Behind the scenes: november 2015

Gepost: 30 november 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

november 11

November was een gekke en drukke maand. Ik ben volop aan de gang met mijn eigen huisje! Ik had gehoopt inmiddels al over te zijn, maar het loopt onverhoopt toch wat meer vertraging op dan we hadden gedacht. Het klussen in mijn nieuwe huisje combineerde ik met werken en dat zorgt voor een heel ander soort ritme. De indeling van mijn dag was altijd anders, maar ik was in ieder geval bijna dagelijks van ’s ochtends tot ’s avonds druk bezig. Van schilderen en een vloer leggen tot het uitwerken van recepten. Verder stonden er ook nog genoeg andere dingen op de planning, wat november lekker druk maakte. Kijk mee:

november 1

Ik begin nog even bij de laatste dag van oktober. Deze dag begonnen we met het schilderen van de muren in mijn huisje. Ze waren allemaal wel wit, maar er zaten ook veel vlekken en bij één muur zag je de fluoriserende lime groene muur van de vorige bewoners er nog een beetje doorheen. Eind van de middag ruimden we de boel op en gingen we naar familie in Heerhugowaard. Om Sinterklaas te vieren. Jawel, wij vierden dit jaar met Halloween al Sinterklaas. Mijn zusje vertrok half november voor drie maanden naar Azië en baalde dat ze de feestdagen zou missen. In een geintje werd geopperd dat we Sinterklaas dan maar wat vroeger moesten vieren en zo geschiedde. Beetje raar misschien en we waren ook niet echt in een Sinterklaas stemming, maar wat was het gezellig!

november 2

Dan november. De eerste dag van november ging ik met mijn vader naar de Jaarbeurs in Utrecht, ik zou namelijk een workshop geven op De Tasty en overhandigde de cheque van de Pink Ribbon actie. Mijn vader wilde heel graag zien hoe ik dat allemaal deed en ik vond het hartstikke leuk en gezellig dat hij mee was. Dit was voor het eerst dat ik een workshop gaf en wat vond ik het leuk! Ik heb echt genoten deze dag. En toen mocht ik een cheque overhandigen aan Pink Ribbon, de actie heeft gewoon €10.523 opgeleverd. Fantastisch! Verder heb ik deze dag heel veel leuke en lieve mensen gesproken. Veel lezers van mijn blog uiteraard, maar ook met de mensen van KitchenAid, andere standhouders en Rutger van den Broek. Heel erg leuk om hem eens gesproken te hebben! Het ging uiteraard gelijk over taartjes 😉 .

november 3

Maandagochtend stapte ik op de fiets naar mijn huisje. Er kwam namelijk iemand voor de cv-ketel, terwijl die werd onderhouden bewonderde ik mijn mooie witte muren nog even en maakte ik wat dingen schoon. Met mijn vader ging ik bijna elke avond klussen, we begonnen met het leggen van de vloer. Mijn huis is nogal oud en dat betekent dat alles ook behoorlijk schuin loopt. Van de vloer tot de muren, zo’n beetje elk plankje laminaat moesten we uitmeten en op maat zagen. Ik heb heel wat laminaat vloeren gelegd met mijn vader, maar dit was toch wel de ingewikkeldste tot nu toe. Vrijdag tot en met zondag was een klusweekend. Mijn vader had een dag vrij genomen zodat we flink door konden gaan. De hal en slaapkamer werd geschilderd en we waren zo goed als klaar met de vloer. Die vloer maakten we in de week die daarop volgde af in de avondjes.

november 4

Maar voordat het zover was, ging ik op maandag eerst naar Akersloot om een kijkje te nemen bij Donny Craves. Je kent ze misschien wel van de koekjes. wij gingen met een paar zoete bloggers aan de slag met het basisrecept voor kruidnoten en mochten daar naar wens mee variëren. We maakten een echte topper: spelt kruidnoten met karamel en zeezout. Het recept hiervan staat al online.

Ook deze week stond weer in het teken van afwisselend werken en klussen. Op vrijdagochtend kwam er een aannemer om een douchewand te plaatsen in de badkamer. Helaas hadden de mannen last van vrijdag de 13e, er was een verkeerd douchescherm geleverd dat 6 centimeter te hoog was. Balen! Maar goed, het is niet anders. Ze pakten de wand weer in en gingen weer weg. Ik had het idee om wat schoonmaakspullen te halen bij Blokker en de vloer te dweilen die er inmiddels helemaal in lag. Alleen kwam ik tot de conclusie dat ik mijn portemonnee vergeten was. Naar huis dan maar om te werken.

november 5

’s Avonds maakten we er een gezellig familie avondje van met 3-gangen diner. Mijn zusje zou de volgende ochtend in het vliegtuig naar Bangkok stappen, dus we maakten even wat extra tijd voor elkaar vrij. Hoe gezellig en bijzonder dat is, kwam later op de avond extra hard binnen toen we het nieuws van de aanslagen in Parijs hoorden. De rest van de avond heb ik alleen maar vol ongeloof het nieuws bijgehouden.

De dag erna was erg dubbel voor ons thuis. Met het nieuws van Parijs in ons achterhoofd, was het namelijk toch ook wel weer een bijzondere en vrolijke dag. Mijn zusje ging vandaag namelijk eindelijk aan haar backpack avontuur beginnen! Dubbel qua gevoel, maar ook dubbelop genieten van deze mooie en leuke dingen. We brachten haar naar Schiphol en een compleet afscheidscomité zwaaide mijn zusje en haar beste vriendin uit.

november 6

Verder stond het weekend in het teken van meubels kopen. Ik zocht bij Gamma mooie houten jaloezieën uit voor de ramen en kocht bij Woonexpress een bank, buffetkast, eettafel en stoelen. Wat is Woonexpress een heerlijke winkel trouwens, ga er snel nog een keer heen! Nog meer spullen uitkiezen en shoppen voor mijn eigen stekkie. Ik ben trouwens niet goed in het maken van keuzes, ik ben namelijk een ongelooflijke twijfelkont. De laatste tijd moet ik zoveel dingen kiezen en beslissen dat mijn hoofd er moe van wordt. Dat eeuwige getwijfel van mij ook. Gelukkig kon ik alweer wat dingen afstrepen van mijn lijst na dit weekend. Heel erg fijn!

november 7

Maandag was ik echt mega productief. Ik werkte ontzettend veel vooruit voor het blog. Heerlijk van die dagen waarop het allemaal mee zit en je lekker veel werk kunt verzetten. Dinsdagmiddag ging ik naar de Dessertbar in Haarlem. Hier had ik afgesproken met Rutger die ik op De Tasty ook al had gesproken. We hadden toen al een tijdje gezellig staan kletsen tussen onze verplichtingen door en besloten dat we gewoon een keertje moesten afspreken. Zo gezegd, zo gedaan en ik liet Rutger kennis maken met onze Haarlemse toetjesbar 🙂 We kozen beide voor de moelleux au chocolat, mijn favoriet op de kaart.

november 8

Woensdagavond ging ik weer even naar Ikea, ik begin de route daar inmiddels goed te kennen. Ik bestelde een bed dat vrijdag al werd geleverd! Op zaterdag kwamen er nog meer meubels, namelijk mijn bank en een gave buffetkast. Zo tof om te zien hoe de lege woonruimte vorm krijgt met de meubels erin. Mijn eettafel komt pas in januari, dus tot die tijd heb ik even een campingtafel en tuinstoelen van mijn ouders geleend. Zondags bracht ik wederom een bezoekje aan Ikea, dit keer voor wat kleinere dingen als lampen, nachtkastje, planken, etc. Twee volle karren gingen mee naar huis. Bizar hoe snel die karren alweer vol zitten (en hoe snel die teller bij de kassa oploopt).

november 9

Afgelopen week wisselde ik de dagen af met werken en klussen in mijn huisje. Woensdag was een bakdag en ik maakte 4 recepten en how to-’s voor de advent die morgen van start gaat. Heerlijk om weer even een dagje in de keuken te staan! De dag erna was ik de hele dag in mijn nieuwe huisje. Mijn bureau werd geleverd en er werd een douchewand gemonteerd. Het bureau zette ik ook gelijk in elkaar en ik pakte spullen uit die ik al verhuisd heb. Ik vind het oprecht heel erg leuk om de meubels in elkaar te zetten aan de hand van de tekeningen.

november 10

Vrijdag ging ik met mijn moeder naar de stad om spulletjes te kopen voor mijn huis en een bezoekje aan de stad gaat natuurlijk gepaard met even een lekker kopje thee drinken met wat lekkers! We kozen beiden voor de cheesecake, verrukkelijk! Als je ooit in Haarlem bij The Square komt, kies dan voor de cheesecake. Afgelopen weekend wisselde ik ook het werken en klussen weer met elkaar af. Ik hoop over een weekje echt helemaal over te kunnen gaan.

Vandaag ben ik ook weer in mijn huisje, er komt namelijk iemand om een internet/tv verbinding aan te leggen met laswerk en toestanden, met een beetje pech moet er zelfs gegraven worden. Ik hoop dat ik daarna gelijk zelf de verbindingen werkend krijg en anders moet er toch weer een andere monteur komen voor andere bedrading. Een heel gedoe dus, ik zal blij zijn als het straks allemaal werkt 🙂 .

Dat was mijn maand november. Weinig zoets dit keer, het stond vooral in het teken van klussen, huisje inrichten en werk achter de computer. Over een paar daagjes gaat de grote verhuizing beginnen, maar ik ga komende maand ook nog aan de slag met de laatste recepten voor de advent. Lekker druk dus, heel veel zin in! We gaan de laatste maand van het jaar gewoon alweer in, ongelooflijk hoe snel een jaar weer voorbij is.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

26 reacties

 1. Carola schreef:

  Hoi Laura, het is hard werken geblazen maar je huisje ziet er super gezellig uit. Lekker genieten dus. En volgens mij heb je goed licht voor nog mooiere foto’s? 🙂

 2. Carola schreef:

  Sorry, volgens mij komt de laatste zin niet zo aardig over maar je begrijpt me vast… 🙂 hoe belangrijk licht voor je is. Met die prachtige hoge ramen kun je goed fotograferen.

  1. Laura schreef:

   Ik snap hem hoor 😉 Het licht is inderdaad heel erg fijn!

 3. Andrea schreef:

  Je huisje Ziet er al heel gezellig uit!!
  Waar is dat gave dressoir van als ik vragen mag? ?
  Succes met laatste klusjes!

  1. Laura schreef:

   De kast is van Woonexpress 🙂

   1. Andrea schreef:

    Ook die achter de (prachtige!!!) groene bank? ?

    1. Laura schreef:

     Nee, die is van vtwonen 😉

 4. Nicole schreef:

  Leuk om te zien hoe het opschiet met jouw huis! Alvast veel woonplezier!

 5. Margot schreef:

  Wat leuk om te zien hoe zo’n huis veranderd en steeds meer je eigen ding wordt!

 6. linda schreef:

  Hey Laura,
  Heb jij hard gewerkt, zeg! Je huisje begint er erg leuk uit te zien, geniet maar van je nieuwe stekje! Zorg wel dat je af en toe tijd voor jezelf vind,hé.

  1. Laura schreef:

   Dankjewel 🙂 En als ik straks over ben ga ik lekker met de beentjes omhoog genieten van mijn huisje 😉

 7. Elly schreef:

  Je hebt een hele klus geleverd met je vader en ik feliciteer je met je mooie huisje. Dus hierbij Gefeliciteerd met je nieuwe onderkomen en dat je er gelukkige tijden mag beleven.

  1. Laura schreef:

   Dankjewel Elly, dat gaat zeker lukken 😀

 8. Trudy schreef:

  Je bent geen twijfelaar!! Je doet jezelf dan enorm tekort!
  Wat heb je al niet bereikt….
  Prachtige blog, boeken geschreven, recepten maken, workshops geven, bij Radar geweest, met Rutger op de foto, top al die dingen!! En ik noem nog zoveel activiteiten niet….
  Dan mag je sommige dingen ook wel overwegen.

  Je huis wordt super, dank dat je dit met ons wilt delen.

  1. Laura schreef:

   Dankuwel tante Trudy 🙂
   Het is ook niet slecht bedoeld hoor het twijfelen, ik maak het mezelf soms gewoon lastig dat ik moeilijk keuzes kan maken (van kleur bank tot formaat kast 😛 )

 9. Hopelijk is je huisje snel af en kun je er lekker van genieten!

 10. Carolien schreef:

  Wat ziet je huisje er leuk uit! Veel woonplezier!
  Ik zie uit naar alle december-recepten, ik ben heel benieuwd wat je allemaal gemaakt hebt.

 11. Rensina Steursma schreef:

  Wat leuk om zo mee te kijken in je nieuwe huisje.
  Het gaat er al super uitzien zeg.
  Kun je geen hometour geven langs je werkplek/de keuken enzo? Altijd leuk om te kijken 😉
  Maar zal wel niet omdat je een bak blog hebt.

  1. Laura schreef:

   Weet nog niet of ik daar iets mee wil doen, wel een stukje keuken in ieder geval 😉

 12. Sheila schreef:

  Wat een drukke maand voor jou zeg ik word al moe van het lezen hihi.maar je krijgt een ontzettend mooi eigen plekje ik lees van alles wat je gekocht hebt maar vergeet geen oven hè hihih anders word het moeilijk bakken;) kijk uit naar de advent fijne dag verder.

 13. Juudith schreef:

  Super leuk om zo mee te kijken met je huisje klaar maken! ziet er al mooi uit zeg!
  Ben benieuwd naar je recepten enzo!

 14. Sofie schreef:

  Heerlijke foto’s allemaal! Ik ben ook sinds net verhuisd en woon er sinds 29 november, ook nog maar heel erg kort! Mijn keuken is nog niet af en de rest op zich wel. Er komt een verlengd keukenblad van de woningbouw, maar deze komt pas in januari (net als het extra keukenkastje). Wel merk ik nu al dat ik het liefst nog een kastje heb voor al mijn bakspullen die ik beetje bij beetje wil gaan uitbreiden. Ik vind bakken sowieso al erg leuk, en door jouw blog is het nog leuker geworden. Ik zit er nu aan te denken om Kerstdiner (wij doen niet aan speciale kerstavonden o.i.d.) bij mij thuis te doen met mijn ouders, oma en misschien tante als zij kan. En dat ik dan onder andere cupcakes serveer die jij zo mooi had gemaakt met sneeuwpoppen en kerstmutsen. In ieder geval, ik heb wel inspiratie ergens haha.

 15. Daphne schreef:

  Hoi Laura.
  Ik had bij je moeder al gelezen dat jij (en je zus) uit huis zouden gaan!
  Spannende tijden hoor, maar oooooh, wat is het leuk geworden.
  Zo mooi licht en groot en mooi en en en…..nou gewoon heel fijn, je eigen plekkie.
  Nu lekker genieten en tot rust komen.
  Ik bak weinig, maar kijk elke dag met veel plezier naar je advent kalender.
  Super leuk om te lezen en misschien hier en daar toch wat leuks te onthouden.
  Heel veel geluk in je nieuwe huis, gefeliciteerd met de mooie plek en voor nu lieve groetjes,
  Daphne

  1. Laura schreef:

   Dankjewel Daphne, wat leuk om te horen! Ben heel erg blij met mijn eigen stekkie inderdaad 🙂

 16. Annigje schreef:

  Ziet er echt super leuk uit! De kleur bank is zo gaaf! En je ‘salontafel’ vind ik echt een heel creatief idee. Waar heb je deze tafeltjes en poef gevonden als ik vragen mag?

  1. Laura schreef:

   Thanks, die komen bij Woonexpress vandaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *