Behind the scenes: juli 2016 #2

Gepost: 2 augustus 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

BTS juli 2-1

Juli was grotendeels een zonnige maand, eindelijk zomer! En dan ook gelijk goed, ik heb ruim een week in een huis van gemiddeld 28 graden gezeten. Best pittig kan ik je vertellen. Maar gelukkig heb ik genoeg leuke dingen buiten de deur gedaan waar ik niet zo’n last had van de warmte (want ja, ik kan niet zo heel goed tegen die benauwde warmte). Ik laat je zien hoe de tweede helft van juli er voor mij uitzag!

Vorige keer stopte ik op maandag, dus ga ik nu verder op dinsdag. Op die dag deed ik de laatste administratieve dingen voordat ik ’s avonds op de fiets naar Heemstede stapte om mijn belasting aangifte te doen. Ik ben toch zo blij dat ik dat sinds dit jaar niet meer zelf hoef te doen. Ik wachtte daar even zodat ik mijn map gelijk weer mee naar huis kon nemen.

Woensdag had ik eigenlijk een bakdag op de planning, maar ik zag het echt niet zitten om de oven aan te doen in mijn veel te warme huis. Ik gooide de planning daarom om en maakte er een computerdag van. Naast het raam, zodat ik elk koel briesje mee kon pakken. Oh, en ik at koude watermeloen, heerlijk!

BTS juli 2-2

Donderdag had ik al om 7:30 afgesproken met mijn zusje om te zwemmen. Normaal gingen we ’s avonds, maar in de zomervakantie is het zwembad maar beperkt open om banen te zwemmen. Daarom dus zo ontzettend vroeg. Wel lekker moet ik zeggen, om je dag zo te beginnen.

De volgende dag ging ik met mijn moeder en zusje naar de stad. Lang geleden dat we met zijn drietjes hadden geshopt, maar wat was het leuk zeg! Toen we op het terras op de Botermarkt zaten werd de lucht wel even heel erg donker, maar gelukkig bleef het droog.

komkommer limoen ijsjes 2a

Zaterdag en zondag stond in het teken van werken en opruimen. Met de warmte had ik het huishouden een beetje links laten liggen, en ook het werk ging op een iets lager tempo. Maar zondagavond kwam Lian vanuit Limburg een paar daagjes langs, dus ik had een goede stok achter de deur om even flink wat werk te verzetten. Het huis is helemaal opgeruimd, en het werk dat ik eigenlijk op maandag wilde doen, heb ik nu al in het weekend gedaan! Ik heb zelfs nog twee recepten gemaakt. Heerlijke ijsjes waarbij ik razendsnel moest werken om ze op de foto te zetten.

’s Avonds liep ik naar het station om Lian op te halen die een complete wereldreis met treinstoringen en al achter de rug had. Na een avondje gezellig bijkletsen, gingen we niet al te laat naar bed, de volgende ochtend stond namelijk een stranddag op de planning.

BTS juli 2-3

Hoewel er een paar dagen eerder prachtig weer was voorspeld, werden we wakker met een grijze lucht en later begon het nog te regenen ook. Volgens de voorspellingen zou ’s middags de zon gaan schijnen en dus stapten we gewoon op de fiets naar Bloemendaal. Daar kwam Mariette ook heen en met zijn drietjes hebben we de hele middag genoten van de zon die inderdaad ging schijnen, en goed ook! We begonnen bij Woodstock en gingen later in de middag ook nog even bij Fuel zitten. ’s Avonds gingen Lian en ik uit eten bij Ora in Haarlem, we hadden geen zin om te koken na ons dagje strand.

BTS juli 2-4

Dinsdag gingen we aan de bak! We bakten suikerkoekjes die we gingen decoreren. Ik zeg nog even niet wat we precies maakten, maar ze zijn zó leuk geworden. Aankomende maandag komen de eerste koekjes online (Ja, we maakten twee soorten).

Woensdagochtend bracht ik Lian naar het station zodat ze aan de terugreis naar Limburg kon beginnen. Ikzelf ging thuis aan het werk, al had ik wel even moeite om er weer in te komen. Stond toch een beetje in vakantiestand van de laatste dagen.

BTS juli 2-5

Ik kreeg de tweede drukproef van mijn boek in de mail en was dus druk bezig met het corrigeren ervan. Over ongeveer een week gaat mijn boek naar de drukker, zó spannend! Er volgt binnenkort weer een nieuwe “the making of” waarin ik je meer vertel over het proces dat volgt nadat alles gebakken is.

De drukproef is inmiddels weer ingeleverd en ik ben weer volop bezig voor mijn blog. Ik werk artikelen uit en maak recepten. Daarin loop ik echt gigantisch achter dus ik moet even een tandje harder gaan dan normaal. Afgelopen weekend was dus ook niet écht weekend, ik heb voornamelijk gewerkt.

Zo ziet de komende tijd er voor mij ook uit. Recepten maken en artikelen schrijven. Ik ga echt even flink vooruit werken de komende twee weken. Eind augustus wil ik namelijk twee weken vakantie houden. Hoewel ik geen reis gepland heb dit jaar (wel een weekendje Londen!) merk ik dat ik echt behoefte heb aan vakantie, dus ik kijk al uit naar die vrije tijd. Geen idee nog wat ik ga doen en dat vind ik heerlijk.

Over twee weken weer een nieuwe behind the scenes waarin ik jullie waarschijnlijk alleen maar vertel over bak- en schrijfdagen haha. Tussendoor kun je natuurlijk ook op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram. Of snapchat, daar ben ik sinds kort weer redelijk actief op. Je vindt mij als je zoekt op “laurasbakery”.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Eline schreef:

  Watermeloen is echt heerlijk op warme dagen! Zo lekker verfrissend. Je boek komt steeds dichterbij, ik heb er zo veel zin in. Heel veel succes met het werken deze weken, daarna kun je lekker genieten van vakantie.

 2. hoi Laura,
  een heel leuk begin van mijn morgen om jou verhaal te lezen!
  ontzettend gezellig!
  veel werkplezier en straks heerlijk weekeindje en 2 weken welverdiende vakantie !!
  liefs, Antoinette

 3. Leuk! Gelukkig heb je veel van het mooie weer kunnen genieten 🙂

  Oehh en maandag komen de suikerkoekjes dus online, ga ik alvast de dagen aftellen! Kijk er nu al naar uit hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *