Sneeuwpop Cake Pops

Gepost: 22 december 2013 Laatst bewerkt: 18 juli 2024
Sneeuwpop Cake Pops

Wow, wat gaat deze maand toch snel. Nog maar een paar dagen en dan is het al Kerst! De advent is dus bijna afgelopen, na vandaag heb ik nog maar twee leuke kerstbaksels voor jullie. Vandaag heb ik een vrij eenvoudige how to maar wel met een superlief resultaat: sneeuwpop cake pops.

Heel fijn dus als je nog niet precies weet wat je wilt gaan maken voor Kerst en ook niet meer zoveel hebt. Wie wel genoeg tijd heeft kan deze lieve sneeuwpop nog wat verder aankleden door hem bijvoorbeeld een leuke hoed te geven.

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

sneeuwpop cake pops 2a
sneeuwpop cake pops 3a
sneeuwpop cake pops 4a

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Sneeuwpop cake pops

Een handige how to voor het maken van sneeuwpop cake pops. Een leuke bezigheid voor in de kerstvakantie.
Porties: 4 sneeuwpop cake pops

Ingrediënten

  • 4 cake pops (deze gingerbread pops zijn perfect voor deze tijd)
  • Candy melts wit, zwart en oranje
  • 4 cake pop stokjes en leuke rietjes
  • Roze poeder voor de wangetjes
  • Eventueel een lintje als sjaal

Instructies

  • Je kunt in plaats van witte candy melts ook witte chocola gebruiken, deze is alleen wel altijd iets ‘gelig’. Dip de stokjes voor ongeveer een halve centimeter in de chocola, steek de stokjes dan in de balletjes. Laat de chocola even drogen zodat de stokjes goed vast zitten. Dip dan de cake pops in witte chocola en laat ook dit uitharden.
  • Met de zwarte chocola maak je kleine stipjes voor de ogen en mond. Met de oranje chocola geef je de sneeuwpoppen een leuke neus. Zo zijn ze al hartstikke leuk maar je kunt de sneeuwpoppen ook nog een lief blosje geven. Met een kwastje en een klein beetje roze kleurpoeder geef de deze sneeuwpoppen een schattig blosje.
  • Schuif een leuk rietje om de cake pops en bind een leuk lintje als sjaal vlak onder de cake pop om het rietje.
  • Als je geen speciale houders hebt om de pops in te presenteren kun je ook een leuke (kerst)beker nemen. Vul deze met suiker en steek de pops hier in. Staat hartstikke leuk op tafel.
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Anouk schreef:

    Beste Laura,
    Ik volg al een hele tijd jouw blog en tijdens de advent zelfs dagelijks. Wil je graag complimenteren met alle leuke baksels van de afgelopen periode. Ze zien er stuk voor stuk leuk, origineel en lekker uit.
    Hartelijke groet Anouk

  2. dat zit wel snor schreef:

    Wat zien die er super lief uit. Ook leuk voor kunst feestjes.
    Liefs, Renate

  3. Rebecca schreef:

    Super schattig Laura 😀
    Fijne kerstdagen?
    Liefs, rebecca

  4. Joke schreef:

    Deze zijn in een woord………. Superschattiglief !!!
    Oh ja, vergeet nog te zeggen dat ze erg lekker zijn 🙂

    Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept