Behind the scenes: maart 2016

Gepost: 2 april 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

BTS maart 2016 2

Maart was leuk, maar gedeeltelijk ook saai. Ik was namelijk twee keer ziek, blegh. Gelukkig hadden de leuke dagen de overhand! Ik had een paar leuke evenementen en afspraken, ik kocht een konijntje, heb lekker veel gebakken voor het blog, begon ook met bakken voor het boek en heb daar ook weer lekker veel voor geschreven. Eigenlijk best een productieve maand als ik het nu zo bekijk.

BTS maart 2016 5

Het begin van maart was niet zo productief en zelfs een beetje saai. Ik had gehoopt te ontkomen aan de griep die iedereen velde, maar ik moest er ook aan geloven. Een paar dagen lang lag ik alleen maar in bed of op de bank. Gelukkig is daar Netflix en vermaakte ik me prima. Zo keek ik bijvoorbeeld in één dag het eerste seizoen van Fuller House en ook door House of Cards was ik snel heen.

foodnieuws 11-5

Na een paar saaie zieke dagen stond er een evenement op de planning van Ben & Jerry’s. Gelukkig voelde ik mij ’s ochtends best wel weer prima en ik besloot het gewoon  te proberen. Er werd een nieuw product geïntroduceerd: de ‘ Wich! Twee chewy chocolate chip cookies met het beroemde cookie dough ijs ertussen. Verrukkelijk!

BTS maart 2016 6

Vrijdag moest ik de keuken weer eens in, want doordat ik ziek was liep mijn planning compleet in de soep. Ik bakte de verrukkelijke granaatappel cake die de dag erna gelijk online kwam. Die zaterdag dat de taart online kwam, ging ik met een vriendinnetje naar Zaandam. We hadden zin om te shoppen en dat hebben we dan ook goed gedaan. We hebben redelijk dezelfde smaak en weten goed van elkaar wat we wel en niet leuk vinden. We lopen dus ook regelmatig met kleding naar elkaar toe of dat niet iets voor de ander is. We lunchten bij Het Groene Pandje waar we beiden kozen voor een broodje carpaccio en een aardbeien yoghurt shake. Smullen!

BTS maart 2016 7

Op maandag eet ik meestal bij mijn ouders omdat mijn zusje en ik op maandagavond altijd gaan zwemmen. Lekker een uurtje baantjes trekken op ons eigen tempo. We doen dit nu een paar weken en ik vind het heerlijk.

BTS maart 2016 8

Dinsdagochtend pakte ik de trein naar Amsterdam, ik had namelijk een afspraak bij de vormgever van mijn boek! Het was heel erg leuk en ook best spannend, je gaat toch al een beetje beginnen met het vastleggen van dingen. Ik vertel je er binnenkort wat meer over in het eerste artikel van “The making of”. Het was trouwens ook echt vreemd weer, toen ik terug liep naar het station scheen de zon fel in mijn ogen en was de lucht strakblauw, maar als ik mij omdraaide zag ik deze super donkere lucht. Eenmaal thuis ging ik als de wiedeweerga naar de supermarkt om daarna met een campagne aan de slag te gaan. Ik maakte de meringue citroen kwarktaart.

BTS maart 2016 11

De volgende dag stond er ook weer een campagne op de planning, dit keer de choco eieren met kwarktaart. Daar maakte ik een video voor en achter de schermen ziet dat er zo uit. Een flinke chaos zoals je ziet! Zo gaat dat meestal als ik aan het bakken ben overigens. De rest van de week was ik vooral achter de computer bezig om alle gemaakte recepten uit te werken.

BTS maart 2016 9

Op dinsdag belde Pauline mij of ik mee ging lunchen met haar en Niels en Ianna van Pow Comms. Yes, leuk idee! We gingen naar Tante Sientje en ik koos voor de quiche. Daarna had Niels ook nog wat lekkers voor mij, de nieuwe koekjes van Farm Brothers. Je leest er meer over in Foodnieuws van afgelopen week. Woensdag heb ik lekker veel gebakken, ik maakte fudge, gevulde broodjes en een paasslof.

’s Avonds ging ik naar het tuincentrum met mijn ouders en zusje om te kijken voor een konijn. Vroeger hebben we thuis ratjes gehad en ik miste het hebben van een huisdier best wel. Ik riep inmiddels ook al weer een paar jaar dat ik zo graag een konijn wilde hebben. Bij het tuincentrum wilde ik in ieder geval al alle benodigde spullen kopen en ik hoopte natuurlijk ook dat ze op dat moment konijnen zouden hebben. En ja hoor, daar zat Lotje van 8 weekjes jong! Gelijk al heel nieuwsgierig, lief en schattig. Ze ging met mij mee naar huis.

BTS maart 2016 10

Ze was supersnel op haar gemak en schrikt inmiddels nauwelijks meer, alleen nog van de deurbel en de stofzuiger (maar van die eerste schrik ik ook nog steeds haha). Dagelijks mag ze ook uit haar kooi. Ik zet een stukje af rondom haar hok of ze huppelt rond op de bank en komt lekker op schoot zitten. Ze is nog niet helemaal zindelijk dus ik houd het nu even bij dit kleine stukje, uiteindelijk mag ze gewoon de hele dag los in huis lopen wanneer ik thuis ben. Zo gezellig een huisdier, zeker als je vanuit huis werkt! De dagen erna stond er veel op mijn planning, maar stiekem kwam daar niet zoveel van. Ik was meer bezig met Lotje en bracht heel wat uurtjes met haar door.

BTS maart 2016 13

Zondag ging ik naar Amsterdam! Poptasi bestond 4 jaar en dat werd gevierd, samen met Lian en Mariette (en nog veel meer gasten) genoten we van het grand dessert en gefrituurde macarons met ijs (ja echt!). Na het feestje bij Poptasi ging ik met Lian door naar Par Hasard. Daar namen we een lekker wijntje en ’s avonds aten we nog een frietje. Eenmaal op het station moesten we nog even wachten op de trein, dus we besloten onze snoepdag compleet te maken door nog wat éclairs te eten.

BTS maart 2016 12

Dinsdag heb ik veel gebakken en op de foto gezet. Waaronder allerlei soorten muffins die de komende tijd online gaan komen. Woensdag was het tijd om al deze recepten uit te werken en in te plannen. Ik ging ook nog even naar de kringloop waar ik wat bordjes, glazen en bestek kocht voor de fotografie van mijn baksels.

BTS maart 2016 3

Vrijdag ging ik met Lian uit eten bij Popocatepetl in Haarlem en dat was erg gezellig! Ze bleef ook slapen zodat ze niet meer helemaal terug naar het zuiden van het land hoefde te reizen. Zaterdagochtend tijdens het ontbijt ging de bel en werden deze twee mega dozen afgeleverd, servies van Bitossi Home voor het boek! Ik vertel jullie er binnenkort meer over.

BTS maart 2016 2

Begin van de middag vertrok Lian weer en dook ik de keuken in om een Oreo taart te maken! Mijn zusje was eerste paasdag jarig en vroeg om een Oreo taart. Hoe en wat maakte niet precies uit, als er maar genoeg Oreo’s in zaten. Dat is gelukt en iedereen vond hem ontzettend lekker! Ik deel het recept snel met jullie!

BTS maart 2016 4

Tweede paasdag dook ik de keuken in om koekjes te bakken voor het boek, 6 verschillende soorten in totaal. Nog 4 soorten te gaan en het koekjes hoofdstuk is af 🙂 . Dinsdagochtend werd ik met flinke keelpijn wakker en ik voelde mij voor de tweede keer deze maand behoorlijk belabberd. Zó irritant. Normaal ben ik eigenlijk nooit ziek, en nu twee keer zo snel achter elkaar. De laatste week van deze maand was dus ook behoorlijk saai, al kon ik nu wel lekker met Lotje knuffelen (leve een konijn dat gek is op aandacht). Ik moest meerdere afspraken en evenementen afzeggen en deed het rustig aan. Ik ben donderdag alleen nog even naar een borrel van mijn mediabureau geweest. Hoe lekker alle hapjes en drankjes er daar ook uitzagen, ik hield het maar bij watertjes 😉

BTS maart 2016 1

Inmiddels ben ik weer bijna beter, alleen nog flink verkouden. Ik hoop dat ik mij snel weer lekker fit voel, want ik ben er nu wel klaar mee. Ook wil ik gewoon ontzettend veel doen voor het boek en het blog, hopelijk schiet dat aankomende maand meer op. Er staan al een paar evenementen en afspraken op de planning, maar het valt mee. Ik heb de tijd hard nodig om het basisbakboek te maken. Over twee maanden moet ik namelijk al alles af hebben! Spannend 🙂 Daarover dus binnenkort meer. Maar ondertussen houd ik jullie al op de hoogte via Instagram, volg mij daar om niets te missen 🙂

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Te leuk! Ik ben erg benieuwd naar wat er de komende tijd allemaal online gaat komen.
  Echt he, Netflix is de reddende engel! En wat een schattig konijntje.

 2. Dagmar schreef:

  Wat een leuk konijn en wat een leuke naam! Veel plezier samen. Ik hoop dat ze vaak op je foto’s mag figureren (een konijn bij de worteltjestaart is natuurlijk een klassieker b

 3. Carla schreef:

  Wat een dot van een konijn! Denk aan al je snoeren die op de grond liggen.
  Succes met je boek!
  Beterschap!
  Xus,
  Car

 4. Daphne schreef:

  Via je moeder had ik al gelezen dat je Lotje in huis hebt gehaald, HOE LIEF!!!!!!!
  Haar koppie is echt TE leuk en ze is echt heel fotogeniek!
  Balen dat je 2 keer ziek bent geweest, maar pas goed op hoor, ik heb 3 jaar geleden de griep gehad, niet goed aan toe gegeven en een nasleep gehad van heb ik jou daar!! UITZIEKEN is echt het allerbeste.
  Wat een spannende, drukke, maar oh zo leuk tijd komt eraan voor je.
  Veel pleizier ermee, we lezen het allemaal wel.
  Groetjes, Daphne

 5. Nicole schreef:

  Mooi verslag. Vervelend dat je ziek was, wel lekker dat je gewoon er aan toegegeven hebt.

  Lotje is echt schattig zeg!

 6. Erica schreef:

  Aah wat een lief konijntje, ik heb er zelf ook 1 en tis zo leuk dat t zo lekker rond huppeld! Onze wil altijd graag naar buiten haha.. maar weer naar binnen krijgen is een drama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *