Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: januari 2019

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 februari 2019
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Niks rustige start van het jaar in januari, het was eerder een vliegende start. Waar de eerste maand van het jaar normaal rustig is en ik op mijn gemak kan opstarten, was dat dit jaar compleet anders. Ik had leuke afspraken op de planning, moest van alles regelen, stond uiteraard weer lekker te bakken en mijn nieuwe keuken werd geleverd en gemonteerd. Die keuken zorgde denk ik nog wel voor de grootste chaos deze maand, maar he, dan heb je wel wat! Ik neem jullie mee door mijn januari, kijk je mee?

Om het nieuwe jaar in te luiden ging ik met Lian en Mariette naar Amsterdam voor een luxe high tea. Zo gezellig om elkaar weer te zien onder het genot van al dat lekkers!

In de eerste week van het nieuwe jaar verscheen ook mijn allereerste column in Vriendin, samen met een persoonlijk interview. Voor het verschijnen van dat interview was ik best een beetje nerveus, want ik vertelde over dingen waar ik eigenlijk nooit over praat, namelijk dat ik vroeger heel erg ben gepest. Ik kreeg zelfs van familie en vrienden berichtjes dat ze dit niet wisten. Je kunt (een deel van) het interview hier lezen.

Samen met mijn zusje ging ik naar de IJhallen in Amsterdam, een gigantische rommelmarkt. We zochten hier voornamelijk naar props die ik kan gebruiken voor de fotografie van al mijn baksels. Ik ben goed geslaagd, dankzij Monica want die heeft er echt een goed oog voor.

De eerste bakdag van het jaar was ook een feit. Na wat losse baksels hier en daar dook ik al snel de keuken in voor een volle dag bakken en fotograferen. Ik was vooral heel erg blij met het lekkere brood dat ik had gebakken, dat ga ik weer eens vaker doen.

Na mijn bakdag had ik een dag met afspraken. Ik ging eerst naar Den Haag voor een meeting met mijn agency, daarna ging ik terug naar Haarlem waar ik nog een afspraak had voor de nieuwe website. Het wordt wat hoor jongens, die nieuwe site. Het duurt nog even voor hij live gaat, maar ik kan wel vast zeggen dat er hele fijne functies bij gaan komen.

Er werd natuurlijk ook gespeeld met Lot deze maand. Deze stapelbare bekers (gewoon babyspeelgoed haha) vindt ze heel erg leuk. Ik doe in elk bekertje wat gedroogde groenten en daar is ze dan fanatiek mee mee bezig.

Voordat ik een dag in de keuken sta om te bakken gaat daar de nodige voorbereiding aan vooraf. Dan zit ik met mijn blogplanning en receptenschrift aan tafel om recepten uit te werken en een boodschappenlijst te maken, maar ook om de bakdag zelf te plannen.

De stomste afspraak van de maand: ik moest mijn laatste twee verstandskiezen laten trekken en zag hier enorm tegenop. Vorige keer dat er eentje werd verwijderd had ik een week lang pijn en ik was ook nog eens twee weken ziek daarna. Nu was ik een dag niet zo lekker en daarna had ik er vrijwel geen last meer van. Viel reuze mee dus deze keer.

De keuken ging er bijna uit, tijd dus om hem leeg te halen! Alles ging in kratten naar boven en een dag later werd hij verwijderd. Dat was even wennen om zonder keuken te zitten. Bij familie ging ik regelmatig even een hapje eten en de dagen dat ik thuis at waren simpel. Dat is prima voor een korte periode, maar ik ben toch wel heel erg blij dat ik nu gewoon weer een warme maaltijd kan koken.

De rest van vorige week zat ik voornamelijk op kantoor te werken terwijl de monteur beneden bezig was om een prachtige keuken te plaatsen. De keuken is nog niet af, maar ik ben er nu al zo blij mee! Vandaag komen er mensen om het nieuwe werkblad in te meten en die wordt dan volgende week geplaatst. De rest van deze maand staat dus in het teken van de keuken afmaken! Kan niet wachten 😀 . Als de keuken echt helemaal klaar is volgt er trouwens een keukentour, ik kreeg hier al heel veel vraag naar. Ook werd veel gevraagd waar mijn keuken van is, die is van Bruynzeel Keukens. Ik ben ontzettend tevreden over het hele proces, ook daar vertel ik binnenkort nog meer over tijdens de keukentour.

En dat was januari alweer! Februari wordt wederom een drukke volle maand. Er staan verschillende afspraken op de planning, de keuken wordt dus afgemaakt en Lian is een paar dagen hier in Haarlem om samen te bakken en te werken. Verder ga ik meer dan genoeg bakken. Zowel voor het blog, voor Vriendin als voor het nieuwe boek! Dat vergt een goede planning, want er zijn weer genoeg momenten dat ik de keuken niet gebruiken. Als ik een start heb gemaakt met bakken voor het derde boek zal ik jullie ook snel meer vertellen over de inhoud. Dus daar snel meer over, in de tussentijd kun je mij natuurlijk gewoon op Instagram volgen voor nog veel meer leuke updates!

Vorige post

Volgende post

koffie granola
Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Related Posts

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
6

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Sinterklaas inspiratie

door Laura Kieft
27 november 2019
2

Nu 5 december nog maar een week van ons verwijderd is, is het tijd om knopen door te...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 4

  1. Inge vd Linde says:
    10 maanden geleden

    Die high tea ziet er heerlijk uit. Waar ben je geweest?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      bij The Duchess in Amsterdam 🙂

      Beantwoorden
  2. Lot says:
    10 maanden geleden

    Welke planningsprogramma gebruik je? Ik ben al een tijdje opzoek, en die van jou ziet er erg overzichtelijk uit.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      WP calendar plugin.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Chocolademousse met passievrucht en stroopwafel

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019

Sneeuwster taart

07 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer