In mijn lange samenwerking met Hero heb ik altijd zoete recepten ontwikkeld, dat was gewoon logisch om te doen. Maar nadat ik voor Het Borrelhapjes Bakboek ook jam in enkele recepten had gebruikt, was het ineens niet meer zo logisch. Daarom besloot ik om speciaal voor Hero (en jullie natuurlijk!) een lekker borrelhapje te maken met de Hero abrikozenjam. Dat is nog steeds mijn favoriete jam om te gebruiken, voor zowel zoete als hartige recepten. De keuze viel dit keer op brie-bacon croissanthapjes. En naast brie en bacon zitten er nog twee ingrediënten in deze heerlijke hapjes: abrikozenjam en pistachenootjes. Echt een heerlijke combinatie, probeer het vooral eens uit zou ik zeggen.



Is het ook mogelijk om de hapjes een dag van te voren te maken, in de koelkast te leggen en af te bakken net voordat je ze nodig hebt? Zodat ze wat verser zijn?
Nee, want het deeg blijft dan rijzen. Je kunt ze wel helemaal maken en voor serveren opwarmen.
Bedankt voor je snelle reactie! Doe ik dat wel 🙂
Kun je ook andere Jan gebruiken i.p.v. de hero ??
Ja hoor, dat kan.
Sorry Jan moet jam zijn
Hi Laura, kun je ook bladerdeeg gebruiken hiervoor? Zou het dan net zo lekker zijn denk je? Ik mag geen gluten namelijk maar glutenvrij croissantdeeg heb ik helaas nog niet gevonden…
Ja hoor dat kan zeker, even lekker!