Behind the scenes: augustus 2018

Gepost: 4 september 2018 Laatst bewerkt: 4 juli 2023
0

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Sinds lange tijd zit ik weer eens (vrij) serieus te werken achter mijn laptop. Voor mijn vakantie en verhuizing had ik ver vooruit gewerkt zodat ik daar alle tijd in kon steken en vooral tijdens mijn vakantie (offline) kon genieten zonder dat er nog van alles moest gebeuren. Ik moet weer even wennen moet ik zeggen. Hoewel de verhuizing erop zit en ik ontzettend blij en gelukkig ben in en met mijn nieuwe huis, is er ook nog genoeg dat moet gebeuren. Kleine dingen vooral, maar als ik die zo allemaal op een rij zet is het toch ineens meer dan gedacht. Geen zoete behind the scenes dit keer met bakdagen dus, want bakken heb ik al zo’n 1,5 maand niet meer gedaan. Bizar lang voor mijn doen. Vond ik stiekem best even lekker, maar ik heb nu ook echt weer zin om de keuken in te duiken. Goed, tot zover mijn mijmeringen. Kijk je mee naar mijn maand augustus, die vooral in het teken stond van verhuizen?

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Op 1 augustus zelf kon je mij nog op de rug van een paard in Zuid-Afrika vinden. Mocht je benieuwd zijn naar die reis, lees dan vooral mijn vorige behind the scenes even. In de avond stapte ik op het vliegtuig en kwam de volgende ochtend aan in Nederland. Een bloedheet Nederland wel te verstaan. Toen ik thuis in de douchecabine een gesmolten stuk scrubzeep aantrof was ik heel erg blij dat ik er niet was met die extreem warme dagen. En ik wist trouwens ook niet dat scrubzeep zomaar kon smelten.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Het weekend gebruikte ik om een beetje bij te komen, spullen uit te pakken en nog even heerlijk na te genieten. Die maandag was het meest leuk van de hele maand, of eigen vooral het meest spannend: ik tekende namelijk voor mijn huis en kreeg de sleutels! De schilders gingen gelijk aan de slag en binnen anderhalve week hadden ze alle muren en plafonds geschilderd in huis. Is gelijk zo’n ander gezicht als alles fris geschilderd is.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Er hoefde in principe weinig te gebeuren voor de verhuizing qua verbouwen. Alleen schilderen en de vloer opknappen eigenlijk. Zelf was ik vooral bezig met kleinere projecten. Ik koos raamdecoratie uit voor in het hele huis. Dat kan nu elk moment binnenkomen en ik ben zo benieuwd!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Ik deed een rondje Ikea en gooide mijn kar helemaal vol. Ik kocht deuren voor de Pax kast die al op de slaapkamer stond en stelde een andere kast samen voor op mijn kantoor. Yes, ik heb nu gewoon een kantoor. Heerlijk dat ik gewoon een aparte ruimte heb om te werken en het niet constant in zicht is.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Na weer een avond ik het nieuwe huis kwam ik thuis in mijn oude huis en trof daar een waterballet aan. Het regende flink hier in Haarlem en zo hard als het buiten naar beneden kwam, zo liep het ook naar binnen. Het water liep uit de lamp en vulde een emmer binnen 10 minuten. Wat een vreselijke timing dit. Gelukkig stonden er geen meubels direct onder de waterstraal, maar ik had toch de nodige schade door de gigantische hoeveelheid water.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

De lampen uit mijn oude huis bleken niet allemaal te passen in mijn nieuwe huis en ik had nu ook veel meer lampen nodig, dus ging ik op zoek. Bij de Hornbach vond ik het grootste deel van de lampen en online plaatste ik ook nog een bestelling voor lampen boven de eettafel. De driehoekige houten lamp met vierkant blokje erin op bovenstaande foto hangt nu trouwens in mijn gang en ik vind hem zó tof!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Een week voor de verhuizing werden de dozen geleverd en kon ik beginnen met inpakken. Ik dacht echt dat ik de afgelopen jaren weinig had gekocht, maar jeetje wat bleek ik toch veel spullen te hebben. En dan had ik in de weken voor de verhuizing nog echt goed opgeruimd. Heel veel dozen zitten ook vol met werkspullen, al die kookboeken en bakvormen vulden al een groot deel van de dozen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

En toen was alles eindelijk ingepakt en reed de verhuiswagen voor. Ze arriveerden om half 8 bij mijn oude woning en om 12 uur gingen ze alweer weg bij de nieuwe woning. Ik had er in mijn hoofd al een lange volle dag voor uitgetrokken, maar ze gingen echt razendsnel. ’s Middags kon ik dus al gelijk beginnen met het uitpakken van een flinke stapel dozen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Daar ging ik de volgende dag mee verder. Ik pakte eerst alle dozen met keukenspullen uit en stalde dat in de keuken en op de tafel uit om vervolgens alles een plekje te geven. Ik zorgde ervoor dat de benedenverdieping zo snel mogelijk vrij was van dozen, ik had geen zin om daar al te lang tussen te zitten.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Tussen het uitpakken van de dozen door ging ik op pad naar Muiden, hier was namelijk de lancering van de nieuwe Nikon camera’s. De Z6 en Z7 werden geïntroduceerd, het zijn spiegelloze systeemcamera’s en ik ben onder de indruk. Tof om ze al even geprobeerd en gezien te hebben voordat ze officieel op de markt zijn.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Het was daarna weer tijd om dozen uit te pakken, op kantoor dit keer. Daar had een taartstandaard de verhuizing helaas niet overleefd.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Terwijl ik druk bezig was in het nieuwe huis, moesten er ook nog wat dingen gebeuren in het oude huis. Gaatjes dichtmaken, laatste dingen van de muur, bezemschoon opleveren. Zo gek ineens om die ruimte helemaal leeg te zien.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Het was niet alleen maar verhuizen deze maand, er stonden namelijk ook al wat werkdingen gepland. Naast het Nikon event had ik namelijk ook nog een afspraak bij Vriendin. We spraken over de bakspecial die dit najaar uitkomt, 3 x raden wie daar in komt te staan met een interview en lekkere recepten 😉 . En we spraken ook nog over een hele leuke andere samenwerking waar jullie over een tijdje meer van zullen zien.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Bij het inrichten van kantoor kwam ik erachter dat ik al mijn boeken en nog wat andere dingen niet kwijt kon. Ik wilde eerst weer boekenplanken gebruiken, maar de muur waar ik de boeken wilde hebben was daar niet voor geschikt. Dus haalde ik weer een kast bij Ikea en zette deze in elkaar.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Hoewel het afgelopen weekend natuurlijk al september was, neem ik die gewoon ook nog even mee in dit kijkje achter de schermen. Ik ging naar het tuincentrum voor planten in huis. Ik vertrok met een kar vol potten en planten en nam zelfs nog een tafeltje mee naar huis.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2018

Op zondag gingen we met de neven en nichten (+ aanhang) naar de Bijlmerbajes om daar de escaperoom te doen, dat was zó leuk. Ik had nog nooit een escaperoom gedaan, maar heb de smaak te pakken. En ja, we zijn ontsnapt! We hadden een uur de tijd en na 53 minuten en 19 seconden wisten we uit de gevangenis te ontsnappen. We deden daarna nog een drankje bij Pllek en aten een hapje bij Cannibale Royale. Het was een heerlijk weekend.

Tot zover mijn update van augustus en een beetje september. De rest van september staat vooral in het teken van de laatste dozen uitpakken (ja, er staan er nog een paar) en werken. Komende vrijdag ga ik op persreis, een paar dagen het zoete zuiden van Zweden ontdekken, zoveel zin in! Verder heb ik deze week ook nog opnames met Nikon, ik ben nog jarig deze maand en er staan nog meer leuke dingen gepland. Een volle en drukke maand dus, ik heb er zin in! Op instagram houd ik jullie uiteraard op de hoogte van mijn avonturen mocht je niets willen missen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Marja schreef:

  Hoi Laura,
  Wat een schitterende keuken heb je in je nieuwe huis zeg! Om jaloers op te worden, vooral op dat mooie grote fornuis.
  Maar verhuizen is idd een hele klus, al dat uitpakken en een plekje geven. En dan later tot de ontdekking komen dat het toch geen handig plekje is en dus weer herorganiseren. Pfff….ik heb met je te doen hoor. Al die dozen…nou ja, ik wens je in elk geval Suc6 met uitpakken en nog heeeeel veel woonplezier in jullie nieuwe huis.
  Een hartelijke groet,
  Marja

 2. Marion schreef:

  Wat zal je blij zijn met je nieuwe huis met lekker veel ruimte! En dan je keuken….geen woorden voor 😉 Hij is echt prachtig. Ik denk dat je daar heerlijk kunnen bakken en koken!
  Hartstikke gefeliciteerd met jullie nieuwe huis want Lotje is natuurlijk meeverhuisd 😉 Hoe vind ze het daar?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dank je wel! Lot vindt het ook heerlijk, die was na 2 dagen wennen al helemaal op haar gemak en rent inmiddels door het hele huis en de tuin heen 🙂

 3. Nikki schreef:

  Ik zou toch wel wat advies willen van je qua woning kopen in Haarlem en ben wel een beetje benieuwd naar je budget Haha (ik zal er niet naar vragen). Wij zijn samen al twee jaar op zoek in Haarlem, maar worden steeds zo schandalig overboden dat we er moedeloos van worden. En zulke hoge eisen stellen we echt niet. Iets wat jij hebt zouden we al zo gelukkig mee zijn. Dus 😉 wie is die geweldige aankoop makelaar Haha.

  1. Laura Kieft schreef:

   Haarlem is lastig momenteel ja. Mijn aankoopmakelaar was Houtgraaf, die kan ik je echt aanraden. Zo ontzettend blij met al zijn advies en kennis. Met een aankoopmakelaar krijg je alle woningen ook al enkele dagen eerder in je mail, daar heb je dus sowieso een voorsprong mee. Hij kan je ook heel goed adviseren met welk bod je kans maakt. Dit was het eerste huis waar ik mega enthousiast over was en een serieus bod voor deed (na bijna een jaar) en het werd hem. Heel veel mazzel misschien ook wel, maar ook zeker te danken aan de fijne aankoopmakelaar. Heel veel succes met jullie zoektocht!

  2. Laura Kieft schreef:

   Oh, en ter aanvulling: ik ben op een gegeven moment gaan kijken naar woningen die juist iets onder mijn maximale budget lagen zodat ik speelruimte had met bieden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *