Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met soesjes en eclairs te bakken. Een dag later zouden we ons samen focussen om alle vullingen te maken en natuurlijk voor de fotografie van al het lekkers. Een van de creaties van die dag zijn deze bananen eclairs. Zelfs ik -die niet per se heel erg fan is van bananen- vond deze eclairs met de bananenroom heerlijk! En ze zijn ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt, ik deel het recept met jullie.



Zalig, ik proef ze bijna!
Is het mogelijk om de soezen een dag van tevoren te maken en ’s nachts in de koelkast te bewaren en dan op de dag van het serveren de bananenvulling te maken en erin te doen? En zo ja, is het dan raadzaam om de chocolade er al op te doen of niet?
De eclairs eerder maken kan prima, maar dan bewaar je ze gewoon buiten de koelkast. Chocolade kan al, maar hoeft niet.
Top, dankjewel!