Chocolade kerstpopcorn

Gepost: 23 december 2017 Laatst bewerkt: 1 december 2023
13

CHOCOLADE KERSTPOPCORN

Ik ben normaal gesproken meer fan van de hartige popcorn. Mijn voorkeur gaat uit naar zoute popcorn, maar ik maakte ook een heerlijke popcorn met rozemarijn (en zout). Niet dat ik zoete popcorn niet lekker vind, maar alleen gezoet met suiker vind ik het gewoon wat saai. Tijd om daar verandering in te brengen. Deze zoete chocolade kerstpopcorn is namelijk helemaal niet saai. Het zoete komt van de witte chocolade, dat kan alleen maar goed zijn. En de afwisseling met de M&M’s erdoor is perfect. Prima schaal kerstpopcorn voor een gezellige avond vol kerstfilms dacht ik zo!

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

recept CHOCOLADE KERSTPOPCORN

CHOCOLADE KERSTPOPCORN maken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade kerstpopcorn

Zin in popcorn? Probeer dan zeker eens deze chocolade kerstpopcorn met witte chocolade en M&M's. Eén van de lekkerste snacks tijdens een filmavondje.
Porties: 1 flinke kom vol

Ingrediënten

  • 50 gram popcorn maïs
  • scheutje zonnebloemolie
  • 60 gram witte chocolade
  • kerstsprinkles naar keuze
  • 2-3 handjes Kerst M&M’s

Instructies

  • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs erbij. Leg het deksel schuin op de pan zodat er een klein kiertje ontstaat. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
  • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
  • Verspreid je gepofte maïskorrels over een vel bakpapier of een bakplaat (met bakpapier). Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle het over de popcorn heen. Strooi er gelijk sprinkles naar keuze over zodat die aan de chocolade blijven zitten. Doe hetzelfde met de M&M’s.
  • Laat de chocolade uitharden. Daarna kun je de popcorn door elkaar husselen en serveren.
Bewaren
Je kunt de popcorn het best nog dezelfde dag eten, dan is hij het lekkerst. Na verloop van tijd wordt het namelijk zacht.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *