Behind the scenes: maart 2017 #2

Gepost: 2 april 2017 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
0

De lente is er nu dan echt hoor, de afgelopen tijd schijnt het zonnetje bijna elke dag. Wat een heerlijkheid. Dit mag nog wel even doorgaan zo. De afgelopen twee weken waren weer leuk! Ik had uiteraard weer een paar fijne bakdagen, had alvast een paasbrunch met de familie en maakte bekend dat Lian vanaf nu ook voor mij gaat bloggen.

Maandag de 20ste begon weer zoals altijd, ik ben gek op mijn standaard maandag die ik grotendeels achter de computer doorbreng. Komende tijd heb ik een paar maandagen die anders ingepland zijn, en stiekem kijk ik alweer uit naar mijn vertrouwde maandag.

Dinsdag maakte ik in dit artikel bekend dat Lian voor mij gaat bloggen! Hier waren we achter de schermen natuurlijk al een tijdje mee bezig, maar nu was het dan ook tijd om Lian aan jullie voor te stellen. De eerste artikelen van haar hand staan inmiddels ook al online.

Woensdag begon de dag met een digitale meeting met Lian. Omdat zij in het noorden van Limburg woont en ik in Haarlem, is het wat lastig om elke week af te spreken, dus we facetimen regelmatig. Ik schreef die dag ook al wat recepten uit die ik later die week wilde maken.

Donderdag fietste ik eind van de ochtend naar de supermarkt om daarna bij mij moeder te lunchen en de middag door te brengen in de tuin. Omdat ik wist dat ik in het weekend ook moest werken door verschillende deadlines, besloot ik nu even wat vrije tijd te pakken en van de zon te genieten.

Vrijdag was een bakdag! In totaal maakte ik 12 recepten, waaronder een aantal fantastisch lekkere koekjes waar ik maar moeilijk vanaf kan blijven.

Zaterdag zette ik alle gemaakte baksels op de foto. Sinds kort heb ik dat ingevoerd: op dag 1 veel bakken en lekker doorgaan in de keuken en dan op de volgende dag alles op de foto zetten. Dat werkt voor mij veel prettiger en zo kan ik in dezelfde tijd meer werk verzetten, dat is altijd goed natuurlijk.

Mijn zusje vierde die avond haar verjaardag voor vrienden en kwam wat van mijn gemaakte baksels ophalen. Omdat het zulk lekker weer was gingen we ook samen nog even een lekker ijsje halen.

Zondag leek het hier thuis wel al Pasen! Voor een campagne maakte ik een gezellige tafel voor het paasontbijt. Mijn ouders, zusje en haar vriend kwamen helpen met het opeten van al het lekkers. Binnenkort laat ik je de tafel uitgebreid zien!

Maandag begon niet helemaal lekker. Ik had mijn computer aangezet en net toen ik wilde gaan zitten om te beginnen viel hij weer uit. Bij het opnieuw aanzetten hoorde ik een zachte piep uit de computer komen en begon het te stinken, ik heb de stekker er dus maar snel uitgehaald. Flink balen dus, ook al was ik al van plan om hem binnenkort te vervangen. Ineens niet meer bij al je bestanden en programma’s kunnen is gewoon niet fijn. Gelukkig heb ik ook mijn laptop nog en kon ik daar gewoon op doorwerken.

Mijn zusje was ook jarig die dag, en ’s avonds gingen we uit eten met de familie bij Villa Westend. Ik zat behoorlijk vol en twijfelde of ik wel een toetje zou nemen. Eerder die avond zag ik iemand van de bediening voorbij komen lopen met een grote chocoladebol, dus ik besloot te vragen welk dessert dat was. Na de uitleg was ik eruit: ik nam wel een dessert! Op mijn bord zie je allerlei lekkers met passievrucht in de hoofdrol: gelei, parfait, panna cotta en mousse. In de chocoladebol zat naast de passievruchtenmousse ook nog witte chocolademousse. Echt hoor, ik heb zitten genieten!

Dinsdag werd er een heel erg leuk en lekker pakketje bezorgd. De mensen van Ben & Jerry’s stonden voor de deur met de drie nieuwste ijssmaken. ’s Avonds kwam mijn vader me helpen met mijn defecte computer. De voeding is doorgebrand heb ik mij laten vertellen. Met de harde schijf was niks mis gelukkig en dus heb ik al mijn bestanden nog.

Woensdagochtend ging ik naar de stad toe. Bij de Apple Store won ik wat informatie in voor een nieuwe computer want ik twijfelde over welke schijf ik nodig had. Daar ben ik inmiddels uit, maar het is net weer een model dat niet standaard op voorraad is. Nog even wachten dus.

Donderdag begon ik met het schrijven van artikelen en het editen van een video voor Handige Baktips. ’s Middags ging ik naar de opticien voor een soort controle van mijn lenzen en ik zat ook samen met mijn zusje nog even op een terras van het zonnetje te genieten.

Vrijdag was weer een bakdag, een heerlijke kan ik je vertellen. Ik ging onder andere met een paasrecept en schandalig lekkere chocoladekoekjes aan de slag. Kan niet wachten om de recepten met jullie te delen! Nog even geduld 😉 .

En dat waren dan alweer de laatste twee weken. Achteraf nog best druk, dat had ik van tevoren niet helemaal verwacht. Dit weekend reis ik af naar Limburg voor gezelligheid met Lian en Mariette. Ik blijf ook een nachtje slapen voor nog een werkdagje met Lian, wel zo handig. Er staan ook nog wat andere leuke afspraken op het programma, waaronder een tof persevent. Daarover meer in de volgende behind the scenes, maar je kunt natuurlijk ook tussendoor op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Daphne schreef:

  Wat een leuke, drukke en gezelloge tijd heb jij gehad zeg.
  En die foto van je Paas tafel met je konijn…….aaaaah, lief zeg!!
  Wat is ze al groot geworden joh!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ja ze is echt flink gegroeid!

 2. Homemade by Joke schreef:

  Je had weer een paar drukke maar wel leuke weken lieverd maar wat fijn dat Lian je nu bijstaat met je blog!!
  Tja, dat was wel grappig de paaslunch vorige week al 😉
  Geweldig leuke foto van die ontzettende nieuwsgierige Lot bij de tafel hahaha.
  Liefs, mam ♥

 3. Britt schreef:

  Zo slecht van mij ook dat Pasen, al die lekkere eitjes! Lieve foto van je konijn! Ik ben zo blij dat het weer ijsjesweer is 🙂

 4. Lieke schreef:

  Jaloers 🙁 Stonden die mensen van Ben & Jerry’s maar hier aan de deur met drie nieuwe smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *