Behind the scenes – januari 2014

31 januari 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

bts januari 1

De Behind the scenes begin ik deze maand even met een huishoudelijke mededeling. Op het gebied van Facebook stond de bloggerswereld begin deze maand een beetje op zijn kop. Facebook heeft namelijk bedacht dat zij wel weer eens wijzigingen konden aanbrengen in het wel of niet laten zien van bepaalde berichten. Het kan dus zomaar zijn dat je Laura’s Bakery op Facebook liked, maar daar nu gaat kijken en tot de ontdekking komt dat je al die berichten (of veel daarvan) helemaal nooit gezien hebt. Vervelend dus! Je liked een pagina om de updates te zien nietwaar?

Nu is daar wel een oplossing voor, je moet dan even aangeven dat je graag meldingen wilt ontvangen. Daarvoor ga je naar de Facebook pagina van Laura’s Bakery en klik je op vind ik leuk. Er verschijnt dan een drop down menu waarin staat “meldingen ontvangen”. Klik hier op om geen één bericht meer te missen op Facebook. Je krijgt dan dus een melding zodra ik iets op facebook zet. Ook is er nog de ‘edgeranking’: hoe vaker je een pagina bezoekt en er reageert of berichten liked, hoe vaker je updates wel te zien krijgt in je tijdlijn. Garantie voor het zien van alle berichten geeft dit niet, het is niemand echt duidelijk waar die grens nu precies ligt.

Dus: niets willen missen? Zorg dat je de meldingen ontvangt! Maar ook door de berichten die je wel ziet te liken of erop te reageren zou je dus al meer nieuwe berichten moeten zien.

bts januari 2

Tot zover de huishoudelijke mededeling, nu verder met wat ik deze maand allemaal deed. Het was op bloggebied een vrij rustige maand. Na een hectische decembermaand deed ik het deze maand iets rustiger aan. Het laatste seizoen (5) van mijn favoriete serie The Mentalist ben ik aan het kijken en ik heb ook nog een spannend boek gelezen. Natuurlijk heb ik ook deze maand weer gebakken, ik begon de maand met het experimenteren met glutenvrij en lactosevrij bakken. Daar hebben jullie nu inmiddels wel al wat meer van gezien. Afgelopen week plaatste ik bijvoorbeeld al het recept voor glutenvrije en lactosevrije koekjes!

Het is trouwens wel even flink zoeken en proberen hoor, dat glutenvrij en lactosevrij bakken. Zo bak ik bijvoorbeeld altijd met roomboter, dat vind ik lekkerder. Vroeger, voordat ik een echte baknerd werd, gebruikte ik altijd margarine om te bakken. Ik wist toen niet beter en was altijd dik tevreden met het resultaat. Roomboter bevat lactose en kon ik dus niet gebruiken voor mijn experimenten. Margarine dan? Ook daarvan bevatten de meeste lactose of melkeiwit. Gelukkig vond ik één soort die wel 100% lactosevrij is: AH plantenmargarine. Deze margarine is ook nog eens ongezouten en daarmee prima geschikt om te bakken. Ik heb het nu al voor verschillende dingen gebruikt en dat gaat prima.

De glutenvrije en lactosevrije pancakes op de foto waren zeer goed geslaagd. Het recept daarvan zien jullie komende maand op het blog verschijnen.

bts januari 3

Niet zoveel foodpost deze maand, maar de foodpost die wel kwam was  heel erg leuk! Ik kreeg een leuk pakket met verschillende Silikomart producten thuis gestuurd. Dit merk heeft echt heel erg veel op het gebied van bakken en decoreren. Zelfs ingrediënten, dat wist ik bijvoorbeeld niet. Ik ontving een zak voor rode Royal Icing. Ben heel benieuwd hoe dat werkt met zo’n mix. Die ga ik binnenkort dus eens uitproberen. Ook ben ik heel erg benieuwd naar de easy candy mold om zelf leuke kleine snoepjes te maken. Hier ga ik binnenkort lekkere snoepjes mee maken! Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van het resultaat 🙂

bts januari 4

Deze maand hebben jullie alles kunnen lezen over de dessert table die ik met Maris en Marieke maakte. Ik zorgde natuurlijk voor de baksels waarbij alles een fast food thema had. Ik begon op vrijdagavond al met de voorbereidingen en heb uiteindelijk een groot deel van de zaterdag ook nog druk gebakken en gedecoreerd. Aan het eind van de middag stapte ik op de fiets om het lekkers naar Maris te brengen voor het feestje op zondag. Een overzicht van de fast food baksels vind je hier.

bts januari 5

Na zo’n dag non stop bakken en fotograferen was ik het ’s avonds best even zat. De zaterdagavond bracht ik daarom lekker lui door met een karamel ijsje voor de tv. Helemaal niet verkeerd zo’n verschrikkelijk luie avond moet ik zeggen :).

bts januari 6

Zelf bak ik niet zo vaak brood ook al vind ik het wel heel leuk. Mijn vader bakt wel regelmatig brood en dit keer gingen we samen aan de slag. We maakten deze heerlijke caprese broodjes, deze zijn elke keer weer een succes. Helaas was het ’s avonds al te donker om goede foto’s te maken. Binnenkort gaan we ze dus gewoon nog eens maken, wat een straf… Dan wel op tijd zodat het nog licht is als ze klaar zijn.

bts januari 7

Afgelopen weekend heb ik weer eens schuimpjes gebakken. Wel een beetje anders dit keer. Ik wilde namelijk nog wat dingen uitproberen. Zo ging ik aan de slag met eiwitpoeder in plaats van verse eiwitten en gaf ik ook nog een smaakje aan de schuimpjes. Het resultaat was echt heel erg lekker. De schuimpjes zijn wel iets anders dan mijn basis schuimpjes recept. Deze zijn bijvoorbeeld een stuk brosser, daarmee lijken ze wat meer op de schuim kransjes die je in de supermarkt koopt. Ik had gehoopt dat ze mooi roze zouden zijn door de frambozen dressing die ik gebruikte, maar daar zag je uiteindelijk nauwelijks iets van terug. De smaak was er gelukkig wel! Hoe ik ze maakte laat ik natuurlijk binnenkort hier zien.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Maaike schreef:

  Superleuk dat je meer lactosevrij bakt. 🙂 En ik ben erg benieuwd naar die capresebroodjes!

 2. Monique de Vos schreef:

  Hallo Laura, ik vroeg me af waarom je glutenvrij en lactosevrij aan t uitproberen bent. Hoe meer recepten hoe beter wat mij betreft, maar ben toch even nieuwsgierig waarom je dit wil uitproberen.
  Groetjes,
  Monique

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Monique,
   Ik kreeg steeds meer vraag naar glutenvrije recepten en omdat ik vindt dat iedereen lekker moet kunnen bakken ongeacht een allergie besloot ik hier wat meer mee te gaan doen. Zodoende dus 🙂
   Liefs, Laura

   1. Monique de Vos schreef:

    Knap van je dat je dit doet. Ik vind het een hele uitdaging om alles glutenvrij klaar te maken dus zoals ik al eerder zei, hoe meer hoe liever. Ik ben er blij mee. En mijn zoon ook, die al die zelf gebakken, glutenvrije koekjes, erg lekker vind.
    Dus bedankt en ik kijk uit naar meer. 🙂

    Monique

 3. Francien schreef:

  Ik eet gezond , geweldig om te doen maar ben een taartenbakker. Hebt jij voor mij tips om een andere vorm suiker te gebruiken voor al deze heerlijkheden. Ben steeds meer suikervrij aan het worden maar wil de taarten ‘erin’ houden.

  Love your FB en Blog
  Groetjes Francien

  1. Laura's Bakery schreef:

   Er zijn verschillende vervangers voor suiker. Lees de review van dit boek maar eens, dat zal je zeker leuk vinden: http://www.laurasbakery.nl/review-gezonde-taarten-cakes-en-koekjes/
   In dit boek worden geen geraffineerde suikers gebruikt en zijn allemaal gezond(er).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen