Na de Hollandse koekjesweek van vorige week lijkt het weer eeuwen geleden dat ik een hartig hapje heb bereid voor het blog. Na een tijdje weinig inspiratie voor hartige hapjes te hebben gehad, kwam het idee voor deze champignon bladerdeeg hapjes plots in mij op. Met die missende inspiratie is het dus weer helemaal goed gekomen. Soms bedenk je iets en weet je pas na de eerste hap of het lekker gaat zijn. Daar is dit hapje een goed voorbeeld van. Bedenken is leuk, maar het moet wel smaken. Ik had de smaken gebaseerd op een pasta met roomsaus die ik graag zelf klaar maak, maar buiten de smaken om wist ik eigenlijk niet zo goed hoe ik dit hapje moest vormgeven. Gelukkig is ook dat goed gekomen en kan ik vandaag dit lekkere hartige hapje met jullie delen.



Als je grotere hapjes wilt maken met meer vulling (hele plak bladerdeeg per hapje in plaats van halve), hoe moet je dan de oventijd en temperatuur aanpassen?
temperatuur veranderd niet, de tijd wel. Zo beginnen met een paar minuten extra en dan gewoon goed in de gaten houden.
Klinkt erg lekker. Is er ook een vegetarische versie van ?
Je zou vegetarische spekjes kunnen gebruiken, die zijn in alle supermarkten wel te koop.