Behind the scenes – december 2015

2 januari 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

december 1

Beetje bijgekomen van de jaarwisseling? Hoewel we nu aan een fris en nieuw jaar beginnen, gaat mijn eerste artikel van 2016 nog even over het vorige jaar. Namelijk de behind the scenes van december! Ik zal er in vogelvlucht doorheen gaan, want was december gigantisch druk zeg! Een maand geleden was ik nog druk bezig met de laatste loodjes van de verhuizing, inmiddels woon ik alweer bijna een maand in mijn huisje. Jeetje, december is echt snel gegaan!

Goed, begin december stond dus nog in het teken van de verhuizing. Er werd een internet en tv verbinding aangelegd. Yes, die was er niet, dus nadat de stoep was opengebroken voor een verbinding moesten kabels door het hele huis getrokken worden. Daar heeft wat tijd ingezeten, maar het werkt nu allemaal!

december 2

4 December vierden we Sinterklaas met de familie. Omdat we de surprises al een maandje eerder hadden gedaan, hielden we het nu bij een gezellige spelletjesavond. Triviant werd het. De bedoeling was dat dit één van de spelletjes zou worden, uiteindelijk was dit het enige spel dat we gespeeld hebben. Jeetje, wat duurt dat toch altijd lang. En dan werken we al in teams.

Het Sinterklaas weekend stond in het teken van de grote verhuizing! Dozen vol met spullen werden heen en weer gereden, de laatste klusjes werden gedaan en zondag sliep ik dan voor het eerst in mijn huisje. Wat heerlijk zeg. Ik had gedacht dat ik wel even moest wennen, maar daar heb ik gek genoeg helemaal geen last van gehad. Het voelde gelijk fijn en vertrouwd.

december 3

Later die week kwamen mijn ouders mij al vroeg ophalen om naar Global Garden te gaan voor de kerstinkopen. Ik ben gek op Kerst en ik kon mij geen Kerst zonder kerstboom voorstellen. Ik heb dus een mooie boom gekocht en allemaal leuke decoraties voor erin. Mijn ouders kochten ook nog wat dingen en daarna gingen we weer naar huis. Ik hielp mijn moeder bij hun thuis met het opzettend van de kerstboom, de volgende dag kwam ze hetzelfde doen bij mij. Hartstikke leuk!

december 4b

Zondags ging ik met een vriendin naar de kerstmarkt in de stad. Jeetje, wat was het daar verschrikkelijk druk zeg. Ik heb nauwelijks kraampjes gezien, zoveel mensen waren er. We kozen vooral de rustige straatjes uit en gingen al snel weer op huis aan.

december 5

Maandag ging ik met mijn vader naar de bioscoop, naar de nieuwe James Bond. Hij wilde het IMax gebeuren wel eens ervaren, dus we reden naar Pathé Arena voor een gezellige avond. De rest van de week stond vooral in het teken van achterstallig werk inhalen, een monteur voor de vaatwasser, een wasmachine die gebracht werd en een meeting met mijn media bureau. Ja, er zit nog een behoorlijke nasleep aan zo’n verhuizing zeg. Niet bepaald mijn hobby dat verhuizen met al dat gedoe eromheen 😉 .

december 6

Toen was het alweer de week voor Kerst! Ik ging naar Amsterdam om kennis te maken met een PR bureau, dat deden we bij Café van Mechelen. ’s Avonds bleef een vriendinnetje eten en de volgende dag kwamen Pauline en Marjon op bezoek. Meestal bakken we altijd iets met zijn drietjes. Er stonden eigenlijk scones op de planning, maar we waren zo druk aan het kletsen dat het er niet meer van is gekomen.

december 7

Kerstavond ging ik naar mijn ouders toe. Traditioneel kijken we een kerstfilm, spelen we bordspelletjes en pakken we cadeautjes uit. Lekker knus dus. Ik bleef ook slapen en de volgende dag hadden we dus een gezellig kerstontbijt! Mijn tante en haar vriend kwamen later die dag langs en we hebben een hele gezellige dag gehad en lekker met elkaar gegeten. De volgende dag kwamen mijn ouders en zwager bij mij op visite. Yes, alleen mijn zwager. Mijn zusje vierde Kerst namelijk in Vietnam! Ook tweede kerstdag was weer onwijs gezellig. Ik maakte een buffet van allemaal kleine hapjes. Een aantal heb je al voorbij zien komen.

december 8

Afgelopen week werd mijn nieuwe vaatwasser gebracht, de monteur die eerder deze maand kwam kon hem niet meer maken. Daarna ging ik aan de bak met ROLO! Geen straf, ik bakte een heerlijke cake en maakte ook nog fudge. Die recepten komen morgen online! Mijn neven kwamen ’s avonds eten en die hebben er heerlijk van gesmikkeld. Ik heb ze gelijk maar wat stukken mee naar huis gegeven.

december 9

Oudjaar vierde ik bij mijn ouders met de zelfgebakken oliebollen van mijn moeder. Zo lekker! Ik bleef ook slapen, want ik ben een watje en wilde ’s nachts niet meer naar huis fietsen terwijl er overal nog vuurwerk af wordt gestoken. Ik kijk liever vanachter een raam naar het vuurwerk 😉

En nu is het alweer januari! Eigenlijk was ik van plan om deze maand even lekker rustig aan te doen, maar de agenda heeft zich al gevuld met allemaal leuke afspraken. Alleen de eerste week van deze maand heb ik zo goed als vrijgehouden. Even lekker een weekje rustig aan doen.

Hoe mijn maand januari eruit zag, dat lezen jullie over een maand. Wil je tussendoor alvast op de hoogte blijven? Volg mij dan op Instagram!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Emma schreef:

  Wat heb jij een drukke maand gehad Laura! Wel met allemaal leuke dingen! In je nieuwe huisje! En die baksels met rolo zien er echt ongelofelijk goed uit zeg!

 2. Daphne schreef:

  Hoi Laura.
  Sjonge, je hebt inderdaad een drukke maand gehad zeg!
  Wel heel erg leuk.
  Fijne he, je eigen huisje?! En helemaal fijn dat je nog zo lekker vaak naar je ouders toe kan/gaat (ze wonen immers in de buurt)
  Voor jou een heel gelukkig, gezond en vooral fijn nieuwjaar.
  Ik ben benieuwd wat het je weer allemaal gaat brengen.
  Groetjes, Daphne

 3. Corinne schreef:

  Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar. En natuurlijk heel veel geluk in je nieuwe huisje. Ik ben alweer benieuwd wat je in januari allemaal weer gaat doen.

 4. Cindy schreef:

  Hoi Laura,

  Als eerste wil ik je een gezond en creatief 2016 wensen!

  Dit jaar heb ik het bakken helemaal ontdekt. En jouw site is daar echt leading in geweest. Super bedankt voor alle leuke recepten. Ik kan mij niet herinneren dat iets niet gelukt is 🙂

  Op naar een nieuw jaar met ongetwijfeld heerlijke nieuwe recepten.

  Groetjes, Cindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen