Behind the scenes – 2013

31 december 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

boeken

Deze keer doe ik de behind the scenes een klein beetje anders. Ik blik niet terug op de maand, maar gewoon op het hele jaar. Tenminste, een paar hoogtepunten uit het jaar. Verder kijken we vooruit naar het nieuwe jaar.

Precies een jaar geleden was ik nog maar net benaderd om boekjes te gaan maken voor Action. Daar kon ik toen nog niets over zeggen maar ik was wel al druk bezig om recepten te bedenken. In sneltreinvaart heb ik de boekjes gemaakt. Ik had maar een kleine 3 maanden om 32 taarten en cupcakes te bedenken, maken, fotograferen en uit te schrijven. Geloof mij als ik zeg dat dat veel is, zeker als je daarnaast ook gewoon nog 4 dagen werkt. Maar het is gelukt en daar ben ik heel trots op!

nieuwe site 1

De boekjes zijn natuurlijk niet het enige waarmee ik mij dit jaar heb bezig gehouden. Laura’s Bakery heeft in augustus een mega metamorfose ondergaan. Ik ging van het systeem Blogger over naar WordPress en pakte gelijk de hele lay out en indeling van de website aan. Een stap die nogal voor wat stress zorgde, want ik heb alles helemaal zelf gedaan. En ja dat ging wel eens fout als ik in de html codes zat te knoeien, gelukkig is mijn hosting partij altijd bereikbaar en hadden ze zelfs ’s avonds laat binnen een kwartier het probleem opgelost. Het was een flinke klus maar toch ben ik blij dat ik deze stap gezet heb, ik ben mega trots op het resultaat en heb nog geen seconde spijt gehad.

Stroopwafeltaart 1a

In september verscheen ook nog eens de jubileum Allerhande waar ik in stond met mijn stroopwafeltaart. Deze taart begint toch inmiddels wel een beetje mijn signatuur taart te worden als je dat zo van jezelf mag zeggen. Hij stond in mijn boekjes waar hij toch wel tot de populairste taarten behoorde. Via alle sociale media zag ik hem veel voorbij komen, later ook van mensen die hem in Allerhande hadden zien staan. Sinds hij op mijn blog staat stromen ook daar de reacties binnen en wordt hij goed bezocht. Stiekem begrijp ik het succes van deze taart ook wel. Typisch Hollands en verschrikkelijk lekker! Nieuwsgierig en geen idee waar ik het over heb? Hier vind je het recept.

champagne pops 2

Deze drie dingen waren voor mij mooie en leuke hoogtepunten. Ik heb natuurlijk nog veel meer leuks meegemaakt, maar dan zou dit wel een héél lang bericht worden.

We gaan daarom gelijk verder met het nieuwe jaar. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens, als je iets graag wilt moet je dat gewoon doen en niet wachten tot het nieuwe jaar. Geen lijstje dus waar ik morgen gelijk mee aan de slag ga, maar wel een paar dingen waar ik op de achtergrond mee bezig ben of wat op de planning staat om binnenkort te doen. Zo weten jullie gelijk wat van veranderingen er komend jaar zullen zijn. Schrik niet, het zijn geen grote ingrijpende dingen 🙂

Het soort berichten wil ik bijvoorbeeld wat meer gaan uitbreiden. Ik zal komend jaar bijvoorbeeld meer basis recepten en technieken behandelen maar ook (meer) leuke informatieve artikelen. Het aantal recepten en how to’s blijft wel redelijk gelijk, maar het wordt dus aangevuld met meer soorten berichten. Ik noteer al een poosje onderwerpen waar ik veel vragen over krijg en zal daar dus als eerst mee aan de slag gaan.

Iets wat ook al lange tijd op mijn lijst staat en waar ik mij nu meer in verdiep is het bakken voor mensen met een voedselallergie. Ik krijg namelijk steeds meer vraag naar recepten zonder suiker, lactose, ei, gluten, etc.. Het is een behoorlijke uitdaging voor mij omdat ik er helemaal geen ervaring mee heb, maar iedereen moet gewoon lekker kunnen bakken vind ik. Allergieën of niet. Dus ook daar ga ik dit jaar mee aan de slag.

hartige oliebollen 1a

Dat zijn mijn belangrijkste plannen om mee aan de slag te gaan en waar jullie iets van zullen merken. Mijn lijst met ideeën en plannen is nog veel langer en lijkt ook nooit korter te worden. Ik heb steeds weer nieuwe ideetjes. Hebben jullie nog ideeën of dingen die je graag zou willen zien? Laat dat dan vooral weten! Dat kan via een reactie, mail of social media. Ik ben zo’n beetje overal te bereiken en vind het leuk om te weten wat jullie nou missen of gewoon leuk vinden om te zien.

Het laatste wat ik dit jaar nog aan jullie kwijt wil is dit:

Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar vol geluk, gezelligheid en zelfgebakken lekkers!

Zie ik jullie volgend jaar allemaal weer terug?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Laura, ik kan vreselijk genieten alleen al van de foto’s! Het ziet er altijd zo mooi en perfect uit!

 2. Marieke schreef:

  Ik ben het helemaal met Ingrid eens. Ook de site ziet er super uit! Ga zo door! Vandaag staan de oosterse borrelbolletjes bij ons op het menu, ben heel benieuwd. Veel bakplezier in 2014!

 3. Jacqueline schreef:

  Jeetje zeg, wat ben jij een bezige bij. Ik volg je site nog niet eens een heel jaar, maar heb al zoveel lekkers voorbij zien komen.
  Ik ben erg blij dat je ook aandacht gaat besteden aan allergiën of voedselintoleranties zoals glutenvrij. Zelf moet ik namelijk glutenvrij eten en het is lastig.
  Maar als jij ook mee denkt via jouw site zou het helemaal geweldig zijn.
  Ik wil je bij deze ook de allerbeste wensen toewensen, en ga verder lekker zo door. Genieten voor ons!

 4. Chris schreef:

  Hoi Laura, ik volg je blog nu al flink wat jaren en alles wordt steeds mooier (en het was al zo mooi!). Ik ben benieuwd naar alle leuke dingen voor komend jaar. Een hele fijne jaarwisseling gewenst!

  Liefs,
  Chris

 5. Daphne Coers schreef:

  Wat leuk allemaal, jij gaat je zeker niet vervelen aankomend jaar!!
  Hele goeie jaarwisseling en ik kijk al uit naar je berichtjes en recepten in het nieuwe jaar.
  Het is hartstikke leuk om alles te lezen (alhoewel ik weinig bak) en ideeën op te doen. Mijn dochter-tje (van 7) is gek op cup cake’s en bakken, dus we blijven je lekker bezoeken.
  Lieve groetjes, (ook voor je moeder, daar heb ik ooit eens mee ge-swapt!!!!) en tot volgend jaar!
  Daphne.

 6. steef schreef:

  Hoi,

  Ik volg je nog niet zolang maar ben erg onder de indruk van alles wat je ons in die korte tijd aan lekkere dingen voor zet.
  Het ziet er altijd leuk uit en de recepten zijn niet te ingewikkeld zodat een onervaren iemand als ik er ook wat mee kan.
  Ik wens je voor het komende jaar heel veel geluk, gezondheid en energie om alles te kunnen doen wat je wilt.
  Hartelijke groet,
  Steef

 7. Trudy schreef:

  Fijne Jaarwisseling Laura,
  en DANK voor alle leuke recepten en tips en reportages in 2013!
  Blijft 2014 ook zo leuk?

 8. Sabien schreef:

  Dat 2014 ook maar zo’n top jaar voor je gaat zijn! Ik blijf je volgen hoor! xoxo

 9. Fatiha schreef:

  Beste Laura,

  Wat was ik blij toen ik jouw blog tegenkwam! Ik zocht altijd een goede en makkelijk te lezen blog betreft bakken.. Ik wens jou en iedereen hier een goed en voorspoedig 2014.

  Groetjes

 10. Jolien schreef:

  wat leuk van je dat je ook recepten wilt delen voor mensen met allergieën
  moet nu toevallig tegen morgen nog van alles klaarmaken voor iemand dat geen lactose mag eten. Dit is moeilijker dan ik dacht als je weet dat zelfs in bouillonblokjes lactose kan zitten dus de boodschap is lezen lezen en lezen voor je iets koopt

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ja echt overal zitten gluten in en met lactose ook. Dat heb ik vanavond in de supermarkt wel ondervonden. Heb tientallen lijstjes met ingrediënten staan lezen, maar het (of sporen) zitten bijna overal in! Ik ga zelf ook morgen het een en ander proberen in de keuken, eens kijken hoe dat gaat.

 11. Sonja schreef:

  Een gelukkig 2014. Heb een vraag zou ji misschien een keer willen uitleggen hoe je een wafetaart moet maken. Bij voorbaat bedankt.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Sonja,
   Wat bedoel je precies met een wafeltaart. Via google wordt ik ook niet veel wijzer.
   Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *