Behind the scenes: juni 2013

Gepost: 30 juni 2013 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Vandaag een nieuwe categorie op Laura’s Bakery: Behind the scenes. Ik maakte er al eens eentje toen ik met mijn boekjes bezig was en daar werd leuk op gereageerd. Omdat ik het zelf altijd leuk vind om bij anderen te lezen, ben ik van plan dit maandelijks te doen als jullie het kijkje achter de schermen leuk vinden. Laat dus vooral weten wat je er van vindt.

Juni is de maand dat het programma Heel Holland Bakt begon, een ontzettend leuk programma! Elke week weer geniet ik van al het lekkers dat de kandidaten uit de ovens halen. Ik vind de ‘baktent’ er ook zo leuk uitzien, ze hebben stuk voor stuk een prachtig keukentje om in te werken.

Leuke post: de Zoku Quick Pop Maker. Met de paar warme dagen die deze maand telde heb ik hier al heerlijke ijsjes mee gemaakt. Een review van dit apparaat vind je hier, liever een lekker recept? Die vind je hier, lekkere aardbei-yoghurt ijsjes.

Ook mijn vrienden en familie weten dat ik dol ben op cupcakes. Ik heb inmiddels al heel wat potjes, kaarsjes en ander leuks in de vorm van een cupcake gekregen. Toch nemen al deze leuke cupcakes heel wat ruimte in beslag. Tijdens het opruimen deze maand besloot ik  daarom een groot gedeelte op een etagère te zetten. Staat ontzettend gezellig zo naast al mijn bakboeken.

Voor elke verjaardag hier thuis mag ik altijd allerlei lekkers maken. Meestal dient de jarige een verzoek in voor een taart en met een tweede taart krijg ik (redelijk) de vrije hand. Mijn moeder was jarig en koos de karamel shortcake uit, deze staat ook in mijn boekje. Ik maakte ook een lekkere aardbeien kwarktaart. Het recept van deze taart staat later deze week online (hier)! De visite treft hier trouwens bijna nooit een hele taart aan. Er is altijd wel al een punt uitgesneden en weer netjes teruggezet omdat ik er foto’s van heb gemaakt voor mijn blog.

Op de voorkant van mijn taarten boekje staat een heerlijke aardbeien tiramisu taart. Dit keer maakte ik hem niet als taart maar in een grote schaal. Dat was een heerlijk toetje!

Jullie hebben het misschien wel al meegekregen, ik ben sinds deze maand gastblogger voor het tijdschrift Taarten Decoreren. Ik stelde mij al eerder voor op het blog van Taarten Decoreren, deze post zie je hier. Deze maand stond de postbezorger voor de deur met drie (!) grote dozen die helemaal vol zaten met alle nummers die tot dan toe waren uitgekomen. Heel erg veel dus! Samen met een berg tijdschriften ben ik lekker in het zonnetje gaan zitten om inspiratie op te doen en leuke ideetjes te bedenken om te maken voor Taarten Decoreren. Ik heb al leuke ideeën genoteerd waar ik binnenkort mee aan de slag ga. Hier zul je volgende maand wel meer van zien.

YUM! Ziet dat er niet lekker uit? Ik ging samen met een vriendin wat eten bij Woodstone in Haarlem en daar koos ik dit heerlijke dessert uit. Het heet ‘Nonna Rie’ en bestaat uit een warme karamelcake met warme toffeesaus, vanille-ijs en slagroom. Echt een aanrader! Ben ik trouwens de enige die als eerst de desserts bekijkt zodra ik de menukaart voor mij heb liggen?

Nog meer ijs! Ik was in Amsterdam en zag een kleine ijscowagen staan met ambachtelijk Italiaans ijs. Van een Italiaan die met zwaar accent sprak kocht ik dit hoorntje met mango en bosbessen ijs. Er werd niet zuinig gedaan, het lijken wel vier bolletjes ijs maar het zijn er toch echt maar twee.

Plannen, plannen en nog eens plannen. In dit excel-bestand zette ik al mijn ideeën voor de advent dit jaar, gesorteerd per categorie. Ik ben er dus weer vroeg bij dit jaar. Inmiddels heb ik een keuze kunnen maken, iets wat nog best lastig was. Er zijn namelijk nog meer dan genoeg ideeën over om volgend jaar ook weer een advent te maken.  Wel een beetje gek hoor, om op de warmste dag van de maand (graadje of 30) met Kerst dingen bezig te zijn.

En dan nog een leuk project waar ik mee bezig ben: een geheel nieuwe website! Al heel erg lang wil ik over op een ander systeem en dan ook gelijk een nieuwe lay-out, iets wat er door tijdgebrek maar niet van kwam. Inmiddels is er een beginnetje gemaakt maar het zal nog heel wat tijd kosten voordat ik daadwerkelijk klaar ben en hij online komt te staan. Wat je hier ziet is een basis die nog helemaal aangepast zal worden. Ik weet nog niet hoeveel tijd ik nodig heb maar ik hoop jullie snel meer te kunnen laten zien (of misschien wel gelijk de hele nieuwe website!).

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Sweet Caroline schreef:

  Een kijkje achter de schermen is natuurlijk leuk, zeker blijven doen!

  Via een andere post van jou, ontdekte ik het programma “Heel Holland bakt” en ik neem het nu elke keer op. In België hadden wij vorig jaar hetzelfde programma lopen “De Meesterbakker”. Ik hoop vurig dat ze daar snel een volgende reeks van gaan maken.

  Je nieuwe website ziet er trouwens top uit!

 2. Rensina Steursma schreef:

  Wat een leuk bericht zeg! Helemaal leuk om te lezen wat jij nou allemaal meemaakt en beleeft. Je nieuwe website ziet er al goed uit zeg.

 3. Marlot schreef:

  Hoi ! Ik wil zo graag de Nonna rie van woodstone thuis maken, maar ik kan nergens een recept vinden. Kan jij mij daar misschien bij helpen? Groetjes, Marlot

  1. Laura schreef:

   Helaas, daar heb ik geen recept voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *