Zoet Nieuws #1

19 mei 2014
0

Er gebeurt altijd van alles in de wereld van (zoet) food. Er is een nieuw boek uit, een leuke gadget, een handig hulpmiddel of juist iets heel lekkers is nieuw op de markt. Omdat het niet te doen is van elk leuk en lekker product een apart bericht te schrijven heb ik besloten om zo nu en dan (wanneer er genoeg te melden is) een bericht te maken met zoet nieuws. Vooral zoet nieuws dan, want een leuke gadget of iets hartigs mogen natuurlijk niet ontbreken. Kijk je mee wat mij de laatste tijd allemaal is opgevallen?

zoet nieuws #1 1

Op zoek naar een speciaal cadeau voor een chocoholic? Dan ben je bij BbyB Chocolates aan het juiste adres! Stel zelf een box met 5 of 10 sleeves samen waarbij je keuze hebt uit 22 verschillende smaken. Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan ga je toch gewoon voor een van de voorgeselecteerde boxen? Ik mocht de box met favourites of the chef testen en oh boy, wat zijn deze chocolaatjes lekker zeg! Vullingen als crème brulee, salted caramel en passievrucht/basilicum omhuld met pure, witte of melkchocolade zaten in deze box. Genieten!

Een box met 5 sleeves kost €21,- en bij 10 sleeves betaal je €42,-.

zoet nieuws #1 2

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn wenkbrauwen even optrok toen ik in mijn mail een bericht over bacon hagelslag zag staan. ‘Getverdemme, wie bedenkt dat nou?!’ dacht ik. Toch drukte ik niet gelijk op delete en dacht er even over na. Deze stukjes bacon in pak zou ik (denk ik) nooit bij het ontbijt op tafel zetten. Maar ik begon wel andere mogelijkheden te zien. Door hartige muffins, op een toef van hartige cupcakes of door een lekkere pastasalade. Ja, als ik er zo over nadenk vind ik dit nog best wel een leuk product.

De bacon hagelslag is nog niet te koop. Via kickstarter zijn ze eerst nog op zoek naar liefhebbers die hun kunnen steunen, ze hebben er 1000 nodig.

zoet nieuws #1 3

De Margrethe beslagkom van Rosti Mepal bestaat 60 jaar en dat is reden voor een feestje. Dat feestje wordt gevierd met een serie beslagkommen in alle kleuren en maten. Hartstikke vrolijk! De kommen blijven door de rubberen ring aan de onderkant ook nog eens supergoed staan. Zelfs de kleine kom staat ontzettend stevig en verschuift niet van zijn plek bij flink mengen en roeren.

zoet nieuws #1 4

Bolletje heeft sinds kort een nieuwe lijn producten; ‘Goed Bezig!’. De repen zijn per stuk of per twee verpakt en zijn er in verschillende varianten. Zachte repen, maar ook krokante of juist stevige repen. Naast de naturel smaken zijn er ook appel en cranberry smaken. Inmiddels heb ik alle repen geproefd en ik vind ze erg lekker, de stevige repen zijn mijn favoriet. Mocht Bolletje deze lijn nog gaan uitbreiden pleit ik voor eentje met noten, lijkt mij ook erg lekker!

zoet nieuws #1 5

Afgelopen week werd ik verrast door een pakketje van Mobipers met daarin een flesje walnotenolie en hazelnootolie. Deze olies zijn vers geperst in de betuwe van Nederlandse walnoten en hazelnoten. Dat vind ik leuk! De olies ruiken echt heerlijk en ik heb al verschillende ideetjes waar ik het in wil verwerken. In de webwinkel van Mobipers kosten deze twee flesjes samen een kleine 10 euro. Je hoeft niet bang te zijn dat ze kapot worden bezorgd, ze worden namelijk ontzettend goed en stevig ingepakt.

zoet nieuws #1 6

Voor iedereen die geen suiker wil of mag eten, maar wel van bakken houdt is er goed nieuws. Het boek Goed Zoet staat boordevol recepten die zonder suiker gemaakt kunnen worden. Het grootste deel is ook nog eens lactose- en glutenvrij. In dit boek staan recepten als een limoen-avocado dessert of een citroen-kokos taart, er is meer dan genoeg keuze. Je hebt wel ander soort ingrediënten nodig dan je misschien gewend bent, maar wie allergieën heeft zal waarschijnlijk wel al ingrediënten als kokosolie en rijststroop in de kast hebben staan.

Het boek Goed Zoet is te koop voor €29,95 en telt 240 pagina’s.

Dit bericht bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. MySimplySpecial schreef:

    Wat ziet die chocoladebox er leuk uit!

  2. Daniëlle schreef:

    Goed Zoet lijkt me een heel leuk kookboek! Ik eet zelf zo veel mogelijk suikervrij, dus daar ga ik eens naar kijken 😉

  3. Céline schreef:

    Interessant artikel!
    En superleuk dat je de walnotenolie hebt gehad, ik ben heel erg benieuwd waar je deze voor gaat gebruiken want ik heb zelf nog een flesje staan maar ben een beetje inspiratieloos haha 🙂 Het is in ieder geval heerlijk om aardappeltjes en paddenstoelen in te bakken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het ruikt zo lekker die olie! Zodra ik er iets mee heb gemaakt komt het natuurlijk online te staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *