Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn favoriete recept voor citroen-gember havermoutkoeken. De suiker liet ik weg, want met het fruit dat je toevoegt vond ik het al zoet genoeg voor een ontbijtje. Ik gebruikte kwark als vulling, maar Griekse yoghurt kan ook perfect. Als topping koos ik voor druiven, frambozen en blauwe bessen. Een heerlijke combinatie, maar gebruik vooral het fruit dat je in huis hebt of zelf erg lekker vindt. Eet smakelijk!



Hi Laura, klinkt heerlijk!
Ik houd zelf echter niet zo van gember maar ik denk dat het in dit recept ook een beetje gebruikt wordt om het wat te binden? Of kan ik het ook weglaten? Of heb je evt een lekker alternatief? 🙂
Ben ik ook wel benieuwd naar ☺️
In principe kun je het prima weglaten! Het resultaat is dan iets brosser.
Ik heb de bakgember vervangen door honing. Het was echt heerlijk!
Ga ik ook eens proberen,bedankt!
Wat fijn dat het zo gelukt is, heb je het 1:1 vervangen (door 50 gram honing dus)?
Ja klopt, heb het voor 50 gram honing vervangen.
Ik heet ook Laura
Heb Laura, in plaats van “gewoon” (patent)bloem gebruik ik het liefste de volkoren variant. Het geeft een vollere authentieke smaak aan de bodem.
En tweede tip, voor wie geen gember in het recept wil gebruiken, naast (klaver)honing kun je ook amarenekersen op siroop gebruiken. Laat de kersen kort uitlekken voor het fijn hakken.
ik heb vandaag deze taart gemaakt voor morgen bij groot bezoek .ik heb andere bloem&suiker gebruikt