Foodnieuws #15

27 november 2016
0

foodnieuws-15-1

Ik merk het aan de persberichten in mijn mailbox en de hoeveelheid perspakketten wanneer het najaar is begonnen. In aanloop naar de feestdagen worden vele nieuwe producten geïntroduceerd. In deze editie van Foodnieuws deel ik een aantal van die producten met jullie, maar ik laat ook wat merken en producten zien waar ik zelf kennis mee heb gemaakt en waar ik enthousiast over ben. Wie weet zit er nog wel iets leuks over lekkers voor in de schoen of onder de kerstboom voor je tussen!

Nieuwe Tony smaken + Tony’s store

Bij Tony’s Chocolonely hebben ze niet stilgezeten de laatste tijd. In rap tempo komt de ene na de andere nieuwe smaak uit. De twee nieuwste smaken zijn twee witte repen. De een is gewoon witte chocola zonder toevoegingen, de ander is wit, framboos, knettersuiker. Gevaarlijk lekker kan ik je zeggen. Ik mocht trouwens kijken hoe de repen van Tony’s Chocolonely worden gemaakt en schreef er dit verslag over.

Ook leuk: de Tony’s Store. Jawel, in Amsterdam op het Westergasterrein is naast het Tony’s kantoor nu een heuse winkel geopend. Hier kun je terecht voor het hele assortiment chocoladerepen, maar ook voor andere leuke goodies van deze chocolademakers.

Koop je repen in de webshop!
Bezoek de Tony’s Store: Polonceaukade 12, 1014 DA Amsterdam

foodnieuws-15-2

Francesca’s Eetkalender

Vraag jij je bijna dagelijks af wat je ’s avonds op tafel moet zetten en vind je het lastig om hier ook nog eens variatie in aan te brengen? Dan is Francesca’s eetkalender echt iets voor jou. In deze mooie weekkalender vind je ruim 200 recepten verdeel in 52 weekmenu’s. Van maandag tot donderdag staan de recepten al voor je klaar, inclusief boodschappenlijst. Vrijdag is kliekjesdag, dan krijg je recept suggesties voor dingen die je waarschijnlijk over hebt van de rest van de week. In het weekend moet je nog wel even zelf bedenken wat je gaat eten, al staan er natuurlijk meer dan genoeg recepten in de kalender waar je uit kunt kiezen. En verder is er natuurlijk ook nog ruimte om al je afspraken op te schrijven.

De eetkalender kost €19,99 en is hier te koop.

foodnieuws-15-6

Blond Indians

Bij Blond Indians verkopen ze hele leuke en stoere denim producten voor in de keuken. Dan heb ik het natuurlijk over schorten en ovenwanten. Ik kreeg van beide eentje opgestuurd en heb ze al veelvuldig gebruikt. Kwalitatief zijn ze erg goed en op het schort zitten leuke en stoere details. Er is overigens zowel een vrouwen- als mannenversie van het schort.

En als je dan toch nog even verder zoekt in de wegschop kom je ook nog verschillende soorten olijfolie, messen en meer moois (en lekkers) tegen voor in de keuken.

Ga naar de Blond Indians website.

foodnieuws-15-4

Lekker Miljuschka

TV-kok Miljuschka Witzenhausen heeft onlangs haar tweede boek -Lekker Miljuschka- uitgebracht. Vorig jaar konden we lezen over het eten van de Amerikaanse food trucks in haar eerste boek, in dit nieuwe exemplaar is het een stuk persoonlijker geworden. Persoonlijk in de zin dat haar favoriete recepten gebundeld zijn in één boek. De hoofdstukken zijn als volgt ingedeeld: ontbijt, lunch, groente, verse vis, vlees, cheesecake en zoet. Yes, een apart hoofdstuk voor cheesecakes! Wie Miljuschka een beetje kent weet dat dit een logische stap is geweest, ik kan niet wachten om binnenkort een van deze recepten uit te proberen.

Maar het is dus niet alleen maar zoet. Eigenlijk kun je met dit boek op elke dag van de week, en dan ook nog eens ieder moment van de dag iets lekkers op tafel zetten. Van eenvoudig en snel voor doordeweeks tot lekker uitpakken in het weekend. Met de recepten voor de avondmaaltijd kun je mixen en matchen. Neem de bijvoorbeeld wilde spinazie uit het groente hoofdstuk en kies hier een lekker vleesgerecht bij uit het desbetreffende hoofdstuk om er een hele maaltijd van te maken. Het fijnst aan dit boek? Je kunt alle ingrediënten goed vinden en je maaltijden staan in een handomdraai op tafel.

Lekker Miljuschka kost €20,- en is hier te koop.

foodnieuws-15-3

Bakken met Kennis

Doordat ik nu al heel wat jaren aan het bakken ben, kan ik inmiddels wel zeggen dat ik er veel van weet, maar ik ben ook wel zo eerlijk dat ik lang nog niet alles weet. Ik had wel eens gezocht naar een toegankelijk boek met kennis over bakken, maar dat bleek niet te vinden te zijn. Mede daarom startte ik mijn tweede blog Handige Baktips. Als ik al naar kennis zocht, dan moesten er vast nog veel meer mensen zijn.

Ik was blijkbaar niet de enige die zo dacht, want onlangs kreeg ik een persbericht van het boek Bakken met Kennis. Mijn interesse was direct gewekt door de ondertitel (“de wetenschap achter het bakken”) en ik vroeg een recensie exemplaar aan. Het boek begint met vier theorie hoofdstukken: allerlei wetenswaardigheden, de basisingrediënten, materialen, toevoegingen, vervangingen en meer. In de overige 6 staan recepten centraal. Stiekem vind ik dat jammer, want ik had op meer theorie gehoopt. Wel wordt bij de recepten aangegeven waarom bepaalde dingen worden gedaan, dus dat geeft toch nog wat extra theorie. En het is ook eigenlijk best prettig, zo leer je recepten nog beter te begrijpen.

De theorie in het boek geeft je een goede basis. Wel worden er regelmatig termen gebruikt waar je als beginnend bakker misschien een beetje moedeloos of zelfs onzeker van wordt. Ikzelf weet wel wat er bedoeld wordt, maar ik kende ook lang niet al deze termen. Hierdoor oogt en leest het boek moeilijker weg dan je misschien zou willen. Maar ben je nou al een gevorderde thuisbakker, dan zul je je denk ik niet zo snel laten afschrikken. Jammer vind ik dat de vervangers voor suiker, zuivel, etc. zo sterk naar voren komen in dit boek. Handig om te weten voor degenen met een allergie (al koop je daar eerder een specifiek boek voor), maar ik vind het zelf niet écht de essentie van het bakken. Van mij had dit minder aanwezig mogen zijn in een boek waar kennis van bakken centraal staat.

Zoals je misschien merkt ben ik een beetje twijfelachtig over dit boek. Ja, er staat veel goede informatie in. Dat is erg handig, al is het meeste mij wel al bekend. Maar door gebruikte termen is het denk ik wel nog een lastig boek voor de beginnende hobby bakker, veel dingen hadden laagdrempeliger gekund naar mijn mening. Maar goed, dat is misschien ook gewoon meer mijn stijl. En ik vind de redelijk grote aanwezigheid van vervangers dus jammer. Maar dat neemt niet weg dat het een nuttig boek is voor de enthousiaste (gevorderde) bakker die wat bij wil leren of gewoon de kennis gebundeld wil hebben als boek.

Bakken met kennis kost €29,99 en is hier te koop.

foodnieuws-15-5

Andere Chocolade

Nóg meer chocolade! Dit keer als abonnement. Ja echt, je kunt een abonnement nemen op chocoladerepen. Of chocoladeverzekering zoals eigenares Siebrigje het ook wel noemt.Zo heb je iedere maand weer een doosje met 4 nieuwe pure repen in de brievenbus liggen. Als je liever melkchocolade wilt kun je hier een box voor bestellen, daar is nog geen abonnement voor beschikbaar.

In de box vind je naast de repen chocola ook een flyer met toelichting op de repen zelf. Je leest wie de reept heeft gemaakt, waar de cacaobonen vandaan komen en wat hem nou zo bijzonder maakt. Een erg leuke toevoeging. En ook fijn:de repen worden gemaakt door makers die kleinschalig werken en hun bonen direct inkopen bij de cacaoboeren voor een eerlijke prijs.

Een box heb je al vanaf €16,- en het abonnement is op verschillende manieren af te sluiten (vanaf €21,- per maand)

Sluit hier jouw verzekering af.

(Houd vooral even mijn Instagram account in de gaten, want hier volgt binnenkort een winactie voor een box chocola!)

foodnieuws-15-7

Op gebak geïnspireerde Nespresso capsules

Van het nieuwste Nespresso persbericht werd ik wel heel vrolijk. Drie nieuwe smaken die allemaal een link hebben met gebak. Ha, hoe leuk is dat! Ik heb ze nog niet geproefd helaas, maar bij mijn volgende bezoekje aan de Nespresso winkel moet ik daar maar eens verandering in brengen. Het zijn trouwens Limited Editons die slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.

Variations Apfelstrudel – Een verleidelijke espresso die gebaseerd is op de Livanto, aangevuld met aroma’s van gebak, appels uit de oven en een vleugje kaneel.
Variation Sachertorte – De populaire sachertorte diende als inspiratie voor deze espresso. Een combinatie van de balans en ronding van de Livanto Grand Cru en tonen van de zachte chocolade en abrikoos.
Variations Linzer Torte – Deze espresso is het resultaat van het zoete samenspel van de evenwichtige, ronde tonen van de Livanto en de smaken van rode vruchten en gekruid deeg.

Deze drie Variations Limited Edition hebben een intensiteitslevel 6 (op een schaal van 1 tot 12) en een adviesprijs van € 4,20 voor tien capsules. De Grands Crus zijn verkrijgbaar voor een beperkte periode.

Dit is slechts een kleine selectie van de producten en persberichten die ik dagelijks ontvang. Wil je alles zien, volg mij dan op Instagram. Via Instastories houd ik je op de hoogte van alle foodpost!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *