Behind the scenes: juli 2013

31 juli 2013
0

We beginnen deze terugblik van juli met een sneak peek van de nieuwe website. Ik ben deze maand ontzettend druk bezig geweest met de vormgeving. Wat gaat daar een hoop tijd in zitten zeg! De dagen dat het te warm was om te bakken zat ik lekker in de tuin onder een parasol aan de website te werken. Het is helaas nog niet klaar, ik hoop volgende maand de website helemaal aan jullie te kunnen laten zien.

Wat ik wel vast kan laten zien is dat het zoeken naar recepten, reviews en how to’s véél makkelijker gaat worden. Je kunt op categorieën zoeken waarbij je een makkelijk overzicht krijgt met kleine foto’s van alle recepten met de titel erbij. Ook kun je straks op feestdagen zoeken zoals je op de foto ziet. Je kunt via het drop down menu gelijk doorklikken naar bijvoorbeeld Pasen, maar je kunt ook eerst naar het overzicht van de feestdagen zoals je op de foto ziet.

De strand cupcakes zagen jullie vorige week al op het blog. Op deze foto moesten ze nog vastgelegd worden. Zo ziet het er achter de schermen dus uit als ik foto’s maak van mijn baksels.

Hier kwamen mijn parmaham twisters net uit de oven. Wat had ik een moeite om niet direct aan te vallen zeg! Ik vind het altijd erg leuk om hartige hapjes te maken, alleen doe ik dit niet zoveel. Toen ik deze twisters maakte heb ik meerdere lekkere hapjes gemaakt. Wat dat nog meer was zul je binnenkort kunnen zien.

Leuke post, ik kreeg het magazine Smult toegestuurd van Smulweb. Smult is een magazine met een selectie van de allerlekkerste recepten van Smulweb. Van de voorkant word ik al vrolijk, het doet mij een beetje aan de Sweet Bakery magazines denken. Benieuwd naar dit tijdschrift? Binnenkort staat er een review online!

Deze maand kwam er ook een lading smeltchocola binnen. Voor de advent dit jaar had ik een aantal kleuren nodig die ik niet allemaal meer op voorraad had. Omdat ik niet heel erg weg ben van de melts van Wilton (te dik) ben ik op zoek gegaan naar een ander merk. Via internet kwam ik erachter dat Bakerella (de cake pop queen) het merk Merckens gebruikt. Het was even zoeken maar uiteindelijk vond ik een Nederlandse webshop die dit merk verkoopt. Ik heb gelijk van alle kleuren maar een zakje gekocht. Ik weet nog niet hoe ze werken, dat hoop ik jullie snel te kunnen vertellen. Wat ik alvast een pluspunt vind is dat hun witte melts ook écht wit zijn. Geen gelige gloed zoals bij de melts van Wilton en bij witte chocolade.

Ook een heel goede aankoop: extra stokjes voor de Zoku ijsjes maker. Ik heb regelmatig dat ik er gewoon 6 achter elkaar kan maken, dat lukt niet als je maar 4 stokjes hebt. En soms lagen er nog ijsjes in de vriezer terwijl ik alweer nieuwe wilde maken. Daarom een setje met extra stokjes zodat ik lekkere ijsjes kan blijven maken.

Zelfs op mijn nachtkastje is het zoet. De serie boeken die ik momenteel lees hebben namelijk titels als “Fudge cupcake murder” en “Blueberry muffin murder”. Ik ben per toeval ooit eens zo’n boek tegengekomen en dat ben ik gaan lezen. Ik vond het leuk en heb inmiddels de halve serie op mijn boekenplank staan. Het zijn Engelse boeken (er bestaat geen vertaling volgens mij) maar ze zijn erg goed te volgen. Het gaat over Hannah Swensen die eigenaar is van The Cookie Jar. In elk boek worden er doden aangetroffen met één van haar producten en altijd vindt ze een reden om de moord te gaan onderzoeken. Verwacht geen serieuze misdaad boeken hoor, er zit ook een flinke dosis humor in. Ik vind het in ieder geval erg leuke boeken die lekker weglezen. Als jullie het leuk vinden om meer over deze boeken te weten, laat het dan weten. Dan kan ik er eventueel een keer een artikel over schrijven.

Waar ik vorige maand in behind the scenes nog schreef dat het programma Heel Holland Bakt was begonnen is deze maand de finale al geweest. Mijn favoriete deelnemer vanaf de eerste aflevering heeft het programma gewonnen: Rutger. Wat een heerlijk serie was dit zeg! Nu kijk ik op zaterdag naar Heel Engeland Bakt, die hebben trouwens al verschillende kookboeken van het programma. Ik hoop dat de Nederlandse versie dit ook doet. Er kwamen erg veel lekkere recepten voorbij die ik best wel eens uit wil proberen. Niet getreurd dat de laatste aflevering alweer is geweest, er komt namelijk een tweede seizoen. Ik kijk er naar uit!

Zelfs mijn vader vind de Zoku een leuk ding. Op een warme zomermiddag was hij dan ook enthousiast ijsjes voor ons aan het maken. Hij experimenteerde zelfs met een vulling. Dan giet je eerst de vloeistof erin die je als buitenkant wilt hebben. Laat het even bevriezen en drink dan met een rietje de vloeibare kern weg. Vul je omhulsel dan met de ‘vulling’ en wacht tot je ijsje bevroren is.

Zondag zagen jullie de Rolo koekjes al online staan. Helaas zat er ook eentje tussen waar de Rolo toch niet in het midden zat. Dan loopt de vulling er dus uit zoals op bovenstaande foto. Niet dat hij daar nou minder lekker van werd hoor, ook van deze werd gesmuld.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Joke schreef:

    Leuk om te lezen en te zien wat de afgelopen maand jou zoal bezig hield op bakgebied. Ik kijk uit naar je vernieuwde website, spannend hoor allemaal.

    Liefs, mam ♥

  2. Rensina Steursma schreef:

    Wat leuk om te lezen zeg! Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe website.
    Zou jij niet mee willen doen aan de volgende serie Heel Holland Bakt?
    Zou leuk zijn hihi 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou best mee willen doen, maar ik weet nog niet zo goed of ik het wel durf 🙂

    2. Irene schreef:

      Meedoen, je lijkt me echt een goede kandidaat voor het programma.

  3. Kimberly schreef:

    Wat leuk weer zo’n kijkje achter de schermen! Ik vind het zo leuk dat Rutger heeft gewonnen! Zijn bruidstaart zou ik ook echt wel willen hebben op mijn bruiloft haha. Ga jij je ook opgeven voor volgend seizoen? 😀 Zou ik ook erg leuk vinden!

  4. Shirley schreef:

    Erg leuk om al jou verhaaltjes te lezen en te zien met duidelijke foto’s, ook ik bak erg graag en heb het programma heel holland bakt gekeken. Bij mij was het ook Rutger!

  5. Tessa schreef:

    Superleuk! Die strandcupcakes zijn zoooo leuk!

  6. Sanne schreef:

    Hoe beviel de smeltchocolade? Ik ben op het moment bezig om allerlei kleuren te zoeken om bonbons te gaan maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb de smeltchocola een paar weken terug gebruikt en was er nog niet weg van. Ik smolt het in de magnetron, maar smelten wilde het niet. Moest heel veel cacaoboter toevoegen om het mooi vloeibaar te krijgen. Volgende keer probeer ik het eens au bain marie, misschien dat dit wel beter gaat. (al zou volgens de verpakking met de magnetron prima moeten werken). Je kunt ook eens naar callebaut kijken, die hebben een paar smaakjes in het assortiment en die hebben een kleurtje (groen/limoen – roze/aardbei – oranje/sinaasappel). Heel erg lekker en werkt heel fijn.
      Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *