Borrel kerstboom

Gepost: 18 december 2015 Laatst bewerkt: 1 december 2023

borrel kerstboom 1a

Wat gaat december snel voorbij zeg, vandaag alweer het 18e idee voor de advent. Kerst komt steeds dichterbij en daarmee neemt de kerststress bij jou misschien ook wel toe. Om die stress ietwat weg te nemen heb ik een leuk en makkelijk idee voor bij de kerstborrel. Het gaat echt puur om het idee, want je kunt deze borrel kerstboom zo maken als jij wilt. Ik maakte de borrelboom met wat ik nog in huis had, maar voor Kerst kun je extra uitpakken natuurlijk. Stukjes worst erbij, misschien nog wat kleine crackertjes. Ook de presentatie heb je helemaal zelf in de hand. Ik gebruikte een kleine serveerschaal in de vorm van een kerstboom, maar als je deze niet hebt kunt je de boom ook gewoon maken op een houten serveerplank.

Ingrediënten borrel kerstboom

 • druiven
 • cherry tomaatjes
 • blokjes kaas

Ik noem nu de ingrediënten die ik zelf heb gebruikt, maar je kunt natuurlijk alles gebruiken. Stukjes worst, bolletjes mozzarella, bolletjes wortel, stukjes paprika en ga zo maar door. Je kunt zelf kleine crackertjes toevoegen als je wilt.

Bereiding

Veel bereiding zit er niet in deze borrel kerstboom. Snij indien nodig wat van de uitgekozen hapjes in plakjes of blokjes, daarna kun je ze allemaal in de vorm van een kerstboom bij elkaar op een schaal op plank leggen. Meer hoef je niet te doen. Helemaal bovenaan plaatste ik een ster van kaas om de boom extra feestelijk te maken.

borrel kerstboom 2a

Hoe zou jouw borrel kerstboom eruit zien?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Margot schreef:

  Dat ziet er leuk uit en lekker makkelijk!

 2. Nicole schreef:

  Lekker simpel is tijdens de feestdagen ook wel eens fijn. 🙂

 3. Louise schreef:

  Volgens mij…
  heeft de man die woensdag bij heel Holland bakt aanwezig was, jouw Koekjeskerstboom-idee gebruikt….

  Het lijkt er in ieder geval erg veel op!

  http://www.laurasbakery.nl/advent-24-koekjes-kerstboom/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *