Marielle van de Koekenbakkers plaatste al enige tijd op Facebook de leukste koekhuisjes. Ik was op slag verliefd op deze schattige tafereeltjes. Elke keer weer liet ze iets anders zien, de mogelijkheden zijn zo’n beetje onbeperkt. Ik had dus al snel besloten dat ik naast het Koekboek ook deze geweldige uitsteker in mijn collectie wilde hebben. Lang duurde het niet voordat ik ermee aan de slag ging, de winterse huisjes stonden al snel in huis te pronken.
BAKTIP: De uitstekers die ik destijds gebruikte, zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Deze set uitstekers voor een koekhuisje zijn een goed alternatief, maar wel net anders in formaat. Je kan er ook voor kiezen om de vormen zelf uit het deeg te snijden.
Wat ziet dat er weer geweldig mooi uit! Jij bent een professional!
Dankjewel!
Wat was het leuk hè meid om onze huisjes te decoreren. Ik heb het ook met veel plezier gedaan. Prachtig jouw huisje!! Ik heb die van mij ook op mijn blog gezet 😉
Liefs, Mam ♥
Wat zien ze er weer mooi uit Laura! Zonde om deze mooie huisjes op te eten!
Geef je ook workshops? 😉
Dankjewel! Workshops staan niet in de agenda helaas. Lijkt me wel leuk, dus wie weet.. ooit…. 😉
Zou leuk zijn. Dan mag je me een berichtje sturen 😉
Maar ben van plan zelf ook binnenkort eens koekjes te decoreren. Op je blog staan inmiddels genoeg tips voor me.
Hoi Laura, heb sinds een paar dagen je prachtige Blog ontdekt..
Ik ben een beginnend bakster dus moet nog heel veel leren. Daar helpen al jouw uitvoerige how tows met foto’s en recepten mij er fantastisch bij. Ik wil je heel hartelijk bedanken dat je zomaar al die heerlijke recepten met mij wilt delen. En je Kersthuisje vind ik fantastisch, maar nog veel te moeilijk voor mij. Heb gisteravond voor ’t eerst koekjes gebakken…en dat vond ik zelfs nog moeilijk:-)) Heb ze gebakken van 125gr boter, 125 gr suiker, 1 eitje, 250 gr glutenvrije Doves bloem omdat ik een glutenvrij dieet heb. Helaas plakte het deeg steeds maar aan mijn roller.Weet jij misschien hoe dat komt? Maar…de koekjes waren wel heerlijk hoor. Heb er net weer 1 bij de koffie gesnoept..Blijf je volgen hoor want ik moet nog heel vééééél leren. Groetjes…
Hoi Riny, heb je het koekjesdeeg laten rusten in de koelkast? Daar wordt het ook gelijk steviger van. Als ik mijn koekjes uitrol dan strooi ik bloem op het werkblad maar ook een beetje op het deeg zelf zodat mijn roller niet blijft plakken.
Liefs Laura
Bedankt Laura voor de tip om het deeg langer te laten rusten en bloem te strooien. Ik zie nu ook dat jouw koekjes dikker uitgerold zijn. Ga ook op zoek naar leuke en leerzame koekjesboeken.Leer ik ook weer van.
Veel succes verder met alles. liefs..Riny
GEWELDIG!!!!!
Ik ben al een poosje volger van jou moeder, maar ga nu ook METEEN jou volger worden, WAT MAAK JIJ EEN PRACHTIGE DINGEN ZEG!!
Groetjes, Daphne
Wat een schatje, ik heb zelf bij de Koekenbakkers een workshop mogen
,en zo’n leuk huisje ook mogen maken.
benieuwd naar de rest van je creaties van de maand
Groetjes esther
Zonde om op te eten!!!!!!!!!!!
Wederom een Kunstwerk!!!!!!!!
Chapeau!!!!!!!!
Xus,
MrsP
Dit gingerbread huisje is echt te cute! Heel mooi gedaan!
Jeetje, wat zul jij het druk hebben (gehad) met al deze advent-creaties (waar haal je de tijd vandaan?). Het ziet er in ieder geval allemaal super uit: chapeau!
Liefs, Kelly
ziet er geweldig uit 🙂
wat mooi gemaakt Laura! hoelang kun je zoiets bewaren?
Luchtdicht afgesloten blijft het behoorlijk lang goed, zeker 2-3 weken.
Supergaaf huisje! 🙂 Ga ik onthouden voor kerst!
Heel mooi! Maar hoe kun je de afmetingen bepalen?
Ligt eraan hoe groot jij het huisje wilt maken, daar kun je echt eindeloos mee variëren.
Hoi!
Ik kan niet goed tegen de kruiden in gingerbread vanwege een histamine-intolerantie. Kan ik ook een ander koekjesdeeg gebruiken voor dit soort huisjes?
Groeten, Caroline
Ja hoor, je zou ook de (chocolade) suikerkoekjes kunnen gebruiken.