Appel-kaneel eierkoeken

Gepost: 9 januari 2016 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023

appel-kaneel eierkoeken 1a

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat ik het basisrecept voor eierkoeken online zette. Sindsdien zijn al verschillende variaties door mijn hoofd gegaan, alleen was het er nog niet eerder van gekomen om die ideeën uit te voeren. Tot nu dan. Want ik ging aan de slag met het idee dat ik al het langst heb: appel-kaneel eierkoeken. Als je het mij vraagt is de combinatie van appel en kaneel overal lekker bij, ik mag het dan ook graag gebruiken. Ook in deze eierkoeken blijkt het weer een succes te zijn!

BAKTIP: Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasserbestendig.

50X KOEKJES 

Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van appel-kruimel rondo’s tot eierkoeken en van brookies tot stroopwafels en Jan Hagel. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Met dit bakboek kan iedere koekjesliefhebber direct aan de slag! 

Bestel hier!

Afbeelding

appel-kaneel eierkoeken 2a

APPEL-KANEEL EIERKOEKEN

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Appel-kaneel eierkoeken

Ook uit het basisrecept voor eierkoeken zijn leuke ideeën ontstaan. Zoals deze heerlijke appel-kaneel eierkoeken. Makkelijk te maken en vooral erg lekker!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • halve appel (in kleine blokjes gesneden)
  • grove kaneelsuiker

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig. Voeg dan bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig met de hand door het beslag.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
  • Verdeel de kleine blokjes appel en strooi nog wat grove kaneelsuiker ter decoratie over de eierkoeken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Bewaar de eierkoeken in een afgesloten trommel. Je kunt de ook goed (per stuk) invriezen. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje klaar liggen.

appel-kaneel eierkoeken 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

28 reacties

  1. Margot schreef:

    Ik ben gek op de appel-kaneel combinatie, dus dit ziet er ook goed uit!

  2. Emma schreef:

    Och, wat ontzettend lekker!

  3. Angelina schreef:

    Hoi Laura,
    waar haal jij deze grove kaneelsuiker?

    1. Laura schreef:

      Bij Jumbo en Plus hebben ze deze suiker 🙂

  4. Bas schreef:

    Oeeeh eierkoeken! Zien er lekker uit zeg!

  5. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    Het ziet er heerlijk uit. Waarover ik mij verbaas is dat de stukjes appel niet bruin geworden zijn; zelfs niet ná het bakproces!
    Zelf gebruik ik tegen het bruin worden altijd een klein beetje citroensap maar na het bakken worden ze echt bruin.
    Hoe houd jij je stukjes appel zo mooi op kleur?

    Xus,
    Car

    1. Laura schreef:

      Door snel te werken worden ze niet bruin voordat ze de oven ingaan, anders werkt citroensap inderdaad. Ze zijn nu niet heel bruin geworden omdat de koeken maar kort in de oven hoeven, alleen de randjes/puntjes van de stukjes appel kleuren een beetje.

      1. Juliana schreef:

        Lekkere eierkoeken! Ik vind het alleen jammer dat de structuur niet hetzelfde is als eierkoeken uit de winkel; hoort dat of heb ik ze iets te lang in de oven laten staan? Ik heb wel echt gewacht tot er net een iets bruiner randje was en toen ze gelijk uit de oven gehaald, zoals in het recept stond, dus het lijkt me dat ik het goed heb gedaan… Zou het trouwens helpen om er iets van eigeel overheen te smeren ofzo om het dat lekkere plakkerige randje van veel winkel-eierkoeken te geven?

        1. Laura Kieft schreef:

          Exact hetzelfde zoals uit de winkel zijn ze inderdaad niet, maar ze lijken er wel op. Insmeren gaat niet bij een beslag. Minder lang bakken kan een optie zijn.

          1. Juliana schreef:

            Oké bedankt!

  6. anja schreef:

    Kan het ook met palmsuiker ik mag geen gewone suiker

    1. Laura schreef:

      Zou moeten lukken, kun je dus proberen 🙂

  7. Nicole schreef:

    Ik heb ze gemaakt met palmsuiker ipv gewone suiker. Heerlijk. Ook Kids vinden ze lekker. Super recept weer Laura!

  8. Britt schreef:

    Hi Laura, zou dit recept graag maken. Zit alleen met een ding: ik moet iets maken wat rond een aantal calorieen moet bevatten (ze zijn voor een groep). Zou jij me misschien een mailtje kunnen sturen met de voedingswaarde van deze koeken?

    1. Laura schreef:

      Ik reken voor mijn recepten nooit calorieën uit. Als je dit wilt weten zou je het zelf even moeten uitrekenen.

  9. Kaatje schreef:

    Met mijn zoon gemaakt en met zijn 4tjes alle koeken in 1x op! Heerlijk en voor herhaling vatbaar! Thanks!

  10. Yvette schreef:

    Heerlijke eierkoeken…had alleen geen appel en grove kaneelsuiker.
    Dus, gewoon wat kaneelpoeder erdoor en als laatste wat rozijntjes er op.

    Kids vonden het heerlijk!!!!

  11. Laura schreef:

    Leuk, maar met deze hoeveelheden had ik net genoeg voor 6 volle eetlepels, dus 6 koeken en geen 12!

    1. Laura schreef:

      Wat gek, ik haal er echt met gemak 12 uit. Misschien zijn jouw koeken gewoon groter 🙂

  12. Frank schreef:

    Is de toevoeging van suiker noodzakelijk?

    1. Laura Kieft schreef:

      Jazeker, anders krijg je een heel ander resultaat.

  13. Marion schreef:

    Beste Laura,
    Bak jij de eierkoeken op hetelucht of met boven/onderwarmte?

    1. Laura Kieft schreef:

      Alle temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte. Bij hetelucht zet je de temperatuur 10-20% lager.

  14. Caroline schreef:

    Ze zijn heerlijk!!

  15. Miranda schreef:

    Hallo Laura,
    Ik wil minder suiker gaan eten.
    Is het mogelijk om de suiker te vervangen voor splenda Stevia?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb geen ervaring met Stevia, durf je niet te zeggen hoe het dan zit met verhoudingen.

  16. Miranda schreef:

    Klopt het dat als Stevia 0,2% steviolglycosiden en 99,8% erytritol bevat, het geen zuivere Stevia is maar onder “meuk valt” ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Durf ik niet te zeggen, heb geen ervaring met Stevia en mij hier nooit in verdiept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept