• Home
  • Over
  • In de media
  • Zakelijk
    • Portfolio
  • Contact
    • FAQ
    • Disclaimer
    • Privacy policy

Laura's Bakery

Het zoetste blog van Nederland!

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / IJs & Drankjes / Avocado-limoen ijsjes + Nice ijsjes workshop

Avocado-limoen ijsjes + Nice ijsjes workshop

29 aprdoor Laura Kieft13

Nice Fruitijsjes workshop

Vorige week dinsdag ging ik met Pauline naar Amsterdam om bij Beter & Leuk een ijsjes workshop te volgen. Deze workshop werd gegeven door het merk Nice Fruitijsjes. Hun ijsjes zijn simpel en puur natuur. Alle ijsjes worden gemaakt van vers biologisch fruit, een beetje water en wat suiker. Waarom zou je ook meer toevoegen? Fruit smaakt van zichzelf al goed, daarom gaat er dus vooral fruit in deze ijsjes. Alle ijsjes van Nice bestaan voor 70-80% uit vers fruit.

Klinkt goed nietwaar? Ik kan je alvast vertellen dat er met de smaak niets mis is, ze zijn heerlijk! Bij binnenkomst werd ons eerst meer verteld over Nice zelf, ik vind het altijd ontzettend leuk om het verhaal achter een bedrijf te horen. Daarna kregen we meer informatie over het proces, we mochten het nieuwste ijsje proeven en tot slot gingen we zelf ook aan de slag. Nieuwsgierig naar deze te gekke workshop? Ik heb het voor jullie uitgewerkt, zo kunnen jullie ook nog een beetje meegenieten!

Nice Fruitijsjes workshop

Nice Fruitijsjes

Nice Fruitijsjes is ontstaan in 2011. Oprichtster Nina Weerman besloot dat lekker en gezond prima samen moesten kunnen gaan als het op ijsjes aankomt. In haar keuken maakte ze al regelmatig de lekkerste fruitijsjes voor haar kinderen. Iedereen die ze liet proeven was direct enthousiast. Zo enthousiast, dat ze met vriendin Elisabeth besloot er voor te gaan. Hun banen werden opgezegd en ze werden fulltime ijsjes makers.

2012

In 2012 werden voor het eerst de ijsjes verkocht. Binnen een paar weken waren er al een aantal verkooppunten die graag de Nice fruitijsjes wilden verkopen. Het assortiment was groot, 25 verschillende smaken, maar het aanbod van de ijsjes lag helemaal aan de verkrijgbaarheid (en prijzen) van het fruit. Per smaak werden zo’n 40 ijsjes tegelijk gemaakt, wat al snel opliep naar 400. In het eerste jaar hebben ze 10.000 ijsjes verkocht.

Al die ijsjes werden met de hand verpakt in vetvrije papieren zakjes. Hier werden handmatig stickers opgeplakt voor de smaken en ingrediënten. Een flink karwei!

2013

In het tweede jaar werd het assortiment teruggebracht naar 4 smaken. Ook gingen ze op zoek naar een partner voor het maken van de ijsjes. Die vonden ze in Friesland. De verpakking werd vervangen door vooraf gedrukte zakjes met coating. Dat scheelt een hoop stickers plakken en zo bleven die zakjes ook niet meer plakken aan de ijsjes.

2014

Na ontelbaar veel ijsvormpjes handmatig gevuld te hebben was het tijd om dit groter aan te pakken. Er werd een ijsmachine aangeschaft. Deze vult de vormpjes en vriest ze ook nog eens ontzettend snel in.

Het assortiment werd uitgebreid met knijp ijsjes in de al bestaande smaken. Hiervoor was minder handwerk nodig waardoor ze de ijsjes tegen een nog betere prijs konden aanbieden. In dit jaar kwamen er door het hele land nóg meer verkooppunten en werden de ijsjes ook voor het eerst in de kantines van sportclubs aangeboden.

Nice Fruitijsjes workshop

2015

Het verkoopseizoen is voor Nice ook dit jaar weer begonnen. Er wordt een vijfde smaak geïntroduceerd, een bosbessen ijsje. Ik heb hem al mogen proeven en kan je vertellen dat hij echt fantastisch lekker is! Bij dit ijsje wordt ook aangegeven waar het fruit in het ijsje vandaan komt, tof! En ook heel leuk, bij alle AH to go filialen kun je nu zo’n lekker Nice ijsje kopen.

De ijsmachine krijgt er dit jaar ook een broertje bij, een verpakkingsmachine! Zo hoeven de 200.000 ijsjes die ze dit jaar gaan maken niet meer met de hand ingepakt te worden.

Tips en trucs bij het maken van ijsjes

  • Voor dat je ijsjes invriest, moeten ze eigenlijk net iets te zoet zijn. Na invriezen zijn ze dan precies goed!
  • Hoe sneller je een ijsje invriest, hoe kleiner de kristallen worden. Dat geeft je ijsje een gladde structuur.
  • Gebruik vers rijp fruit voor de beste smaak.
  • Cocktail ijsjes maken? Gebruik dan niet meer dan 20% alcoholische drank, anders bevriezen je ijsjes niet meer.
  • Suiker is nodig voor een lekker ijsje. Het maakt de textuur zachter en brengt de smaak omhoog. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de houdbaarheid.
  • Je kunt ook suikervervangers als agavesiroop gebruiken, lees hieronder welk effect dat heeft.

Nice Fruitijsjes workshop

IJsjes zonder suiker?

Wij mochten een blinde smaaktest doen met 3 soorten aardbeienijs. Deze beoordeelden wij op textuur en smaak. Na afloop kregen we te horen wat nu eigenlijk de verschillen waren en kwamen we er achter welke invloed suiker heeft op ijsjes.

Suiker maakt de ijsjes dus lekkerder. Niet alleen qua smaak, ook de textuur wordt er beter van. Zonder suiker heb je een hard en korrelig ijsje. De smaak is veel zuurder en eerlijk gezegd ook minder lekker.

Bij het gebruik van een suiker vervanger (bijvoorbeeld agavesiroop) wordt de textuur al iets zachter, maar blijft nog vrij hard en korrelig. Het ijsje wordt ook wel iets zoeter en daarmee ook weer een beetje lekkerder.

De lekkerste ijsjes maak je dus met suiker. Een heerlijke zachte en gladde structuur, een fijne zoete smaak en gewoon ontzettend lekker!

Nice Fruitijsjes workshop

Recept: avocado-limoen ijsjes

Tijd om al onze geleerde kennis in de praktijk te gaan brengen. We gingen zelf ijsjes maken en konden kiezen uit 3 smaken; aardbei-rabarber, komkommer-limoen-tequila en avocado-limoen. Ik koos samen met Pauline voor de avocado-limoen ijsjes. Juist omdat ik het thuis nooit bedacht zou hebben om avocado in een ijsje te verwerken, leek het mij leuk om dit eens te proberen.

Nice Fruitijsjes workshop

Ingrediënten

voor ongeveer 6 ijsjes
  • 2 kleine avocado’s
  • sap van een kleine limoen (ongeveer 25ml)
  • 180 ml water
  • 75 gram suiker

Los de suiker op in het water door rustig te roeren. Voeg de limoensap toe. Schil en snij de avocado’s en doe ze in een blender. Voeg de siroop toe en mix tot een glad mengsel. Proef even of het lekker is en net iets te zoet. Voeg eventueel nog wat limoensap toe.

Vul de ijsvorm met het mengsel en wacht tot ze bevroren zijn. In een Zoku zal dit ongeveer 7 minuten duren, in de vriezer een paar uur.

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

Nice Fruitijsjes workshop

Zelf thuis ijsjes maken!

Ik zit zelf na deze dag bomvol inspiratie om ijsjes te maken. Ga jij ook lekker experimenteren met de hulp van bovenstaande tips? Of koop jij gewoon liever een kant-en-klaar ijsje. Dat kan ook hoor, hier vind je een overzicht van alle verkooppunten van Nice fruitijsjes (en dat zijn er veel!).

Bedankt Nice Fruitijsjes voor deze toffe middag!

Liefs Laura PNG

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Stoplicht ijsjes met framboos, mango en kiwi
Mango Milkshake
Aardbeien-yoghurt ijsjes
aardbeien bramenijs

Onderwerp: IJs & Drankjes, Op bezoek bij/in13 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Caprese bladerdeeg hapjes
Behind the scenes: april 2015 »

Reacties

  1. Joyce zegt

    29 april 2015 op 08:37

    Leuk en interessant om het verhaal achter het bedrijf te lezen. De ijsjes met avocado en limoen zullen waarschijnlijk geen smaak voor mij zijn, maar ik krijg al zin in aardbeienijsjes 😉

    Beantwoorden
  2. Margot zegt

    29 april 2015 op 09:05

    Wat een bijzondere combinatie! En leuk dat jullie zo’n smaaktestje konden doen.

    Beantwoorden
  3. Annemieke zegt

    29 april 2015 op 09:39

    Wat leuk dat je dit met ons deelt! Ook erg leuk om met de kinderen te maken.

    Beantwoorden
  4. Ingrid zegt

    29 april 2015 op 09:45

    heerllijke ijsjes. Laat de zomer maar komen. X

    Beantwoorden
  5. Kübra zegt

    29 april 2015 op 10:01

    Wat handig om te weten van dat suiker. Ik blend altijd gewoon fruit met een beetje water en joghurt en dat was het haha 😀 Ga het nu ook zo proberen

    Beantwoorden
  6. Emma zegt

    29 april 2015 op 10:53

    Wat lekker, en gezond dan ook!!

    Beantwoorden
  7. Marlissa zegt

    29 april 2015 op 10:56

    Super leuk!! Dit zijn de lekkerste ijsjes, puur fruit etc.

    Beantwoorden
  8. chucky1012 zegt

    29 april 2015 op 17:44

    Wat lijkt me dat super lekker!
    Ik vindt fruit heerlijk dus de combinatie met ijs lijkt zo heerlijk 😉

    Beantwoorden
  9. Anita zegt

    29 april 2015 op 20:10

    Laura,
    Geweldige workshop, houd ik in gedachten.
    Heb jij ervaring met de zoku ijsmaker, zo ja werkt deze goed?
    Als dat zo is weet ik nog een leuk Moederdagcadeau.
    Hoor het graag.

    Beantwoorden
  10. Anita zegt

    29 april 2015 op 22:49

    Aan de andere ijsjes te zien op je blog werkt het zeker goed.
    In dit geval is de vraagsteller ook de beantwoorder.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery zegt

      30 april 2015 op 21:09

      Haha, hij werkt inderdaad super! Zeker leuk cadeau voor moederdag 😀

      Beantwoorden
  11. Joseph zegt

    3 mei 2015 op 14:50

    Hey wat leuk, avocado ijsjes, die moet ik ook eens proberen!

    Beantwoorden
  12. Bart zegt

    5 mei 2015 op 08:40

    Ik kende al tomaat-limoen sorbet, sorbet van augurken of parmezaanse kaas ijs… maar avocado-limoen ijs… dat klinkt zo vreemd dat het lekker moet zijn.
    DIt moet ik zeker eens proberen 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Zelf wafels maken Zelf wafels maken
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Abrikozen bladerdeeg gebakjes Abrikozen bladerdeeg gebakjes
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart
  • Cheddar-bacon scones Cheddar-bacon scones
  • Today Week Month All
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Biscuit recept Biscuit recept
  • Alles over het bewaren en invriezen van gebak Alles over het bewaren en invriezen van gebak
  • Bananenbrood met noten en chocola Bananenbrood met noten en chocola
  • Muffins basisrecept Muffins basisrecept
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste desserts!

Frambozen cheesecake glaasjes
Banoffee Tiramisu
Laagjes dessert met Kerst granola
Cranberry clafoutis
Lavacakejes met witte chocola
  • Home
  • Over
  • Contact

Abonneren

Copyright © 2018 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer