Smaaktest: Vivalto Lungo VS Vivalto Lungo Decaffeinato

29 mei 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Nespresso vivalto lungo 1a

Sinds ik een masterclass van Nespresso’s koffie conaisseur Ruurd kreeg, ben ik mij veel bewuster van de verschillende smaken koffie en vind ik het leuk om nieuwe smaken te proeven. Inmiddels heb ik ontdekt dat ik het liefst Lungo’s drink en mijn favoriete Grand Crus de Vivalto Lungo is. Nu is daar dus ook een gedecafeïneerde alter ego van; de Vivalto Lungo Decaffeinato. In combinatie met de naam van dit artikel voel je hem waarschijnlijk al aankomen: ik heb deze twee Grands Crus onderworpen aan een smaaktest. Nespresso zegt namelijk dat ze hetzelfde smaakprofiel hebben, ondanks dat het proces van beide koffie’s verschillend zijn. Daar was ik wel benieuwd naar en dus heb ik ze geproefd en vergeleken.

Had jij dit verwacht? Ik heb in ieder geval weer van alles geleerd over gedecafeïneerde koffie. Ik zet een paar leuke weetjes voor je op een rij:

  • Cafeïnevrije koffie is helemaal niet cafeïnevrij. Er zit altijd nog een klein beetje cafeïne in, maar deze hoeveelheid is zo klein dat je lichaam daar helemaal niets van merkt. Daarom noemen ze het bij Nespresso gedecafeïneerde koffie.
  • Een kopje thee bevat meer cafeïne dan de gedecafeïneerde koffie van Nespresso (2,5 milligram in een kopje koffie en 10 milligram per 100 ml thee)
  • Zelfs een blokje chocolade bevat nog meer cafeïne (40 milligram in 100 gram pure chocola en 20 milligram in 100 gram melkchocolade)

Nespresso vivalto lungo 2a

Ben jij al bekend met de gedecafeïneerde koffie van Nespresso?

Dit artikel is een samenwerking met Nespresso, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Joke schreef:

    Deze koffie is inderdaad heel erg lekker, ik denk wel mijn favoriete smaak tot nu toe!
    Echt een kopje koffie om van te genieten met een eigen gebakken koekje erbij 😉

    Groetjes, Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *