Cervelaat roomkaas spiralen

28 december 2014
14

cervelaat roomkaas spiralen

Oliebollen horen natuurlijk bij oud en nieuw, maar op een gegeven moment heb je wel genoeg van de zoetigheid en is het tijd voor hartige hapjes! Maak voor de hartige trek deze cervelaat roomkaas spiralen. Die staan hartstikke leuk op een toastje en zijn ook nog eens heel erg lekker! Ook handig: je kunt dit hartige hapje heel goed voorbereiden. Zo hoef je niet meer in de keuken te staan als je gasten eenmaal binnen zijn.

cervelaat roomkaas spiralen

cervelaat roomkaas spiralen

cervelaat roomkaas spiralen

Cervelaat roomkaas spiralen

Maak voor de hartige trek tijdens oudejaarsavond deze cervelaat roomkaas spiralen. Die staan hartstikke leuk op een toastje en zijn ook nog eens heel erg lekker! 
Porties: 40 plakjes

Ingrediënten

  • 20 plakjes cervelaat
  • 200 gram roomkaas (1 bakje)
  • 3-4 lente uitjes
  • 100 gram geraspte kaas

Extra nodig

  • huishoudfolie

Instructies

  • Scheur een stuk huishoudfolie af en leg dit op het aanrecht. Leg hier de plakjes cervelaat overlappend op. Ertussen mogen geen gaatjes zitten, anders komt de vulling er straks uit.
  • Smeer de roomkaas uit over de plakjes cervelaat en strooi hier de geraspte kaas en lente uitjes overheen.
  • Rol het geheel zo strak mogelijk op.
  • Wikkel de rol in de huishoudfolie en leg een paar uur in de koelkast.
  • Ik maakte de rol een dag van te voren, dan hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar in plakjes te snijden.
  • Doordat je hem goed gekoeld hebt is hij lekker stevig en kun je er makkelijker plakjes van snijden. Snij de uiteinden er af, de rest van de rol kun je nu in mooie dunne plakjes snijden.
  • Zet de cervelaat roomkaas spiralen goed afgedekt in de koelkast tot het moment dat je ze nodig hebt.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.

cervelaat roomkaas spiralen

Serveer de spiralen met lekkere toastjes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Wat een leuk en lekker idee!

  2. Priscilla schreef:

    Dit klinkt echt heel lekker! Voor oudejaarsavond heb ik al genoeg lekkers in huis maar ik ga dit receptje wel even opslaan voor de aankomende verjaardagen

  3. Margriet schreef:

    Ik heb het gemaakt voor vanavond. Iets kleiner, omdat ik ook kleinere toastjes heb. Ik heb nu magere roomkaas gebruikt en daardoor wel het idee dat het makkelijk weer afrolt (vooral bij de uiteinden van de rol) maar het smaakt goed, hopelijk vinden mijn gasten dat ook!

  4. Joke schreef:

    Dit is een super handig recept voor verjaardagen e.d. Je kunt de rol al van te voren maken en als je het nodig hebt staat het snel op tafel. Voor mij zijn dat de ideale borrelhapjes :-). Ook kun je natuurlijk eindeloos varieren. Bedankt voor het leuke idee.

    Liefs, Mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *