Behind the scenes – september 2014

Gepost: 30 september 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

bts september 2014 1a

Het is alweer tijd voor een nieuwe editie van behind the scenes. September zit er weer op en het begint nu echt herfst te worden. Alhoewel, dat heb ik al een paar keer eerder gedacht en toch werd het ineens weer prachtig weer. Ik vind de nazomer heerlijk hoor, maar stiekem mag de herfst nu ook wel beginnen. Voordat we verder gaan met de herfst nemen we eerst een kijkje in mijn september maand. Een heerlijke maand vol met leuke dingen en prachtige dagen!

De maand begon ik door met mijn zusje een taartje te gaan eten bij Tante Sientje, een leuk tentje hier in Haarlem. We kozen alletwee voor de pecan-chocolade taart die bij ons beide goed in de smaak viel.

bts september 2014 2a

Ik ging ook nog een avondje naar de Makro. Ik koop hier meestal alleen chocola voor het bakken maar nu sloeg ik wat groter in. Ik vond een bak amandelmeel (nu moet ik wel macarons maken!), een pot vol karamelblokjes, een blik mycryo, agar agar en 5 kilo poedersuiker. Als ik koekjes maak met icing gaat dit altijd erg hard en met losse bussen wordt het dan wel erg prijzig. Oh ja, ik nam ook nog een reep Tony’s mee, mijn favoriet met karamel en zeezout. Lekker voor bij een kopje thee terwijl ik nieuwe baksels bedenk 😉 .

bts september 2014 3a

Als de herfst eraan zit te komen betekent dat voor mij dat ik ook veel meer zin heb om met chocola te bakken. Het mooie fruit verdwijnt langzamerhand uit de winkels en er komen weer andere winterse ingrediënten voor terug. Favoriete ingrediënten voor het najaar zijn toch wel chocola en kaneel.

bts september 2014 4a

Met de chocola ging ik dus aan de slag en ik maakte wafels! Los heel erg lekker, maar nog véél lekkerder met een bolletje ijs en karamelsaus. Het recept voor deze wafels komt binnenkort online zodat jij ze ook kunt maken!

bts september 2014 5a

Ik was ook nog eens jarig in september! Ik deed mijzelf 2 dagen vrij cadeau zodat ik een heerlijk lang weekend had. Die dagen gebruikte ik uiteraard om te bakken voor mijn verjaardagsfeestje. Ik maakte 2 taarten waarvan de recepten snel online komen; superdeluxe stroopwafelcake en victoria spongecake. Ik vierde mijn verjaardag een dag later voor familie, dus op mijn échte verjaardag haalde ik een paar gebakjes bij de banketbakker om ’s avonds met elkaar van te smullen!

bts september 2014 6a

Afgelopen weekend ging ik weer eens aan de slag met schuim! Ik kleurde het onder andere oranje voor twee vrolijke projecten. Ik blijf het leuk vinden om schuimpjes in allerlei vormen te maken, ik bedenk elke keer weer iets anders en heb er nog steeds geen genoeg van 😀 .

bts september 2014 7a

Dit weekend ging ik ook naar Artis toe. Hier wilde ik al heel lang weer eens heen. Ik wist dat er veel verbouwd was de afgelopen jaren en ik wilde het resultaat wel eens zien. Waar ik vooral enthousiast van werd was het apen- en vogelhuis. Wat is dit mooi geworden zeg! Heel fijn ook dat de dieren hier (bijna) niet achter hekken zaten, daar kon ik dus een paar mooie foto’s maken. Ook de vlindertuin vond ik prachtig en het was een uitdaging om ze goed op de foto te zetten. De fladderden alle kanten op en hadden maar weinig zin om stil te zitten.

bts september 2014 8a

Hier nog twee foto’s die ik maakte in Artis. De hagedis (?) zat in het apenhuis en bleef heel fotogeniek zitten. Ook de leeuwen konden er wat van. Normaal gesproken liggen deze maar wat in een hoekje en kan je niet echt leuke actie foto’s maken. Nu was dat anders! We zaten op een terrasje naast het verblijf toen we doorkregen dat ze gevoerd zouden worden. Camera in de aanslag en kijken dus! Ze werden al behoorlijk onrustig en daar kon ik wat mooie foto’s van maken, deze met de leeuwin is één van mijn favorieten!

Hebben jullie ook zo’n fijne septembermaand gehad?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Mirne schreef:

  Leuk om zo met je mee te kijken! Benieuwd naar de stroopwafeltaart, ik wilde er laatst eentje maken maar die mislukte. De mousse liep uit de vorm. Foutje, haha. Vond het uiteindelijk ook veel te zoet, maarja, dat hoort er misschien een beetje bij.

 2. Trudy schreef:

  Mooie foto’s uit Artis!

 3. Laura schreef:

  Die foto’s die je hebt gemaakt bij Artis zijn mooi zeg!

 4. MySimplySpecial schreef:

  Wat een heerlijke dingen allemaal zeg! En je hebt een hoop gekocht bij de Makro.

 5. Marlissa schreef:

  Hier krijg ik honger van. Die eerste taart, yummie! En stroopwafelcake is heerlijk

 6. Rensina Steursma schreef:

  Wat een leuke maand zeg!
  Vind dit altijd een heel leuk artikel.
  Ben erg benieuwd naar je taarten en nieuwe recepten.
  Oh en je foto’s van Artis zijn prachtig!!
  Lieve groet, Rensina

 7. Lian schreef:

  Dat schuim ziet er mooi uit. Net zoals jou kan ik daar geen genoeg van krijgen, hoe simpel het ook is. Mooie foto’s van de dieren in Artis ook.

  Tot snel weer 😉

 8. Jacqueline schreef:

  Hee,
  Wat een mooie (en lekkere) foto’s! 🙂
  Ik vroeg me af waar jij de kleurstoffen haalt om je icings of schuim mee te kleuren. 😀

  Groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bij taartdecoratie winkels, en dan meestal de merken Wilton of Americolor.

 9. wendy schreef:

  Was is het recept van stroopwafeltaart? Of is dat van de mix van koopmans en wat voor vulling zit erin?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat recept komt binnenkort online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *