Ben & Jerry’s cake

Gepost: 17 oktober 2015 Laatst bewerkt: 4 juli 2023

Ben en jerry's cake 1a

Ik maakte een Ben & Jerry’s cake waar ik ook daadwerkelijk een pot ijs voor heb gebruikt. Nee, niet om het ijs te proeven en er zo achter te komen welke smaken ik in de cake moest gebruiken. Ik heb het ijs echt als ingrediënt gebruikt. Dat ijs was slechts één van de twee ingrediënten die je nodig hebt voor deze cake. Ja, je leest het goed. Je maakt deze Ben en Jerry’s cake met slechts twee ingrediënten! Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk dan de video die ik ervan maakte!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

BEN & JERRY’S CAKE

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Ben & Jerry’s cake

Voor deze Ben & Jerry's cake heb je slechts twee ingrediënten nodig! Je kunt zelf elke smaak ijs kiezen die jij lekker vindt om er een cake van te maken.
Porties: 12 personen (25 cm cakevorm)

Ingrediënten

  • 500 ml pot Ben en Jerry’s (smaak naar keuze)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Schep het ijs in een kom en laat het zacht worden. Het moet niet helemaal gesmolten zijn, een softijs structuur is precies goed.
  • Voeg dan een deel van het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit door het ijs. Als het helemaal is opgenomen voeg je de rest toe en mix je het tot een egaal beslag.
  • Schep het koude beslag in een met bloem bestoven cakeblik.
  • Bak de cake in 45-50 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem stort op een rooster en hier verder op laat afkoelen.
Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

Ben en jerry's cake 2a

Wat een leuk experiment was dit. Heel apart om een bak ijs te kopen waar je een cake van gaat maken. Het levert wellicht niet de mooiste cake op, maar lekker is hij zeker! En hoe leuk is het om van jouw favoriete smaak ijs een cake te kunnen maken?

Ik ben benieuwd, ga jij binnenkort ook een pot ijs omtoveren tot een cake?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

16 reacties

  1. Marlotte schreef:

    Wauw, nooit verwacht dat hij er zo goed uitkomt! En dat met maar twee ingrediënten. Ontzettend leuk experiment!

  2. Sandra schreef:

    Leuk, zo’n experiment, zeker als het ook nog eens zo goed uitvalt. Ben heel benieuwd naar de smaak van deze cake!

  3. Margot schreef:

    Wat een origineel recept! Dit wil ik ook proberen!

  4. Fleur schreef:

    Wat leuk! Ik ga het zeker een keer proberen!

  5. Daniëlle schreef:

    Wat een leuk idee zeg en dat met maar 2 ingrediënten, heerlijk lijkt mij! Ga het ook zeker eens proberen!

  6. Melanie schreef:

    Dit vind ik echt super leuk! Ik ben zelf een tijd verslaafd geweest aan kandijkoekvla van Melkunie. Het leek mij een super idee om daar een cake van te maken, maar het is er nog nooit van gekomen. Misschien is dat wel even makkelijk als met ijs! Super leuk !!

    1. Laura schreef:

      Dat is best een idee. Leuk experiment! 😀

  7. janine schreef:

    Het lijk me erg lekker ik denk dat ik wel ga maken.

    Groetjes Janine uit Enschede.

  8. Lieke schreef:

    Wauw, altijd handig van die recepten met weinig ingrediënten!
    Ga het zeker testen. Maar eerst de kruidige perencake.

  9. Conny schreef:

    Vandaag gemaakt, smaakt goed, volgende keer een beetje zout erbij

  10. Iris schreef:

    Die gaan we proberen te maken.

  11. Tine schreef:

    Hey Laura zou je dit recept ook met ander ijs kunnen proberen?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, kun je zeker proberen

  12. Esther schreef:

    Hi Laura,

    Op verzoek van mijn zoon ga ik deze cake maken! Met B&J Cookie Dough:) Leuk idee hoor. Vraagje; ik gebruik een siliconen bakvorm; deze hoeft dan toch niet eerst met bloem bestoven te worden, voordat ik het beslag erin giet?
    groetjes Esther

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik doe het zelf wel altijd (automatisme), maar alleen invetten kan ook inderdaad.

  13. Irma schreef:

    Ga hem zeker maken!

    Groetjes Irma

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept