Behind the scenes – juni 2016 #1

Gepost: 17 juni 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS juni 1-2

Zul je altijd zien. Net wanneer ik besluit voortaan twee keer per maand een behind the scenes artikel te schrijven heb ik ineens een relatief rustige maand. Ook wel heel erg lekker hoor, vorige maand was misschien een beetje te druk en ik merkte dat ik even wat gas terug moest nemen. Ik doe juni dus lekker rustig aan. Ben wel gewoon aan het werk, maar geen volle werkweken zoals ik normaal doe, dat bevalt prima!

basisbakboek the making of 3

Mei eindigde ik met een fotoshoot en ik was net klaar met al het bakken voor mijn boek. Ik wilde dus even een dagje luieren en niks doen, maar dat ritme is uit mijn systeem. Ondanks dat ik de wekker niet had gezet was ik gewoon om 6 uur wakker en heb ik nog van alles gedaan. Daarna begon ik met schrijven voor het boek. Het uitwerken van de recepten en teksten kon beginnen. Ik had alles puntsgewijs al uitgewerkt en moest er nu lopende stukken van maken. Dat ging best vlot moet ik zeggen, gelukkig zat alles al in mijn hoofd en hoefde ik het alleen nog maar op papier te zetten.

BTS juni 1-1

Maandag begon ik de dag met werken bij mijn ouders. Ik wilde alle foto’s voor mijn boek opsturen naar de uitgever maar de uploadsnelheid van mijn internet is thuis echt dramatisch. Kon ik gelijk nog een uurtje zon meepakken in de tuin van paps en mams. ’s Middags schreef ik thuis nog wat teksten en al snel ging ik door naar het station. Op Amsterdam trof ik Mariëtte en samen reisden we verder naar Houten waar Lian ons op zou halen. We reden met de auto naar Vianen voor het beste diner wat ik ooit gegeten heb.

Ik genoot namelijk van een 5 gangen dessert diner. Dineren met alleen maar toetjes. Hoe fantastisch is dat?! Het was ook gelijk de eerste keer dat ik dineerde met zulke kleine porties (ik houd van een bord vol) en was bang dat het totaal niet zou vullen. Nou, dat was geen probleem. Ik zat vol hoor aan het eind van de avond. Dit dessert diner was ter ere van het boek Patisserie wat Hidde de Brabander heeft gemaakt. Ik vertel je er binnenkort meer over!

BTS juni 1-8

Dinsdagochtend stapte ik weer in de trein, op naar Den Haag dit keer. Bij het Deense restaurant Bøg woonde ik een event van Lurpak bij waar we een blinde smaaktest deden, boter maakten en genoten van een 7 gangen lunch. Nee, ik hoefde die dagen niet bang te zijn dat ik zou verhongeren. Dit dessert met karnemelk ijs, vlierbloesem aardbeien en witte chocola was favoriet. Hier kun je het hele verslag van dit toffe evement lezen.

BTS juni 1-4

Woensdagochtend schreef ik de laatste teksten voor mijn boek. Ik had een mooie stok achter de deur, dinsdag werden namelijk deze dozen van KitchenAid bezorgd en ik mocht ze van mijzelf pas openmaken als ik klaar was met schrijven. De rest van de dag deed ik lekker rustig aan en vierde ik dat ik klaar was met het schrijven! Als je meer wilt lezen over het schrijven van mijn bakboek, lees dit en dit artikel van the making of: Het Basisbakboek dan even.

BTS juni 1-5

Donderdagochtend testte ik mijn nieuwe blender en maakte deze ontbijtsmoothie, het recept staat al online. Vrijdag had ik  voor het eerst sinds tijden weer een normale blog werkdag. Dat vond ik heerlijk. Ik zit echt boordevol ideeën voor mijn blog en heb hele lijsten met artikelen die ik nog wil maken. Heel veel zin om hier allemaal mee aan de slag te gaan.

BTS juni 1-3

Het weekend had ik helemaal vrij gehouden en ik deed alleen waar ik zin in had. Omdat het zonnetje zo lekker scheen besloot ik lekkere ijsjes te maken van de aardbeien die ik had gekocht op de markt en ik maakte er ook gelijk een smoothie mee. Die recepten komen nog online. De aardbeien die ik over had vroor ik in, kan ik later weer wat lekkers mee maken.

Maandag zette ik voor het eerst in bijna twee weken weer de oven aan om te bakken en ging aan de slag met koekjes. Ik heb niet alleen maar gebakken, ik heb ook gewoon gewerkt aan het schrijven van artikelen en foto’s uitgezocht van de baksels die ik had gemaakt.

BTS juni 1-6

Dinsdag werkte ik een blogplanning uit. Ik wil in juli weer terug naar 5 artikelen per week en na de zomer zelfs naar 7. Om te zorgen dat het soort artikelen een beetje goed verdeeld is maakte ik een planning. Het was maar goed dat ik mijn papieren kladje al in een bestand op de computer had gezet, want ik lette even niet op en Lotje had haar tanden erin gezet 😛 .

Woensdag en donderdag waren computerdagen. Ik werkte wat ideetjes voor recepten uit, zette wat YouTube ideeën op papier en werkte aan nieuwe artikelen. Niet heel interessant om te laten zien, maar ook dat hoort bij bloggen. Ik sta echt niet alleen maar in de keuken te bakken. Die recepten hebben ook nog wat voorbereiding nodig.

BTS juni 1-7

Woensdagavond ging ik nog gezellig eten bij mijn zusje en haar vriend, mijn neefje kwam ook en we hebben een gezellige avond met spelletjes gehad. Het spel Saboteur is bij ons altijd een succes. We worden behoorlijk fanatiek en lachen heel wat af. Als toetje hadden we trouwens een Bros mousse. Ik was enthousiast toen ik het zag staan in de supermarkt, maar was teleurgesteld toen ik het at. Het smaakt precies zoals andere chocolade mousse. Lekker hoor, maar ik had er meer van verwacht. En van die chocoladesaus merk je ook niets.

De komende twee weken doe ik het ook nog lekker rustig aan en probeer mijn agenda zo leeg mogelijk te houden wat afspraken betreft. Nu weet ik dat ik mij hier meestal niet goed aan kan houden, dus ik heb jullie vast weer meer dan genoeg te vertellen in de volgende behind the scenes. Als je tussendoor al op de hoogte wilt blijven kun je mij het best volgen op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Daniëlle schreef:

  Een diner met alleen maar toetjes! Dat moet fantastisch zijn!

 2. Ton de Bijl schreef:

  Hallo Laura,

  Iedere keer geniet ik van je ideeën en kooksels en baksels.
  Heel veel succes met je boek, je fantasie en je inzet.

  Groetjes,

  Ton

 3. Margot schreef:

  Dat diner ziet er echt fantastisch uit!

 4. Angela schreef:

  Jammer dat die Bros tegenviel, ik ben dol op chocoladmouse, die van Almhof vind ik het beste!

 5. Rascha schreef:

  Wat ben je toch een bezige bij. Goed dat je even een beetje gas terug neemt, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik vind je blog heel leuk, maar het is vaak en veel waarvoor ik niet alles lees. Jammer, maar ik heb ook een druk leven en er niet altijd tijd voor. Ik ga vooral voor je recepten en die zijn super!

 6. Rachel Kromdijk schreef:

  O lordy die bros ziet er mega lekker uit net zoals de rest maar ik ben gek op chocolade. Ik wil ook mega graag een konijn ik vind ze zo leuk..

 7. Anne-Marie schreef:

  Het was leuk je gezien te hebben bij de workshop van Lurpak. In mijn ogen ben je toch een soort van ‘beroemdheid’ 🙂

  1. Laura schreef:

   Haha, nee joh! Niet zo gek 😛 Wat leuk dat je er ook was trouwens, we hebben elkaar niet gesproken of wel? (ben zo verschrikkelijk slecht in namen/gezichten onthouden)

 8. Roos schreef:

  Lotje is zo schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *