven. Moet dat dan ook met de paaseieren of is een uur voldoende?

    1. Laura schreef:

      De eieren zijn klein, dus 1 uur is voldoende (ook volgens recept dus)

  16. Lianne schreef:

    Ziet er enorm lekker en leuk uit! En wat heb je het filmpje mooi gemaakt, super tof! 😀

  17. Joslin schreef:

    Leuk filmpje! Ben benieuwd waar je die “grote” holle paaseieren van hebt?

    1. Laura schreef:

      Deze zijn van AH, maar ook Hema en andere winkels hebben ze.

  18. Dagmar schreef:

    Wat een leuk idee die gevulde paaseieren!!
    Jouw creaties maken mij helemaal blij en elke keer als ik op je site kijk krijg ik meteen de kriebels om te gaan bakken!
    Helemaal top dat je je ideeën en recepten wil delen.

    Groetjes
    Dagmar

  19. Hienke Nuninga schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk idee weer! Ik heb al met veel plezier verschillende recepten van je gemaakt.
    Als ik deze eieren vrijdag maak, zullen ze zondag dan nog goed zijn?

    Groetjes Hienke

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, moet geen probleem zijn. (maar als je later kunt maken zou ik dat doen)

  20. Mary Halekor schreef:

    Heel leuk idee.

  21. lenicka schreef:

    Hoi Laura,

    Leuk ideetje zo.
    Ik lees dat je ze vult m.b.v lepels, zou het niet makkelijker zijn met een spuitzak? of is de vulling daarvoor te dik?

    1. Laura schreef:

      Kan beide, maar met lepels ging het ook prima.

  22. Eva schreef:

    Die ga ik morgen maken.
    Ben benieuwd

    Alweer zo leuk recept, ik heb al heel wat recepten gemaakt van jou. Altijd een succes!

  23. Sofie schreef:

    Hey Laura, ligt dat nu aan mij? Of, is’t echt zo moeilijk je recept te vinden? Waar kan ik dat ‘recept’ en/of ‘filmpje’ voor de gevulde paaseieren met kwarktaart vinden?

    1. Laura schreef:

      Zodra je je adblocker uitzet kun je het zien 🙂

  24. MarijkeW schreef:

    Ik vond het idee zo leuk, heb ze gevuld met mascarpone, vanille-kwark en gemalen ananas. Stond leuk op tafel en we hebben er van gesmuld. Bedankt.

  25. Isabel schreef:

    Hoi Laura ziet er onwijs lekker uit maar heb een vraag kan ik de slagroom ook vervangen door iets wat geen koemelkeiwitten bevat?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik vrees dat dat lastig wordt, je zou een lactosevrije slagroom kunnen gebruiken. Maar je zit ook nog met de kwark en boter (tenzij je daar al vervangers voor hebt).

      1. Isabel schreef:

        Ja voor de kwark en boter heb ik al vervangers gevonden. Voor de boter gebruik ik altijd alpro soja bakken en braden. Voor de kwark kan ik Alpro soja yoghurt/kwark gebruiken. Dus … maar toch bedankt voor de tip.
        Gr Isabel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept