Behind the scenes: september 2018

3 oktober 2018 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

September stond bij mij vooral in het teken van wennen. Wennen in het nieuwe huis, maar ook aan het werkritme nu ik echt weer aan de bak moest. En dat duurde wat langer dan ik het verwacht. Inmiddels heb ik de smaak te pakken en ben ik weer lekker bezig met allerlei projecten, baksels en meer. Ik heb zelfs al gebrainstormd voor het nieuwe jaar, ik bedoel maar 😉 . Afgelopen maand was het ook druk met allerlei afspraken die op de planning stonden, zowel zakelijk als persoonlijk. Ik vloog dus van hot naar her voor allemaal leuks. Wat dat allemaal was, dat vertel ik je natuurlijk 😉 .

het eerste weekend van september had ik in de vorige editie al meegenomen, dus die zal ik nu overslaan.  Voor wie het graag toch nog even wil weten: ik ging onder andere naar het tuincentrum en deed een escaperoom met neven en nichten 😉 .

De werkweek begon heel serieus aan de keukentafel totdat Lot het na twee weken in het nieuwe huis ineens aandurfde om naar buiten te gaan. Zo leuk om te zien hoe ze binnen no time de tuin had ontdekt en nu sprintjes trekt en gekke sprongen maakt. Met de nodige afleiding van Lot die naar buiten wilde zat ik verder voornamelijk achter de computer, werk doen dat alweer een tijdje stil lag.

Later die week had ik een heel filmteam over de vloer en werd mijn keuken omgebouwd tot studio. Voor Nikon maakten we een video over foodfotografie, hier kun je het terug zien. Ik ben niet zo’n held voor de camera, maar ik had het zo naar mijn zin die dag en voor het eerst dat ik mij ook daadwerkelijk een beetje om mijn gemak voelde met zo’n camera op je neus en al die mensen om je heen. Scheelt waarschijnlijk ook dat ik een aantal van hen al eerder even kort had ontmoet.

Vrijdag vertrok ik al vroeg richting Zweden. Over de hele trip schreef ik een aparte behind the scenes, dus als je daar benieuwd naar bent zou ik die gewoon even lezen. Je vindt het artikel hier.

In Zweden was ik met vriendinnetje Chanou op persreis. Ter plekke hadden we een huurauto tot onze beschikking waarmee we door het zuidelijke deel van het land konden rijden en allerlei lekkere en mooie plaatsen ontdekken.

Ik moet weer een beetje in het werkritme komen merk ik. Voor de vakantie heb ik keihard vooruit gewerkt en na mijn vakantie ging ik gelijk verhuizen waardoor alleen de hoognodige werkdingen gebeurden. Nu moet ik weer aan de bak en dat loopt nog niet helemaal soepel door mijn superslechte concentratie. Ik ben dus aan het plannen geslagen. Meestal maakte ik een globale dag- en weekplanning, nu doe ik dat wat preciezer. Helpt wel moet ik zeggen. Al heb ik me nog niet helemaal aan de planning kunnen houden.

Ik was ook jarig in september! De lunch bestond uit twee soorten cake die ik had gebakken en net op de foto had gezet haha. Als je jarig bent kan dat gewoon nietwaar? Ik werd onder andere verwend met een mooi nieuw servies. Al tijden wilde ik mijn saaie witte servies vervangen en nu was ik er eindelijk uit wat ik wilde. Ik heb inmiddels een mooie basis in de kast en nu kan ik het steeds weer een beetje verder uitbreiden. Het is trouwens van de merken House Doctor en Broste Copenhagen, ik krijg er superveel vragen over dus vermeld het maar vast 😉 .

Ik ging naar meet the foodies toe, een evenement vanuit mijn agency. Na een aantal presentaties begon de borrel en kon er genetwerkt worden met bloggers, merken en bedrijven.

Ik had een berg appels in huis én had lekkere trek. Ik besloot daarom een appeltje in blokjes te snijden en met wat suiker en kaneel te verhitten in een pannetje. Serveren met een beetje slagroom en ik had een heerlijke snack zo op de zaterdagmiddag.

De zondag had ik ook lekkers, namelijk oranjekoek. Dit wil ik nog steeds eens zelf maken, zo lekker! Ik at het ook nog eens in Friesland (uiteraard), want we hadden weer een reünie gepland met de reisgroep van vorig jaar. Zo leuk dat we elkaar nog steeds regelmatig zien en spreken.

Via Nikon werd ik uitgenodigd om bij een lezing van Jimmy Nelson te zijn ter ere van zijn nieuwe boek. Hij reist de hele wereld over om volksstammen vast te leggen die er over enkele (tientallen) jaren hoogstwaarschijnlijk niet meer zullen zijn. Prachtige foto’s maakt hij.

Ik maakte een snelle guacamole om ’s avonds bij expeditie robinson te kunnen snacken, zó lekker. De rest van de week was het ook gezellig druk, maar bij het maken van dit artikel zie ik dat ik in die drukte een beetje ben vergeten om foto’s te maken. Ik ging onder andere bij buren eten, uit eten met mijn tante en neef, naar de schoonheidsspecialiste en mijn zusje bleef ook nog gezellig eten. Een hele leuke week dus vorige week.

Ook leuk was de bakdag met mijn buurvouw Monique! Zij blogt zelf ook en samen stonden we gezellig in de keuken recepten te testen voor een themaweek die er binnenkort aan gaat komen. Het zijn recepten die wat testrondes nodig hebben, maar ik kan je nu al vertellen dat het lekker gaat worden.

En dat was september alweer. Waar ik dacht dat oktober rustiger zou worden, is dat toch niet zo. De agenda staat alweer behoorlijk vol met allemaal leuke afspraken en de nodige bakdagen. Het vooruit werken voor de feestdagen zal denk ik ook gaan beginnen deze maand en daar heb ik zin in. De planning is al bijna klaar, dus deze hoeft alleen nog maar uitgevoerd te worden. Dat klinkt simpeler dan het is, want er gaat iedere keer toch weer meer tijd in zitten dan ik altijd denk. Volg mij vooral op Instagram om op de hoogte te blijven, en uiteraard vertel ik je volgende maand ook weer van alles.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Francisca schreef:

  Hallo Laura,

  welke planner gebruik? Ben al een tijdje op zoek naar 1 waar ik ook mijn projecten/handwerk in kwijt kan.

  1. Hanne schreef:

   Ik ben ook geïnteresseerd! Ik vind het ook een supermooie planner!

   1. Hanneke schreef:

    Hier nog zo één! Deze planner ziet er vet handig en goed ingedeeld uit 😉

   2. Laura Kieft schreef:

    Dit is het structuurjunkie werkboek, maar heb inmiddels ook de losse planner aangeschaft omdat hij bijna vol is 🙂

  2. Laura Kieft schreef:

   Dit is het structuurjunkie werkboek, maar heb inmiddels ook de losse planner aangeschaft omdat hij bijna vol is 🙂

 2. Carin schreef:

  Nou Laura

  Als ik alles zou eten wat jij maakt …zou ik geloof ik niet slank zijn…of geef je alles aan je team en buren..haha dat deed uk in ieder geval wel als ik weer taart of vlaai hd gebakken.
  Nu wonen we in Duitsland en bak ik voor onze gasten…vooral je bokkenpoten zijn erg geliefd…en ja hoe noem je die in het duits…gr Carin

  1. Laura Kieft schreef:

   Haha ik geef vrijwel alles weg, maar proef overal natuurlijk wel even van 😉

 3. Homemade by Joke schreef:

  We hebben net de video gekeken.
  Echt super leuk!
  Kus pap en mam ♥

 4. Suzan schreef:

  Hoi, ook ik ben nieuwsgierig welke planner jij gebruikt.
  Groetjes Suzan

  1. Laura Kieft schreef:

   Dit is het structuurjunkie werkboek, maar heb inmiddels ook de losse planner aangeschaft omdat hij bijna vol is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *