Behind the scenes: januari 2019

Gepost: 5 februari 2019 Laatst bewerkt: 4 juli 2023

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

Niks rustige start van het jaar in januari, het was eerder een vliegende start. Waar de eerste maand van het jaar normaal rustig is en ik op mijn gemak kan opstarten, was dat dit jaar compleet anders. Ik had leuke afspraken op de planning, moest van alles regelen, stond uiteraard weer lekker te bakken en mijn nieuwe keuken werd geleverd en gemonteerd. Die keuken zorgde denk ik nog wel voor de grootste chaos deze maand, maar he, dan heb je wel wat! Ik neem jullie mee door mijn januari, kijk je mee?

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

Om het nieuwe jaar in te luiden ging ik met Lian en Mariette naar Amsterdam voor een luxe high tea. Zo gezellig om elkaar weer te zien onder het genot van al dat lekkers!

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

In de eerste week van het nieuwe jaar verscheen ook mijn allereerste column in Vriendin, samen met een persoonlijk interview. Voor het verschijnen van dat interview was ik best een beetje nerveus, want ik vertelde over dingen waar ik eigenlijk nooit over praat, namelijk dat ik vroeger heel erg ben gepest. Ik kreeg zelfs van familie en vrienden berichtjes dat ze dit niet wisten. Je kunt (een deel van) het interview hier lezen.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

Samen met mijn zusje ging ik naar de IJhallen in Amsterdam, een gigantische rommelmarkt. We zochten hier voornamelijk naar props die ik kan gebruiken voor de fotografie van al mijn baksels. Ik ben goed geslaagd, dankzij Monica want die heeft er echt een goed oog voor.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

De eerste bakdag van het jaar was ook een feit. Na wat losse baksels hier en daar dook ik al snel de keuken in voor een volle dag bakken en fotograferen. Ik was vooral heel erg blij met het lekkere brood dat ik had gebakken, dat ga ik weer eens vaker doen.

Na mijn bakdag had ik een dag met afspraken. Ik ging eerst naar Den Haag voor een meeting met mijn agency, daarna ging ik terug naar Haarlem waar ik nog een afspraak had voor de nieuwe website. Het wordt wat hoor jongens, die nieuwe site. Het duurt nog even voor hij live gaat, maar ik kan wel vast zeggen dat er hele fijne functies bij gaan komen.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

Er werd natuurlijk ook gespeeld met Lot deze maand. Deze stapelbare bekers (gewoon babyspeelgoed haha) vindt ze heel erg leuk. Ik doe in elk bekertje wat gedroogde groenten en daar is ze dan fanatiek mee mee bezig.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

Voordat ik een dag in de keuken sta om te bakken gaat daar de nodige voorbereiding aan vooraf. Dan zit ik met mijn blogplanning en receptenschrift aan tafel om recepten uit te werken en een boodschappenlijst te maken, maar ook om de bakdag zelf te plannen.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

De stomste afspraak van de maand: ik moest mijn laatste twee verstandskiezen laten trekken en zag hier enorm tegenop. Vorige keer dat er eentje werd verwijderd had ik een week lang pijn en ik was ook nog eens twee weken ziek daarna. Nu was ik een dag niet zo lekker en daarna had ik er vrijwel geen last meer van. Viel reuze mee dus deze keer.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

De keuken ging er bijna uit, tijd dus om hem leeg te halen! Alles ging in kratten naar boven en een dag later werd hij verwijderd. Dat was even wennen om zonder keuken te zitten. Bij familie ging ik regelmatig even een hapje eten en de dagen dat ik thuis at waren simpel. Dat is prima voor een korte periode, maar ik ben toch wel heel erg blij dat ik nu gewoon weer een warme maaltijd kan koken.

BEHIND THE SCENES: JANUARI 2019

De rest van vorige week zat ik voornamelijk op kantoor te werken terwijl de monteur beneden bezig was om een prachtige keuken te plaatsen. De keuken is nog niet af, maar ik ben er nu al zo blij mee! Vandaag komen er mensen om het nieuwe werkblad in te meten en die wordt dan volgende week geplaatst. De rest van deze maand staat dus in het teken van de keuken afmaken! Kan niet wachten 😀 . Als de keuken echt helemaal klaar is volgt er trouwens een keukentour, ik kreeg hier al heel veel vraag naar. Ook werd veel gevraagd waar mijn keuken van is, die is van Bruynzeel Keukens. Ik ben ontzettend tevreden over het hele proces, ook daar vertel ik binnenkort nog meer over tijdens de keukentour.

En dat was januari alweer! Februari wordt wederom een drukke volle maand. Er staan verschillende afspraken op de planning, de keuken wordt dus afgemaakt en Lian is een paar dagen hier in Haarlem om samen te bakken en te werken. Verder ga ik meer dan genoeg bakken. Zowel voor het blog, voor Vriendin als voor het nieuwe boek! Dat vergt een goede planning, want er zijn weer genoeg momenten dat ik de keuken niet gebruiken. Als ik een start heb gemaakt met bakken voor het derde boek zal ik jullie ook snel meer vertellen over de inhoud. Dus daar snel meer over, in de tussentijd kun je mij natuurlijk gewoon op Instagram volgen voor nog veel meer leuke updates!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Inge vd Linde schreef:

  Die high tea ziet er heerlijk uit. Waar ben je geweest?

  1. Laura Kieft schreef:

   bij The Duchess in Amsterdam 🙂

 2. Lot schreef:

  Welke planningsprogramma gebruik je? Ik ben al een tijdje opzoek, en die van jou ziet er erg overzichtelijk uit.

  1. Laura Kieft schreef:

   WP calendar plugin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *