TAG: 10 things I hate about food

Gepost: 11 juli 2017 Laatst bewerkt: 21 juni 2024
TAG: 10 things I hate about food

Je zou denken dat foodbloggers en andere foodies alleen maar laaiend enthousiast worden van eten, maar niets is minder waar. Althans, ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar ik weet dat Lian en ik ook echt wel onze dingen hebben die we niet leuk vinden aan eten. En ik denk zomaar dat wij daar echt niet de enige in zijn. Dat bracht ons op het idee voor deze tag: 10 things I hate about food. Een overzicht met dingen waar wij ons mateloos aan kunnen irriteren, momenten wanneer we intens teleurgesteld kunnen zijn en meer van dat soort dingen. En nee, wees niet bang voor een artikel vol gemopper en negativiteit. Lees het vooral met een knipoog en neem ons niet te serieus, doen we zelf ook niet 😉 . Ik ben benieuwd of er herkenbare dingen tussenzitten voor jullie.

1. Het net niet lekkerste hapje als laatst

Ik bewaar graag het lekkerste hapje voor het laatst. Dat stukje van een cordon bleu boordevol kaas, dat stukje aardappel uit de oven met kaas wat lekker krokant is. Bij mij zijn deze hapjes voornamelijk met vlees en/of kaas. Ik baal echt als dat laatste stukje dan toch niet het lekkerst blijkt te zijn.

2. Toch niet op voorraad

Met intens veel zin in bijvoorbeeld je favoriete chocoladereep naar de kast lopen omdat je 100% zeker weet dat die er ligt. Toch? Verdorie. Reep weg. Heb je die nou al eerder opgegeten of is iemand anders in huis je voor geweest?

3. Dat ziet er lekker uit! (toch?)

Een maaltijd die er fantastisch uitziet en waarbij het water je in de mond loopt. Je neemt een extra grote hap om van dat lekkers te gaan genieten en dan blijkt het gewoon helemaal niet lekker te zijn. Daar gaat je lekkere maaltijd.

4. Niet alles kunnen proberen wat je wilt

Ik had dit voor het laatst in Rome. Er stond zo ontzettend veel op mijn lijstje dat ik daar wilde eten, te veel voor het aantal dagen dat ik er was. Zo had ik daar gnocchi, panna cotta, burrata en nog veel meer willen eten wat er gewoon niet van gekomen is. Omdat ik vol zat of omdat er gewoon niet meer eetmomenten pasten in een dag. Nu moet ik -heel vervelend- nog eens terug naar Rome/Italië om de rest van mijn lijstje te eten. Er zit niets anders op.

5. Geen ruimte/zin meer

Ik noemde het kort al even in het vorige punt, een volle buik. Vol enthousiasme beginnen aan een maaltijd en hem niet op krijgen. Of erger nog; je ’s ochtends al verheugen op iets lekkers later op de dag en dan vol zitten of er gewoonweg geen trek meer in hebben. Daar kan ik dan dus echt van balen.

6. Misleidende verpakking

Je hebt het misschien wel eens in proefvideo’s gezien. Dat we een verpakking open maken en er een teleurgestelde ‘oh’ klinkt. Op de verpakking ziet het er toch echt heel anders/groter/lekkerder/etc. uit dan de daadwerkelijke inhoud. Enige wat het nu nog goed kan maken is de smaak, maar toch, het oog wil ook wat.

Amerikaans snoep proeven video 1a
7. Vorige keer was het beter

Soms maak ik een maaltijd van wat restjes die uiteindelijk fantastisch lekker blijkt te zijn. Zo lekker dat ik het later nog eens maak. Het wordt alleen nooit meer zo lekker als die eerste keer toen ik er geen verwachtingen van had.

8. Eten om het eten

Dit geldt voor mij eigenlijk alleen maar wanneer ik ziek of niet lekker ben, al heb ik zelfs dan vaak nog een prima eetlust. Onlangs dus niet, een paar dagen op rij was ik flink misselijk. Zodra ik aan eten dacht werd het alleen maar erger. Maar toch, je moet iets eten. Dus zat ik het kleine beetje eten dat ik nam alleen maar naar binnen te schuiven omdat het moest. Zo jammer als je niet kan genieten van je eten (dat normaal wel heel erg goed smaakt).

9. Dingen die net niet lukken. Keer op keer.

Mijn eitje eet ik het liefst zachtgekookt. Het eiwit moet gestold zijn en het eigeel nog lekker smeuïg. Ik kook niet vaak eitjes, maar als het dan gebeurt verheug ik mij daar ook echt op en dan wil ik dat het lukt. Ik denk dat 2 op de 10 eitjes precies zo zijn als ik wil, de rest lukt net niet. Net te hard of net te zacht. En haal ik de pan een volgende keer ietsjes eerder van het vuur is het weer te zacht. Echt hoor, sinds ik hier woon valt er geen pijl op te trekken terwijl het voorheen altijd goed ging. Gevolg: ik kook steeds minder vaak een eitje.

10. Niet weten wat je eet

Ooit was ik een keer op een event en ik verstond niet wat de serveerster zei over de hapjes op haar dienblad lagen. Ik nam er dus maar gewoon eentje en at het op. Echt lekker vond ik het niet, maar ik kon het ook niet vies noemen. Toen ze weer langsliep vroeg ik wat er ook alweer op dat toastje zat. Haar antwoord: foie gras, ganzenlever dus. Laat dat nou net iets zijn dat ik uit principe niet wil eten. Ik kon daarna alleen nog maar denken aan die arme ganzen met een trechter in de keel. En ik leerde dat ik de volgende keer gelijk moet vragen wat het is als ik het in de drukte niet goed kan verstaan.

Dat was hem dan. Mijn overzicht aan dingen die ik op culinair gebied niet zo leuk vind. Het is immers niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn.

Ik ben benieuwd of dit jullie bekend voorkomt of dat je juist hele andere dingen hebt die jou mateloos kunnen irriteren aan eten. Deel het vooral in de reacties. Of als je ook een blog hebt; blog erover! Dan vinden Lian en ik het uiteraard wel leuk als je ons erin noemt en een linkje plaatst naar onze overzichten 😉 . Laat je het ons weten waar we jouw 10 things I hate about food kunnen vinden?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

 1. Tjuny schreef:

  Eitje koken en het is vrijwel altijd perfect: eieren altijd van ca. dezelfde groote en temperatuur (koelkast). Water koken, digitale keukenwekker klaarzetten op voor ons 7,30, eitjes in de pan en GO.
  Zo vind je haast op de seconde uit welke tijd je nodig hebt. Veel eitjes, dan grotere pan net meer water en erbij blijven, vooral op het laatst, zodat je ze meteen kunt afgieten en schrikken.

  1. Rineke schreef:

   Ik prik er nog een gaatje in en doe ze op 6 minuten. lekker smeuig. En maar even laten schrikken. Ik vis ze uit de pan met een soeplepel, want 1 ei moet 2 minuten langer….zo krijgt ieder een ei naar zijn zin.

 2. Marieke schreef:

  Niet weten wat je moet eten, is inderdaad een irritatiepunt.
  Ik heb er nog één; ik lust absoluut geen tomaat, terwijl de meeste anderen er dol op zijn. En als je ergens anders gaat eten zit er altijd wel tomaat op, in of tussen. En heel veel recepten zijn ook met tomaat.
  En nog eentje: vind je een lekker recept en dat zit er een ingredient bij waar je echt niet weer waar je dat nu zou moeten kopen.

 3. Mariette schreef:

  Haha zo herkenbaar dit! Ik ga er ook mee aan de slag 😀

 4. Arja schreef:

  Mijn irritatiepuntje qua eten is, dat je zo lang in de keuken heb gestaan en vervolgens binnen 5 minuten klaar met eten te zijn, dan kan ik echt om me heen kijken en denken: heb ik daarvoor zo lang in de keuken gestaan 🙂
  En als je je dag niet heb, dan mislukt zelfs nog het meest simpele: aardappel/groente/vlees pfffff

  Verders heb ik meer irritatiepuntjes op bakgebied 😀

  1. Laura Kieft schreef:

   Oh ja dat is ook een goede, dat het eten zo snel weer op is.

 5. Laura schreef:

  Ik begrijp het helemaal.. haha leuk geschreven!

  1. Laura Kieft schreef:

   Dank je wel 🙂

 6. Britt schreef:

  Vooral nummer 4 en 8 zijn heel herkenbaar hahaha!

 7. Linda schreef:

  Normaal gesproken kunnen genieten van iets simpels zoals een plak ontbijtkoek of kop koffie, maar hier tijdens een migraine aanval een afkeer tegen hebben. Het bijzondere is dat ik juist aan het eind van een aanval mega zin heb in een vette tosti met kaas?

 8. Trudy schreef:

  Ben heel allergisch voor chocolade.
  Je wilt niet weten hoe vaak ik tegen producten aanloop waar chocolade of cacao in zit!

  Het meest irritante is dan nog dat ze ingrediënten in die minilettertjes vermelden.
  Dat, zouden ze vanuit de overheid moeten verplichten, om goed leesbaar te maken.

  1. Laura Kieft schreef:

   Chocolade allergie is herkenbaar, heb ik ook een aantal jaren gehad. Gelukkig overheen gegroeid 🙂

 9. ingrid schreef:

  ze zijn allemaal herkenbaar…. maar nr 3 is echt een trauma voor het leven. een recept wat ik had gezien….. kwam er niet van , dus echt soort weken op verheugd en eigenlijk daarna nooit meer zoiets vies gegeten. is al jaren geleden, maar mijn (ex) man en ik hebben het er nog jaren over gehad. een diepte punt op dat moment, maar hilarische herinnering later nog.

  en mijn kinderen….. ik heb er 8 ben er dol op , maar het zijn de meest lastige eters (nu en anderen geweest ) die er zijn. alle tips en tv programma’s ten spijt, er is altijd wat. de tegeluitspraak “het eten is klaar…….. kom je zeuren??” is ons op het lijf geschreven. en ik weet zeker , dat die tegeltjes als hete broodjes over de toonbank zouden gaan in veel gezinnen… 🙂

  1. Laura Kieft schreef:

   Met kleine lastige eters nog geen ervaring hier, maar ik kan me goed voorstellen dat dat gigantisch frustrerend is als je met je goede gedrag staat te koken voor ze.

 10. Ingrid schreef:

  Herkenbaar, mijn grootste irritatie is de afwas nadat ik gebakken heb. Allemaal spullen die niét in de vaatwasser mogen. Alsof ik dan nog zin heb in een berg afwas?

 11. Linda Peek schreef:

  Hi Laura,

  Jeetje wat vond ik jullie foodtag leuk. Ik heb deze ook even ingevuld. Het resultaat lees je hier.

  http://www.lekkeretenmetlinda.nl/tag-10-things-i-hate-about-food/

  En ik heb jullie natuurlijk netjes genoemd.

  Gr. Linda

  1. Laura Kieft schreef:

   Leuk Linda! Ik ga zo gelijk even bij jou lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *