Amerikaans snoep proeven

Gepost: 11 februari 2017 Laatst bewerkt: 28 november 2023
Amerikaans snoep proeven
0

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwe proefvideo! Op het menu: Amerikaans snoep proeven. Jawel, niet heel origineel misschien, maar ik was gewoon té nieuwsgierig naar sommige snacks. Jarenlang heb ik niks met Amerika gehad, behalve dan dat ik met een camper langs de westkust wilde roadtrippen om onder andere de Grand Canyon te zien. Dat wil ik nog steeds, maar nu is die lijst flink aangevuld. Zo wil ik New York met eigen ogen zien en door het laatste seizoen van Wie is de mol wil ik nu ook naar Portland, wat is het daar prachtig zeg! Of beter nog, ik wil meedoen met Wie is de mol. Jammer dat er tegenwoordig alleen nog maar BN’ers meedoen. Oke, ik wijk behoorlijk af van het oorspronkelijke onderwerp, zo werkt dat dus in mijn hoofd. Behoorlijk vermoeiend af en toe kan ik je vertellen. Ik was dus hartstikke nieuwsgierig naar allerlei bepaalde Amerikaanse zoetigheden en wilde die eens proeven. Perfect materiaal voor een proefvideo dacht ik zo. Ik vond mijn perfecte partner in crime in Lian, de grootste Amerika fan die ik ken. Sommige snacks kende zij dus al, maar er zaten voor haar ook wat nieuwe tussen. In onderstaande video kun je zien wat we allemaal proeven en wat we ervan vonden. Ik kan je vast verklappen dat ik mij bepaalde producten een stuk lekkerder had voorgesteld.

Kun je de video niet zien, klik dan hier. Wil je nooit meer een video missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal, vind ik leuk 🙂

Ik ben benieuwd; welke snacks kende jij al? En wat vind jij wel/niet lekker?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Wat een ontzettende leuke smaaktest hebben jullie gedaan. Ik ben altijd wel nieuwsgierig geweest naar het Amerikaanse snoepgoed.
  Zo zie je maar weer, op de verpakking kan het er ontzettend lekker uit zien maar dan valt product soms toch tegen na het proeven. Andersom kan ook natuurlijk 😉
  Liefs, mam ♥

 2. Marjolein schreef:

  Ik was heel benieuwd naar je reactie op het rootbeer! Ik vind het heerlijk!
  Maar het lekkerste is toch de root beer float, met vanilleijs en slagroom.
  Je schijnt er ook heerlijke cupcakes mee te kunnen bakken, die staan nog op mijn to do list.

  Ik ben nu heel nieuwsgierig naar de frosting, de meeste frosting uit een potje vind ik niet lekker?

 3. Sheila schreef:

  Wat leuk ik ga over 2 weken naar de usa en zat online al te kijken voor snoep voor in wdw. Nu een iets beter idee wat in elk geval niet te kopen 😉

  1. Laura schreef:

   Haha, niet alles is even lekker inderdaad. Veel plezier alvast!

 4. Lian schreef:

  Super leuk geworden hè ?

  1. Laura schreef:

   Heel erg! Vond het superleuk om samen te proeven 😀

 5. Kim schreef:

  Hee Laura en Lian, leuk proeffilmpje! Ik kijk heel graag naar Emmy Eats op YouTube
  https://www.youtube.com/results?search_query=emmy+eats
  Ze proeft allerlei dingen van over de hele wereld. Ze laat ook de binnenkant van de snoepjes en koekjes van dichtbij zien, wat heel leuk is wanneer je de producten niet kent. Misschien een leuke tip! Ik zou haar filmpjes ook zeker bekijken 🙂

  1. Laura schreef:

   Zeker leuk idee, ik ga eens kijken naar haar video’s 🙂

 6. Mariette schreef:

  Aaah leuk geworden chicks! Nerds kocht ik vroegah hier ook altijd in de snoepwinkel 🙂

 7. Willemien schreef:

  Woon in Canada de produkten hebben we hier ook , de oreo koekjes zijn lekker maar zal ze zelf niet meer kopen , de frosting gebruik ik om mergpijpjes te maken daar is het heel geschikt voor. De andere produkten vinden wij niet lekker. De koekjes en snoepgoed is hier heel zoet. Wij hebben nog steeds graag een hollands koekje of taart bij de koffie (en ik bak dus ook altijd mn koekjes en gebak zelf). Het is een heel leuk filmp[je wat jullie hebben gemaakt!!!

  1. Laura schreef:

   Dat viel mij ook op, alles is echt heel erg zoet inderdaad.

 8. Loes schreef:

  Hallo Laura,
  Ik begrijp dat je met zo’n blog ook geld wil verdienen, dus een beetje commercieel is geen probleem, maar dit?
  Alle, maar dan ook echt ALLE deskundigen, artsen enz. zijn het er over eens: suiker is heeeeeel erg ongezond. Er worden allerlei campagnes gevoerd om de consumptie van zoetigheid terug te dringen. Nou ben ik niet zo’n fanaat die roept dat je van suiker onmiddellijk dood neervalt. Daarom vind ik jouw blog ook leuk: ALS je dan wil snoepen maak dan maar iets wat echt lekker is.
  Dit Amerikaanse snoep is dat niet! Het is nog zoeter dan het snoepgoed dat we hier hebben en aan die smaak willen we niet wennen. Laura ga please, please door met het maken van allerlei heerlijkheden, maar laat je niet voor het Amerikaanse karretje spannen!

  1. Laura schreef:

   Met het maken van deze video verdien ik niets hoor, ik vind het gewoon leuk om lekkernijen uit het buitenland te proberen en laat dit in een video zien omdat ik weet dat er meer mensen benieuwd naar zijn. Ik laat mij voor niemands karretje spannen, doe alleen wat ik zelf leuk vind en waar ik achter sta 🙂 En inderdaad ben ik ook groot voorstander van ‘alles met mate’ en als je dan eens geniet, doe het dan ook goed 😉

 9. Sonja Timmerman schreef:

  Een leuke video! ik ben ook altijd benieuwd naar snoep uit het buitenland. Amerikanen zijn dol op pindakaas-snacks, die miste ik een beetje.

  1. Laura schreef:

   Klopt, kon alleen reeses vinden en die zijn in Nederland inmiddels ook wel bekend goed verkrijgbaar. Vandaar dat ik die achterwege heb gelaten.

 10. Jaaaa wat tof!! Eind September gaan wij naar Amerika voor de tweede keer. Dit keer eerst trouwen in Las Vegas en daarna door op roadtrip naar Dallas. Ik ga ook een proeverij houden daar. Leuk!!!

 11. Madeleine schreef:

  Root beer is idd niet so lekker. Waar ik wel van hou is rootbeer floots. Een grote schep vanille ijs in de rootbeer.
  Liquorice zowel black als red mis ik ze denken in Amerika dat dat drop is… en lifesavers soort van zuurtjes je hebt ze ook in pepermunt.
  Super leuke video.

 12. Bianca schreef:

  Heel grappig om te zien dat jullie de Twinkies ook chemisch vinden. Ik had mij na alle verhalen zo verheugd op een Twinkie maar de teleurstelling was heel groot toen de smaak zo vies bleek? Misschien iets typisch amerikaans wat ik ook heel apart vind zijn de half baked cookie dough cookies van Chips Ahoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *