Advent 7: Kerstman Oreo Pops

5

Kerstman oreo pops 1a

Sinterklaas is nu echt weer naar Spanje en de Kerst doet zijn intrede in ons land. Ik vind het een heerlijke tijd, de kerstboom weer gezellig in huis en leuke en lekkere Kerst baksels maken. Deze kerstman oreo pops bijvoorbeeld! Een goed voorbeeld van een leuke én lekkere Kerst lekkernij. De combinatie van Oreo’s met een chocolade laagje vind ik heerlijk, en zo’n kerstman buik past perfect bij Kerst. In deze how to leg ik je uit hoe jij ze ook kunt maken.

Kerstman oreo pops 2a

Kerstman oreo pops 3a

Kerstman oreo pops 4a

Kerstman Oreo pops

Een duidelijke how to zodat jij ook deze kerstman oreo pops kunt maken voor Kerst.
Porties: 3 Oreo pops

Ingrediënten

 • 3 Oreo’s
 • 3 Lollystokjes
 • Chocola (candy melts) – rood, zwart, geel en wit
 • Gouden kleurpoeder
 • Suiker
 • Rejuvenator
 • Kwastje
 • Spuitzakken

Instructies

 • Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
 • Smelt de rode chocola en dip de Oreo’s hierin, laat goed drogen. Vul een spuitzakje met zwarte chocola en maak hier de riem van, ook deze weer goed laten drogen. Van witte chocola maak je de ‘bont rand’, breng een dubbele laag chocola aan zodat het wat meer omhoog komt. Strooi over de nog natte chocola suiker voor een mooi effect. Als dit goed gedroogd is maak je met gele chocola de gesp. Laat goed drogen  voordat je deze goud schildert.
 • Zonder goud zijn deze pops al hartstikke leuk maar de gouden gesp geeft toch net dat beetje extra. Doe de poeder in een klein bakje en druppel hier wat rejuvenator bij, met een kwastje maak je de gele gesp goud. Breng eventueel meerdere laagjes aan totdat de kleur goed dekkend is. Het werkt het makkelijkst door te tamponeren, het kwastje laat dan meer goud achter op één plek dan wanneer je het schildert en dus uitveegt.
Bewaren

In de koelkast ongeveer een week te bewaren.

Kerstman oreo pops 5a

Geen must, maar wel heel erg leuk: een vrolijk rietje in kerstkleuren voor om het lollystokje heen.

Kom morgen terug voor advent nummer 8, dan gaan we aan de slag met schuimpjes!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Trudy schreef:

  Super, ook leuk voor kinderen om te trakteren op school, als ze in deze tijd jarig zijn.
  Heb wel een vraagje. Hoe maken ze rode cholade rood? Of wit? Of geel?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Het zijn candy melts en hebben een vanillesmaak, ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. Al wordt het smelt chocolade genoemd, het is eigenlijk geen échte chocolade. De basis is wit, en met kleurstoffen maken ze er elke kleur van.

 2. Joke schreef:

  Mijn favoriet!!!! Oreo pops met een flinke laag chocolade erom en liefst nog wat gesuikerde details. Zo verschrikkelijk lekker !!!
  Prachtig gemaakt deze mooie pops.

  Liefs, mam ♥

 3. Heeeeel leuk deze! Ik denk dat ik er stipjes op maak zodat het de buik van de Kerstman is!

 4. Annemiek van wezel schreef:

  hoi kan je dit ook maken met mini donutsen.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Je kan er een variatie op maken, maar door het gat in de donut zul je niet hetzelfde effect krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *