Behind the scenes: mei 2017 #2

Gepost: 4 juni 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Het waren weer drukke weken. Extreem druk kan ik je vertellen. De deadline van mijn boek moest ik halen en daar ging ik flink voor aan de bak. Letterlijk, want er moesten nog best veel recepten worden gemaakt. Die zette ik ook allemaal op de foto en ik schreef de recepten uit. Ik ging naar de vormgever en had een fotoshoot voor de cover en sfeerfoto’s in het boek. Ja, als ik het nu zo bekijk stonden de laatste twee weken vooral in het teken van mijn tweede boek. Kijk je mee wat ik allemaal deed?

We beginnen op zaterdag 13 mei. Hoewel ik de laatste weken (maanden?) ook bijna elk weekend werk, doe ik het op die dagen wel wat rustiger aan. En dan bedoel ik vooral een rustige start van mijn dag, heerlijk. Eind van de ochtend ging ik aan de slag met artikelen voor Laura’s Bakery, ik moest voor de week erop namelijk nog wat artikelen afmaken.

Zondag was het moederdag en ging ik ontbijten bij mijn ouders. Eind van de ochtend ging ik weer richting huis om te werken aan mijn boek. Ik schreef wat recepten uit en bereidde mijn afspraak voor de volgende dag voor.

Op maandag ging ik namelijk naar Amsterdam toe voor een afspraak bij de vormgever van mijn boek. Het zal in dezelfde stijl zijn als Het Basisbakboek, maar we gaan er wel een twist aan geven. Kan niet wachten om de eerste voorstellen te zien. Dan krijgt een boek echt vorm en dat is zo tof!

Dinsdag maakte ik bekend dat ik bezig ben met mijn tweede bakboek en wat is er leuk gereageerd door jullie! Heel erg bedankt voor al jullie lieve en enthousiaste berichtjes. Zo fijn om het nu eindelijk bekend te kunnen maken, ik ben er namelijk al maanden mee bezig.

Na de bekendmaking dook ik de keuken in om voor het boek aan de slag te gaan. Ik maakte onder andere een flinke pot met karamelsaus die ik voor een aantal recepten nodig had.

Woensdag werd het een ontzettend warme en benauwde dag. Ik kan daar niet zo heel goed tegen en er komt dan nooit zoveel uit mijn vingers. ’s Ochtends had ik nog even in de keuken gestaan en ik zette een paar recepten op de foto. Daarna plofte ik met mijn laptop op de bank en ging naast een open raam zitten werken aan mijn boek.

Donderdag en vrijdag stond ik voornamelijk in de keuken om recepten te maken. Zaterdag was de dag van de fotoshoot en dat was weer top! Net als vorige keer maakte Simone de foto’s van mij, ik ben weer ontzettend blij met het resultaat. We schoten ook de foto voor de cover, die gaat heel tof worden kan ik vast verklappen. ’s Avonds was ik kapot en plofte ik neer op de bank en kwam er niet meer vanaf.

Zondag ging ik naar Chanou toe. Gezellig een middag bijkletsen en ’s avonds gingen we zelf pizza’s maken in een pizzarette (geloof dat het zo heet). Toen we in Rome waren zei ik dat me dat zo leuk leek om te doen. Haar ouders hebben zo’n apparaat, dus die konden we lenen voor een gezellig avondje met zelfgemaakte mini pizza’s. Erg leuk!

Tot zover de eerste week van de drie weken in deze behind the scenes. De laatste twee weken zal ik niet dag voor dag bespreken, want dan schrijf ik ongeveer elke keer hetzelfde 😉 . Ik stond namelijk heel veel in de keuken om allerlei lekkers te bakken en te fotograferen voor het blog. Sommige dingen gingen overnieuw omdat ik nog niet helemaal tevreden was en daar ging ongemerkt best wat tijd inzitten.

We hadden ook een paar gigantisch warme dagen, dagen waarop je de oven niet aan wilt zetten. Ik moest soms toch, maar probeerde het wel zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig had ik ook nog een paar recepten op de planning waar je geen oven voor nodig hebt. Op die warme dagen zat ik voornamelijk te schrijven. Op een gegeven moment zelf op de grond naast de ventilator, want dat was de koelste plek met 32 graden in huis.

Dan nog een paar dingen die niet met het boek te maken hebben: mijn moeder was jarig en met familie gingen we barbecuen. Heerlijk, daar had ik nou echt zin in. Ik heb zelf helaas geen tuin of balkon en ben dan ook maar wat blij als ik ergens anders een avondje in de tuin kan zitten genieten van een barbecue.

Mijn zusje en haar vriend kregen ook de sleutel van hun huis en daar ging ik uiteraard kijken. Ze hebben een heerlijke zonnige tuin dus daar was ik in het zonnetje neergestreken met een taart die ik had meegenomen. Een nieuw huis is een reden voor taart toch? Gisteren ging ik ze ook een dagje helpen met klussen.

En gisteren was sowieso een hele belangrijke dag: ik maakte de laatste dingen voor het boek af en kon alles opsturen. Yes, zo heerlijk! Er zijn twee recepten waar ik nog een nieuwe foto van wil maken, dus dat doe ik komende week. En dan zal het verder alleen nog draaien om correcties en vormgeving de komende tijd. Oh, en inmiddels ligt de cover trouwens al vast. Ik laat hem snel aan jullie zien!

Komende weken geen tijd om te luieren, er staat alweer van alles op de planning. Wel ga ik het wat rustiger aan doen en proberen mijn weekenden weer helemaal vrij van werk te houden. Hopelijk wordt het mooi weer, dan ga ik nu ook heerlijk van het zonnetje genieten. De laatste tijd kwam daar maar weinig van terecht. Wil je tussendoor al weten wat ik allemaal doe de komende tijd? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. TessaC schreef:

  Wat zul je blij zijn dat de deadline gehaald is! Komende weken maar wel wat tijd vrij maken om te genieten van het mooie weer hoor! De zomerse dagen zijn hier in Nederland toch altijd sneller voorbij dan we denken! En de cover? Can’t wait!

  1. Laura Kieft schreef:

   Daar ben ik zeker blij mee. Hoe leuk het ook is om een boek te maken, qua drukte is het behoorlijk pittig 😉 Ik ga nu in ieder geval volop genieten van de zonnestralen de komende tijd (als ze er zijn dan 😛 )

 2. Trudy schreef:

  We zijn reuze benieuwd! ?

 3. Marian schreef:

  We zijn zooooo nieuwsgierig!! Heeft je nieuwe boek dezelfde afmetingen? Ik heb zaterdag nog maar weer eens gewoon je basis cakerecept gebruikt. Heel grappig: hij was erg goed gelukt, heerlijk luchtig. Mijn moeder zei vroeger altijd dat je minstens 8 minuten moest mixen om een goede luchtige cake te krijgen. Maar ik volg jouw instructies en mix juist maar kort. Heel veel oudere baksters geloven dat niet…. Groetjes van een stille genietster van je blog en !! van de bakboek, Marian

  1. Laura Kieft schreef:

   Het krijgt dezelfde afmetingen inderdaad, alleen wel iets meer pagina’s zoals het er nu uitziet. Grappig is dat he, dat de bereidingswijze in de loop der jaren zo kan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *