Behind the scenes: oktober 2015

31 oktober 2015
0

oktober 1

Oktober was een TE gekke maand. Er is eigenlijk geen één maand die ik na afloop niet leuk vind hoor, maar oktober was net even wat specialer. Ten eerste vond ik eindelijk een eigen huisje, yes! Ik gaf ook nog twee demonstraties op een beurs, ging naar leuke evenementen en werkte zo veel mogelijk vooruit zodat ik straks alle tijd heb voor de verhuizing.

oktober 2

Vrijdag 2 oktober reisde ik al vroeg af naar Apeldoorn, op naar de beurs Taart en Trends. De derde keer dat ik daarheen ging, maar de eerste keer dat ik niet als bezoeker ging. Ik gaf op het podium een demonstratie voor KitchenAid waarbij ik de duo koekjes maakte. Later gaf ik ook nog een demonstratie/presentatie over de actie Bakken voor Pink Ribbon. Dat vond ik best spannend allemaal, tot nu toe kwam ik niet verder dan presentaties geven op school. Daarbij sta je tenminste nog voor (voornamelijk) bekende mensen. Hier kreeg ik een headset en geluidskastje en kon op het podium gaan staan. Een podium in een grote hal met allemaal onbekende mensen voor mij. Normaal word ik dan bloednerveus, maar gelukkig had ik dat nu helemaal niet. Ik had er zelfs hartstikke veel plezier in, een hele toffe ervaring!

oktober 3

Het weekend stond voor mij in het teken van Pink Ribbon koekjes decoreren. Bijna de hele zaterdag heb ik ze gedecoreerd en op zondag kon ik ze allemaal verpakken. Op maandag bracht ik een grote box met koekjes naar de DHL parcelshop, mijn koekjesproject was klaar. Dacht ik. Dit was de eerste keer dat ik koekjes verzond en het heeft ruim 3 weken geduurd voordat ze eindelijk aankwamen op hun bestemming. Eerst een klunzige chauffeur die bij de eerste afleverpoging de zending gelijk op geweigerd zet, terwijl hij nog 3 pogingen (op nieuwe dagen) zou moeten doen. Pakket ging retour, maar dat kan blijkbaar wel tot 14 werkdagen duren. Goed, het is na 3 weken uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar je zult mijn frustratie begrijpen. Zeker omdat ik begon te vrezen dat ik weer 2-3 dagen kon besteden aan het maken van nieuwe koekjes (waar ik geen tijd voor had). Gelukkig had ik de koekjes luchtdicht verpakt en kun je ze dan lang bewaren.

oktober 4

Nu weer leuke dingen! 🙂 Op dinsdag fietsten mijn zusje en ik ’s avonds naar de stad waar we mijn neef ophaalden. Met zijn drieën fietsten we door naar mijn andere neef voor een gezellige avond. We kookten samen en hebben lekker gegeten met elkaar. Ik had nog een zelfgemaakt (Sinterklaas) dessert meegenomen waar we van hebben zitten smullen. We speelden nog een spelletje en gingen veel later dan gepland weer richting huis.

oktober 5

Donderdag was een drukke dag. Ik reisde ’s ochtends naar Amsterdam om naar Lifestylelab te gaan. Dat is een evenement waarbij er verschillende merken hun producten promoten. Interessant voor bloggers, want je ziet gelijk een beetje wat er het najaar allemaal gaat komen.

Na Lifestylelab als de wiedeweerga weer terug naar Haarlem, ik ging namelijk een woning bezichtigen. Ik was gelijk ontzettend enthousiast over de woning en wist gelijk dat ik mee wilde gaan in de loting. Ik had niet verwacht dat ik de woning zou krijgen omdat er veel mensen kwamen kijken. Maar toen, op maandag, kreeg ik het bericht dat de woning wel voor mij was! Waaaah! Ik kon het niet geloven, nog steeds niet eigenlijk 😀 . Vanaf dit moment zou het nog bijna 3 weken duren voordat ik de sleutels zou krijgen. Tijd om flink vooruit te werken zodat ik straks lekker kan gaan klussen en verhuizen!

Daar begon ik diezelfde week nog mee. Ik werkte de avonden langer door zodat ik zoveel mogelijk werk kon verzetten en stond veel in de keuken. Ik maakte onder andere de Ben & Jerry’s cake en flammkuchen, maar maakte ook dingen voor Halloween, Sinterklaas en Kerst. Ik kies wel een toch al ontzettend drukke periode uit om te verhuizen ;).

oktober 6

De nieuwe week begon met het bijwerken van alle e-mails en reacties. Ik had het weekend niet veel tijd gehad en zo in het najaar zit mijn mailbox altijd overvol. Toen hij bijna leeg was ging ik naar Amsterdam. Daar had ik een leuke afspraak en ik mocht kiezen waar we zouden afspreken. Ik hoefde daar niet heel lang over na te denken en we streken neer bij Petit Gateau in de Haarlemmerstraat.

Ook deze week stond weer in het teken van vooruit werken. Ik maakte hoofdgerechten in het klein om mee te lunchen. Zoete recepten had ik al ver vooruit staan, maar er ontbraken nog wat kookrecepten. Om een beetje op te kunnen schieten besloot ik ook voor de lunch te koken. Niet verkeerd, de recepten gaan jullie binnenkort allemaal online zien.

oktober 7

Vrijdag had ik weer een evenement in Amsterdam. Ik ging niet alleen dit keer en nam mijn zusje mee voor de lancering van Lily’s Favourites bij Xenos, dit deden ze met een high tea. Buiten hadden ze eerst een soort flashmob waarbij allemaal meiden in de Lily’s schorten een dans uitvoerden. Daarna werden me mee naar boven genomen om kennis te maken met het assortiment en om de baksels uit hun lijn te proeven. Ik ben erg enthousiast over de producten. Ze hebben hele leuke cadeau pakketjes, ik vertel je er meer over in de volgende editie van Foodnieuws.

Omdat er geen trams reden naar het station, besloten we terug te lopen. Er was kermis op de Dam en we besloten ons lunch idee maar overboord te gooien, we gingen voor churros! Heerlijk vinden we die. Normaal nemen we ze met kaneelsuiker, maar we probeerden nu gesmolten witte chocola uit. Ook heel erg lekker!

oktober 8

Het weekend heb ik voornamelijk gewerkt, maar zondag had ik gezellig met een vriendin afgesproken. We aten een lekker taartje bij Anne&Max en ik kocht bij Hema gelijk een mooie stapel handdoeken. Maandag ging ik mijn contract tekenen, nu is het helemaal echt! Alleen nog wachten op de sleutels 😉 .

Maandagavond ging ik met mijn vader naar Hilversum, want de fototaarten test kwam eindelijk in Radar! Ik mocht in de studio aanwezig zijn en kon ook iemand meenemen. Dat werd mijn vader, die wilde dat wel eens meemaken. Ik vond het best spannend van tevoren, maar gelukkig kreeg ik na afloop superveel leuke reacties! Heb je de test gemist? Je kunt hem hier terugkijken!

oktober 9

De sleutels zou ik eigenlijk vrijdag krijgen, maar dat werd al naar woensdag gezet. Yes! Nu kan het klussen en verhuizen eindelijk beginnen! Donderdag en vrijdag kwam een bedrijf wat klussen doen. Wat kleine dingetjes en er werd een deel van de badkamermuur gesloopt in verband met een lekkage. Zelf begon ik met het schrobben van de keuken en toilet zodat die vast lekker fris zijn.

November wordt een leuke maand! Ik begin met het geven van een workshop op De Tasty in de Jaarbeurs Utrecht en verder draait het vooral om klussen en verhuizen! Vandaag gaan we de muren vast voorzien van een frisse laag verf. Heel erg veel zin in. Over een maandje zul je in de volgende behind the scenes lezen hoe dat allemaal is gegaan!

Wil je tussendoor ook al op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

 1. Rineke schreef:

  Laura, gefeliciteerd met je nieuwe huisje!
  Werkse daar en we zien de foto’s van het resultaat!

 2. Margot schreef:

  Gaaf dat je die presentaties mocht geven en gefeliciteerd met je huis!

 3. Trudy schreef:

  Wat een geweldige maand! Super!

 4. Trudy schreef:

  Vergeet ik nog iets.

  Een prachtige presentatie bij Radar, je kan volgend jaar zo naar Heel Holland Bakt!!

 5. Carla schreef:

  Wat een leuke blog maar wat heb je het druk! Neem af en toe wel een time-out!
  Nogmaals gefeliciteerd met je huis en wat fijn dat je de sleutels al eerder kreeg!
  Logisch dat we op de foto van je nieuwe huis een keuken zien!
  Succes!!!!!!!!!!!
  Xus,
  Car

 6. Carolien schreef:

  Wat een leuke dingen weer allemaal! Super dat je workshops hebt gegeven, lijkt me idd erg spannend als je dat voor het eerst doet!
  En gefeliciteerd met je huisje! Wat leuk dat je iets gevonden hebt!

 7. Lian schreef:

  Super leuk, Laura. Ik ga snel de aflevering van Radar bekijken en ik hoop dat je vandaag ook een geweldige presentatie/workshop hebt gegeven. Jou kennende vast wel!

  Ik kan ook niet wachten om je nieuwe stekkie te zien. Ik heb alvast iets leuks/lekkers meegenomen uit de States voor jou 😉

  1. Laura schreef:

   Ja was fantastisch leuk! Je bent welkom in mijn stekkie hoor! Ben benieuwd wat voor lekkers je hebt gescoord 🙂

 8. mary schreef:

  Geweldig verslag van de maand oktober ben zo blij met jou website heel veel succes in de toekomst en in je nieuwe huisje ( de recepten van de koeken met chocolade praline en witte chocolade en karamel toffee komen die op de site ) gr mary

  1. Laura schreef:

   Ik wil ze wel een keer zelf maken, dan komen ze zeker online 🙂

 9. Angela schreef:

  Hoi Laura, wat een leuke site heb je ?? ik zie in je blog een foto van al die heerlijke kleine gebakjes, ik heb gezocht bij je recepten maar zag ze er niet bij staan.
  Misschien nog iets voor je to-do lijst hihi ik ben namelijk erg benieuwd naar dit recept.

  1. Laura schreef:

   ze staan inderdaad op mijn to do lijst 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *