Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: november 2015

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 november 2015
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

november 11

November was een gekke en drukke maand. Ik ben volop aan de gang met mijn eigen huisje! Ik had gehoopt inmiddels al over te zijn, maar het loopt onverhoopt toch wat meer vertraging op dan we hadden gedacht. Het klussen in mijn nieuwe huisje combineerde ik met werken en dat zorgt voor een heel ander soort ritme. De indeling van mijn dag was altijd anders, maar ik was in ieder geval bijna dagelijks van ’s ochtends tot ’s avonds druk bezig. Van schilderen en een vloer leggen tot het uitwerken van recepten. Verder stonden er ook nog genoeg andere dingen op de planning, wat november lekker druk maakte. Kijk mee:

november 1

Ik begin nog even bij de laatste dag van oktober. Deze dag begonnen we met het schilderen van de muren in mijn huisje. Ze waren allemaal wel wit, maar er zaten ook veel vlekken en bij één muur zag je de fluoriserende lime groene muur van de vorige bewoners er nog een beetje doorheen. Eind van de middag ruimden we de boel op en gingen we naar familie in Heerhugowaard. Om Sinterklaas te vieren. Jawel, wij vierden dit jaar met Halloween al Sinterklaas. Mijn zusje vertrok half november voor drie maanden naar Azië en baalde dat ze de feestdagen zou missen. In een geintje werd geopperd dat we Sinterklaas dan maar wat vroeger moesten vieren en zo geschiedde. Beetje raar misschien en we waren ook niet echt in een Sinterklaas stemming, maar wat was het gezellig!

november 2

Dan november. De eerste dag van november ging ik met mijn vader naar de Jaarbeurs in Utrecht, ik zou namelijk een workshop geven op De Tasty en overhandigde de cheque van de Pink Ribbon actie. Mijn vader wilde heel graag zien hoe ik dat allemaal deed en ik vond het hartstikke leuk en gezellig dat hij mee was. Dit was voor het eerst dat ik een workshop gaf en wat vond ik het leuk! Ik heb echt genoten deze dag. En toen mocht ik een cheque overhandigen aan Pink Ribbon, de actie heeft gewoon €10.523 opgeleverd. Fantastisch! Verder heb ik deze dag heel veel leuke en lieve mensen gesproken. Veel lezers van mijn blog uiteraard, maar ook met de mensen van KitchenAid, andere standhouders en Rutger van den Broek. Heel erg leuk om hem eens gesproken te hebben! Het ging uiteraard gelijk over taartjes 😉 .

november 3

Maandagochtend stapte ik op de fiets naar mijn huisje. Er kwam namelijk iemand voor de cv-ketel, terwijl die werd onderhouden bewonderde ik mijn mooie witte muren nog even en maakte ik wat dingen schoon. Met mijn vader ging ik bijna elke avond klussen, we begonnen met het leggen van de vloer. Mijn huis is nogal oud en dat betekent dat alles ook behoorlijk schuin loopt. Van de vloer tot de muren, zo’n beetje elk plankje laminaat moesten we uitmeten en op maat zagen. Ik heb heel wat laminaat vloeren gelegd met mijn vader, maar dit was toch wel de ingewikkeldste tot nu toe. Vrijdag tot en met zondag was een klusweekend. Mijn vader had een dag vrij genomen zodat we flink door konden gaan. De hal en slaapkamer werd geschilderd en we waren zo goed als klaar met de vloer. Die vloer maakten we in de week die daarop volgde af in de avondjes.

november 4

Maar voordat het zover was, ging ik op maandag eerst naar Akersloot om een kijkje te nemen bij Donny Craves. Je kent ze misschien wel van de koekjes. wij gingen met een paar zoete bloggers aan de slag met het basisrecept voor kruidnoten en mochten daar naar wens mee variëren. We maakten een echte topper: spelt kruidnoten met karamel en zeezout. Het recept hiervan staat al online.

Ook deze week stond weer in het teken van afwisselend werken en klussen. Op vrijdagochtend kwam er een aannemer om een douchewand te plaatsen in de badkamer. Helaas hadden de mannen last van vrijdag de 13e, er was een verkeerd douchescherm geleverd dat 6 centimeter te hoog was. Balen! Maar goed, het is niet anders. Ze pakten de wand weer in en gingen weer weg. Ik had het idee om wat schoonmaakspullen te halen bij Blokker en de vloer te dweilen die er inmiddels helemaal in lag. Alleen kwam ik tot de conclusie dat ik mijn portemonnee vergeten was. Naar huis dan maar om te werken.

november 5

’s Avonds maakten we er een gezellig familie avondje van met 3-gangen diner. Mijn zusje zou de volgende ochtend in het vliegtuig naar Bangkok stappen, dus we maakten even wat extra tijd voor elkaar vrij. Hoe gezellig en bijzonder dat is, kwam later op de avond extra hard binnen toen we het nieuws van de aanslagen in Parijs hoorden. De rest van de avond heb ik alleen maar vol ongeloof het nieuws bijgehouden.

De dag erna was erg dubbel voor ons thuis. Met het nieuws van Parijs in ons achterhoofd, was het namelijk toch ook wel weer een bijzondere en vrolijke dag. Mijn zusje ging vandaag namelijk eindelijk aan haar backpack avontuur beginnen! Dubbel qua gevoel, maar ook dubbelop genieten van deze mooie en leuke dingen. We brachten haar naar Schiphol en een compleet afscheidscomité zwaaide mijn zusje en haar beste vriendin uit.

november 6

Verder stond het weekend in het teken van meubels kopen. Ik zocht bij Gamma mooie houten jaloezieën uit voor de ramen en kocht bij Woonexpress een bank, buffetkast, eettafel en stoelen. Wat is Woonexpress een heerlijke winkel trouwens, ga er snel nog een keer heen! Nog meer spullen uitkiezen en shoppen voor mijn eigen stekkie. Ik ben trouwens niet goed in het maken van keuzes, ik ben namelijk een ongelooflijke twijfelkont. De laatste tijd moet ik zoveel dingen kiezen en beslissen dat mijn hoofd er moe van wordt. Dat eeuwige getwijfel van mij ook. Gelukkig kon ik alweer wat dingen afstrepen van mijn lijst na dit weekend. Heel erg fijn!

november 7

Maandag was ik echt mega productief. Ik werkte ontzettend veel vooruit voor het blog. Heerlijk van die dagen waarop het allemaal mee zit en je lekker veel werk kunt verzetten. Dinsdagmiddag ging ik naar de Dessertbar in Haarlem. Hier had ik afgesproken met Rutger die ik op De Tasty ook al had gesproken. We hadden toen al een tijdje gezellig staan kletsen tussen onze verplichtingen door en besloten dat we gewoon een keertje moesten afspreken. Zo gezegd, zo gedaan en ik liet Rutger kennis maken met onze Haarlemse toetjesbar 🙂 We kozen beide voor de moelleux au chocolat, mijn favoriet op de kaart.

november 8

Woensdagavond ging ik weer even naar Ikea, ik begin de route daar inmiddels goed te kennen. Ik bestelde een bed dat vrijdag al werd geleverd! Op zaterdag kwamen er nog meer meubels, namelijk mijn bank en een gave buffetkast. Zo tof om te zien hoe de lege woonruimte vorm krijgt met de meubels erin. Mijn eettafel komt pas in januari, dus tot die tijd heb ik even een campingtafel en tuinstoelen van mijn ouders geleend. Zondags bracht ik wederom een bezoekje aan Ikea, dit keer voor wat kleinere dingen als lampen, nachtkastje, planken, etc. Twee volle karren gingen mee naar huis. Bizar hoe snel die karren alweer vol zitten (en hoe snel die teller bij de kassa oploopt).

november 9

Afgelopen week wisselde ik de dagen af met werken en klussen in mijn huisje. Woensdag was een bakdag en ik maakte 4 recepten en how to-’s voor de advent die morgen van start gaat. Heerlijk om weer even een dagje in de keuken te staan! De dag erna was ik de hele dag in mijn nieuwe huisje. Mijn bureau werd geleverd en er werd een douchewand gemonteerd. Het bureau zette ik ook gelijk in elkaar en ik pakte spullen uit die ik al verhuisd heb. Ik vind het oprecht heel erg leuk om de meubels in elkaar te zetten aan de hand van de tekeningen.

november 10

Vrijdag ging ik met mijn moeder naar de stad om spulletjes te kopen voor mijn huis en een bezoekje aan de stad gaat natuurlijk gepaard met even een lekker kopje thee drinken met wat lekkers! We kozen beiden voor de cheesecake, verrukkelijk! Als je ooit in Haarlem bij The Square komt, kies dan voor de cheesecake. Afgelopen weekend wisselde ik ook het werken en klussen weer met elkaar af. Ik hoop over een weekje echt helemaal over te kunnen gaan.

Vandaag ben ik ook weer in mijn huisje, er komt namelijk iemand om een internet/tv verbinding aan te leggen met laswerk en toestanden, met een beetje pech moet er zelfs gegraven worden. Ik hoop dat ik daarna gelijk zelf de verbindingen werkend krijg en anders moet er toch weer een andere monteur komen voor andere bedrading. Een heel gedoe dus, ik zal blij zijn als het straks allemaal werkt 🙂 .

Dat was mijn maand november. Weinig zoets dit keer, het stond vooral in het teken van klussen, huisje inrichten en werk achter de computer. Over een paar daagjes gaat de grote verhuizing beginnen, maar ik ga komende maand ook nog aan de slag met de laatste recepten voor de advent. Lekker druk dus, heel veel zin in! We gaan de laatste maand van het jaar gewoon alweer in, ongelooflijk hoe snel een jaar weer voorbij is.

Vorige post

Volgende post

Speculaas crumble
Snelle chocolade fudge

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Vlaaibodem basisrecept

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft
01 februari 2021
1

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 26

  1. Carola says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, het is hard werken geblazen maar je huisje ziet er super gezellig uit. Lekker genieten dus. En volgens mij heb je goed licht voor nog mooiere foto’s? 🙂

    Beantwoorden
  2. Carola says:
    5 jaar geleden

    Sorry, volgens mij komt de laatste zin niet zo aardig over maar je begrijpt me vast… 🙂 hoe belangrijk licht voor je is. Met die prachtige hoge ramen kun je goed fotograferen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik snap hem hoor 😉 Het licht is inderdaad heel erg fijn!

      Beantwoorden
  3. Andrea says:
    5 jaar geleden

    Je huisje Ziet er al heel gezellig uit!!
    Waar is dat gave dressoir van als ik vragen mag? ?
    Succes met laatste klusjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      De kast is van Woonexpress 🙂

      Beantwoorden
      • Andrea says:
        5 jaar geleden

        Ook die achter de (prachtige!!!) groene bank? ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Nee, die is van vtwonen 😉

          Beantwoorden
  4. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te zien hoe het opschiet met jouw huis! Alvast veel woonplezier!

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat leuk om te zien hoe zo’n huis veranderd en steeds meer je eigen ding wordt!

    Beantwoorden
  6. linda says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura,
    Heb jij hard gewerkt, zeg! Je huisje begint er erg leuk uit te zien, geniet maar van je nieuwe stekje! Zorg wel dat je af en toe tijd voor jezelf vind,hé.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dankjewel 🙂 En als ik straks over ben ga ik lekker met de beentjes omhoog genieten van mijn huisje 😉

      Beantwoorden
  7. Elly says:
    5 jaar geleden

    Je hebt een hele klus geleverd met je vader en ik feliciteer je met je mooie huisje. Dus hierbij Gefeliciteerd met je nieuwe onderkomen en dat je er gelukkige tijden mag beleven.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dankjewel Elly, dat gaat zeker lukken 😀

      Beantwoorden
  8. Trudy says:
    5 jaar geleden

    Je bent geen twijfelaar!! Je doet jezelf dan enorm tekort!
    Wat heb je al niet bereikt….
    Prachtige blog, boeken geschreven, recepten maken, workshops geven, bij Radar geweest, met Rutger op de foto, top al die dingen!! En ik noem nog zoveel activiteiten niet….
    Dan mag je sommige dingen ook wel overwegen.

    Je huis wordt super, dank dat je dit met ons wilt delen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dankuwel tante Trudy 🙂
      Het is ook niet slecht bedoeld hoor het twijfelen, ik maak het mezelf soms gewoon lastig dat ik moeilijk keuzes kan maken (van kleur bank tot formaat kast 😛 )

      Beantwoorden
  9. happybudgetcooking says:
    5 jaar geleden

    Hopelijk is je huisje snel af en kun je er lekker van genieten!

    Beantwoorden
  10. Carolien says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet je huisje er leuk uit! Veel woonplezier!
    Ik zie uit naar alle december-recepten, ik ben heel benieuwd wat je allemaal gemaakt hebt.

    Beantwoorden
  11. Rensina Steursma says:
    5 jaar geleden

    Wat leuk om zo mee te kijken in je nieuwe huisje.
    Het gaat er al super uitzien zeg.
    Kun je geen hometour geven langs je werkplek/de keuken enzo? Altijd leuk om te kijken 😉
    Maar zal wel niet omdat je een bak blog hebt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Weet nog niet of ik daar iets mee wil doen, wel een stukje keuken in ieder geval 😉

      Beantwoorden
  12. Sheila says:
    5 jaar geleden

    Wat een drukke maand voor jou zeg ik word al moe van het lezen hihi.maar je krijgt een ontzettend mooi eigen plekje ik lees van alles wat je gekocht hebt maar vergeet geen oven hè hihih anders word het moeilijk bakken;) kijk uit naar de advent fijne dag verder.

    Beantwoorden
  13. Juudith says:
    5 jaar geleden

    Super leuk om zo mee te kijken met je huisje klaar maken! ziet er al mooi uit zeg!
    Ben benieuwd naar je recepten enzo!

    Beantwoorden
  14. Sofie says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke foto’s allemaal! Ik ben ook sinds net verhuisd en woon er sinds 29 november, ook nog maar heel erg kort! Mijn keuken is nog niet af en de rest op zich wel. Er komt een verlengd keukenblad van de woningbouw, maar deze komt pas in januari (net als het extra keukenkastje). Wel merk ik nu al dat ik het liefst nog een kastje heb voor al mijn bakspullen die ik beetje bij beetje wil gaan uitbreiden. Ik vind bakken sowieso al erg leuk, en door jouw blog is het nog leuker geworden. Ik zit er nu aan te denken om Kerstdiner (wij doen niet aan speciale kerstavonden o.i.d.) bij mij thuis te doen met mijn ouders, oma en misschien tante als zij kan. En dat ik dan onder andere cupcakes serveer die jij zo mooi had gemaakt met sneeuwpoppen en kerstmutsen. In ieder geval, ik heb wel inspiratie ergens haha.

    Beantwoorden
  15. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Ik had bij je moeder al gelezen dat jij (en je zus) uit huis zouden gaan!
    Spannende tijden hoor, maar oooooh, wat is het leuk geworden.
    Zo mooi licht en groot en mooi en en en…..nou gewoon heel fijn, je eigen plekkie.
    Nu lekker genieten en tot rust komen.
    Ik bak weinig, maar kijk elke dag met veel plezier naar je advent kalender.
    Super leuk om te lezen en misschien hier en daar toch wat leuks te onthouden.
    Heel veel geluk in je nieuwe huis, gefeliciteerd met de mooie plek en voor nu lieve groetjes,
    Daphne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dankjewel Daphne, wat leuk om te horen! Ben heel erg blij met mijn eigen stekkie inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  16. Annigje says:
    5 jaar geleden

    Ziet er echt super leuk uit! De kleur bank is zo gaaf! En je ‘salontafel’ vind ik echt een heel creatief idee. Waar heb je deze tafeltjes en poef gevonden als ik vragen mag?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Thanks, die komen bij Woonexpress vandaan 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Snelle chocolade fudge

Snelle chocolade fudge

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan